Великобритания - Тема 70 Юбилейна

• 68 816
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
  • UK
Във фб има много групи.
Българи в Лондон,  Работа в Лондон и пр там често виждам обяви от типа дава се стая под наем за шер хол (със съквартиранти). Наема обикновено е на седмица и понеже Лондон си е Лондон цените не са ниски
. Незнам без работа дали биха предоставили и този тип квартира. Но са българи и можеш да ги попиташ. Също така виждам и обяви за работа.  Е,  не са квалифицирани, но като да 1во време , стават.
Успех!

И аз , още не съм ходила в Лондон  Crazy
Смятахме, миналия февруари/март, но тъкмо тогава, имаше 2 мисля, атентата и аз, се изплаших.
Сега вече незнам как ще стане, тк не искам с децата, а и ден, през ден чета за някакви инциденти,  та ми се отщява. И на мен ми липсва много това, че не мога да си обикалям сама. Във Варна си я обхождах от край до край, а тук сэм буквално като вързана в тази тъпа къща. И това време през август вече ви идва в повече.
Англия определено не е моята страна.

# 436
  • Истински се вижда само със сърцето.
Коконче, а защо не можеш да обикаляш? Ние сме почти постоянно навън и кръстосваме навсякъде, къде с автобус, повече пеша, макар че детето вече не иска да седи в количката. Ходим на басейн и по детски площадки и все си намирам и занимания.

Хаджиева Кристина, аз бих ти препоръчала Мидландите, от септември масово започват да набират хора за работа за подготовка за Коледа, например Амазон от другият месец и октомври започват да наемат много хора до коледа и малко след това. Наемите са прилични, спокойно можеш да си наемеш стая на сносна цена. В Амазон специално ако си добър в работата си в края на сезона може да ти предложат и постоянно място.
Като поработиш малко и се ориентираш вече може и друго да си намериш.

# 437
  • UK
Илейнче,
Защото тук магазини и пр са изместени извън града в тнар ритейл паркове,отделно нашето градче е малко и по центъра има 3 на кръст 2 от които са лидл и асда .
Аз не съм шофъор а нашият тати ходи на работа . Използвам времето когато е в почивща но тук несмея да остана сама и се мъкнем 4-мата, което е по-скоро изнервящо за мен,  отколкото приятно  Crazy

# 438
Е аз по магазини не ходя Simple Smile пазаруваме когато баща й си е в къщи и аз не шофирам Simple Smile
Парка и басейна са ми ок Simple Smile
Преди живеехме на село и пак много обикалях Simple Smile
Но както го чувства човек Simple Smile

# 439
  • UK
Хаджиева, ние сме в Кент, наема на ед.стая е около 120 паунда на седмица, легло в двойна стая около 90 паунда, скоро разпитвах за един познат и знам че събират и около 5 паунда на седмица за сметки. Около нас има и доста бг агенции за почистване, които постоянно търсят персонал. Не е невъзможно, но дпста бързо ще свърши тази сума.

Кокона, паркове, площадки, гори няма ли около вас. Аз съм останала с впечатление, че транспорта е добре уреден навсякъде и е лесно и без кола. Все има друг избор за разходка с деца, не по магазините. Аз по принцип не го разбирам ходенето по молове с децата за разнообразие.

# 440
  • някъде в орбита...
Мале, а като знам ние как се преместихме... Един куфар, няколко хиляди в картата, и това е Grin Естествено, отне много здраво ритане в млякото до като стане маслото, но не се оплакваме Simple Smile

Кокона, провери си автобусите около вас, и както ти писаха - паркове, басейни, детски площадки, пътеки...

# 441
Много е индивидуално излизането с децата.Потребностите и разбиранията са различни. Имам две приятелки, едната в голям град, с коли, финансови възможности и с по едно кротки дете. Никъде не излизат, никой не срещат, социалният им живот липсва. В същото време аз и още няколко мои приятелки из различни краища на Англия, не сме се спирали и то с деца-хали, някои даже нямаме коли. А по МОЛ-ове и soft play не ходя. Пазарувам основно през Интернет.

# 442

Отгоре на всичко и племенничката водих в Пирогов, че синът ми я научил да се катери ( диване!) и то , милото , паднало назад и си ударило главата. Таксиджията ни одра десет кожи, но в Пирогов свършиха работата веднага - от приемането до освобождаването -30 Мин. С мнение от детски (!) неврохирург !

Здравеопазването в България безусловно е добро в централните болници в София, може би Пловдив. В останалите градове положението е плачевно.

В Лондон се бърза "спокойно". Винаги съм живяла в големи градове (София, Пловдив, Бургас) и не бих заменила покрайнините на големия град със село. След 2 дни сред прородата ми идва да си тегля куршума, ако нямам удобства!

# 443
  • UK
Аз дойдох с 50 паунда май, но при мен беше различно.

# 444
  • UK
Много е различно. Аз обожавам да си ходя разглеждам.по паркове и басейни не обичам да ходя.  На детски площадки ги води баща им.
Автобуси тук има някакви.  Но не са от редовните. Пък и аз не съм тръгнала да ги ползвам. Липсва ми социалния живот тук на децата също им липсва. Ние обмисляме прибиране тук нещо не ни хареса като цяло.

# 445
  • Bristol
Автобусите сигурно са на всеки час... Аз харесвам малки градчета, но без кола в такива места ще ми е трудно. Това е една от причините да си седим в покрайнините на голям град, иначе всеки трябва да има кола. Отделно при мен и пътя до работа ще се удължи много. Гимназията в която ходеше сина, а сега и дъщерята, е точно в едно такова градче. Пътуват сутрин и следобед с училищния автобус. Изпуснат ли го, лошо. Мама или тате трябва да се притичват на помощ с колата Simple Smile
То затова синът на 16 подкара моторетка, а на 17 изкара шофьорска книжка и му взехме кола.

# 446
Градския транспорт не ме притеснява за разходки с дете (ако е за ходене на работа тогава според ситуацията) най -удобните ми автобуси са на всеки час, така си нагласям разходките с детето, че ако не ми се ходи пеша някой път да си хвана автобус.
За мен е немислимо да не я заведа на парк, детска площадка, басейн или други детски забавления. Има дни в които се случва да не излезнем, но компенсираме с игра на двора. Утре сме на лятна плейгрупа, която е на другия край на града, ще сменя 2 автобуса, но пък детето ще се забавлява Simple Smile

Ние дойдохме с малко пари, но ММ започна работа още първата седмица, аз половин месец по-късно. Една седмица бяхме на хостел, после си наехме къща.

# 447
  • UK
Мъжът ми дойде сам с 1000 паунда и започна работа след две седмици. Ама не в Лондон и не с деца и жена накуп. Прочетох кола, не знам дали е добра идея още в началото, ако не е абсолютно наложимо, защото първа кола тук гълта много пари накуп. Застраховката вероятно ще ви е космическа най-малкото.

Кокона, аз не бих стояла тук, ако не сме щастливи. Децата са ви малки, няма да разберат кой знае какво от промяната, действайте преди градини и училища мен ако питате. А за някоя по-топла страна мислили ли сте? Знам, че един куп българи във Великобритания мечтаят за местене в Испания. Nature Sunny  Flowers Palm Tree Вие сте расли на плажа, разбирам неудовлетворението ви. 

# 448
  • UK
Dejie Благодаря за съвета. 
Преди да действаме, имаме неща, които да си довършим тук. Не,  аз искам, обратно в бг . Не съм от хората, които виреят в чужцина, в Uk пък, още повече Simple Smile))  Не ме мислете. Аз съм от временно пребиваващите тук  Joy

# 449
Синът ми замина за Лондон преди 3 години с около 3-4хил.лв. Отначало живя у един приятел. После вече сам в каравана. През цялото време е работил. Най-достъпната работа е разнасяне на флаери. Не е високо платена. Успя да си купи велосипед, скутер и кола. Служат му да работи с тях. Разнася храна от ресторанти по домовете.

Общи условия

Активация на акаунт