Великобритания - Тема 70 Юбилейна

• 68 806
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря на всички,
Мисля, че успяхте сравнително добре да ме ориентирате . Идеята ми беше да знам, ако евентуално не се получи с работата и съответно още първия месец не си намеря работа, да знам дали бих се справила с тази сума, докато си намеря такава. Иначе вече съм разгледала средните цен за квартири, както и обявите за работа, а и съм на мнение, че всичко е възможно с достатъчно желание и труд, но все пак смятам, че е полезно и мението на хора минали по този път.  Simple Smile

# 451
Успех ти желая ! Все пак помисли, 10 хил.са много пари дали си заслужава да хвръкнат в Лондон( Англия , де). Аз все още мисля, че България е мястото с неограничени възможности , можеш да вложиш парите и енергията си в твой си бизнес.В София , например, народ много , услуги, търговийка всичко си върви.Хем народът като гледам си плаща каквато и цена да се зададе..защо да идваш тук да работиш на надница..

# 452
  • UK
Кристина, успех! Simple Smile
Скрит текст:
Обмисли все пак друг град, на север от Лондон, ние предпочетохме мъжът ми да дойде тук, където никого не познавахме и да търси работа сам по професията си, вместо да отиде в Лондон, където имаме купища роднини и познати, които ни убеждаваха, че ще му намерят стая и ще го уредят на строеж с фалшив хелт енд сейфти сертификат и щял да дойде уреден. Bowtie
Пиши, ако имаш нужда от някаква друга информация. 

Аз нали се оплаквах, че синът беше 10 дена с температура, мина му, сега съм аз от 4 дни, влача се като парцал, така си и ходих на работа, вече съм и на антибиотик, а утре летим за България. Миналата година точно по същото време летях с температура и бронхит. Според мои приятелки е от стрес преди пътуването, аз не бях стресирана до тази вечер, докато гледах как мъжът се размотава и се занимава с глупости и целият багаж, планиране и гласене остана на мен за по късни доби и аз с температура. След добре свършената работа го оставих сам да къпе и оправя децата, аз почивам на компютъра. Innocent Дано е останало все пак някакво лято и в България, че тук тази година много бързо свърши.

Иначе соц. контакти не ми липсват особено, липсва ми почивката, покрай децата все има нещо, градинки и паркове, уикендите извън града по разходки, природа да искаш, в библиотеката всяка седмица има детски театър, обикаляме я, вчера пък татко им ги води на ужасно скучен детски рожден ден, петък или събота вечер се събираме с приятели обикновено на вино и бира. Явно при Коконка хем няма българи в малкото градче, хем не говори английски и няма как да завързва нови контакти, разбирам я. Пък и друго си е ако ходиш на работа, аз още си работя малко часове, но беше съвсем съвсем друго като стоях само вкъщи с децата.

# 453
Момичета, имам бърз, 'процедурен' въпрос Simple Smile Как изпращате пари към Бг, ползвали ли сте Transferwise и изпращането да речем всеки месец по малко (под 500) отразява ли се по някакъв начин на .. банковата история? Много благодаря предварително!

# 454
Кристина, успех! Simple Smile

Иначе соц. контакти не ми липсват особено, липсва ми почивката, покрай децата все има нещо, градинки и паркове, уикендите извън града по разходки, природа да искаш, в библиотеката всяка седмица има детски театър, обикаляме я, вчера пък татко им ги води на ужасно скучен детски рожден ден, петък или събота вечер се събираме с приятели обикновено на вино и бира. Явно при Коконка хем няма българи в малкото градче, хем не говори английски и няма как да завързва нови контакти, разбирам я. Пък и друго си е ако ходиш на работа, аз още си работя малко часове, но беше съвсем съвсем друго като стоях само вкъщи с децата.

Oздравявай бързо! Има си лято в България, не се притеснявай, въпреки че днес вали. За утре прогнозата е слънце.

Докато моите деца бяха малки ми липсваше по-скоро всяка седмица да ходя на маник/р, педик/р и фризьор, както бях свикнала в България. И слънчевото време. Изкарах 1г. от майчинството със сина ми в България, всеки ден бях по парковете и през зимата и през лятото (както и на плаж). Като си облечен според сезона по цял ден с другите майки обикаляхме с количките.
В Англия времето ужасно ме дразнеше, тъкмо се приготвя и изляза в парка, и завали. На маник/р си ходех, но по-рядко и в един момент ми писна от разстоянията и започнах да си правя вкъщи сама. Сега ходя на всичките тези неща близо до работа, до всяка от сградите ни поне на няколко метра има удобен. Социални контакти си намерих много бързо, ходех на плейгрупи, до мола на кафе и се запознах с 2-3 българки и с другите майки от плейгрупите ходехме на паб или пицария веднъж в месеца. След като започнах работа социалните контакти въобще не ми липсват. На работа имам предостатъчно, хора, с които също съм работила и поддържам постоянен контакт. Имаме си семейства, добри приятели, с които се виждаме. Сега и на мен ми липсва свободното време, повече време с децата (събота и неделя спортуват много) и дори предпочитам да си стоим вкъщи, в градината, с приятели, или ние на гости, да си пусна хубав филм. Избираме хубави ресторанти и ходим там, с децата и с приятели, наслаждаваме се на хубава обстановка, храна, вино ...

Скарлет, не мисля че изпращането на пари ще се отрази негативно на кредитната ти история. Стига да не излиза, че харчиш повече, от колкото може да си позволиш.

# 455
Аз само с Transferwise пращам. Всеки месец погасяваме и голяма сума по кредита чрез тях. Цените са им най-добри в сравнение с останалите посредници от този тип, но до определна сума. Препоръчвам с две ръце. Почти всички около мен така пращат.

dejie, оздравявай бързо!

# 456
  • UK
Dejie оправяй се бързо и приятна ваканция в бг  Hug
Този вирус ли е какво и децата пипна. Тт и сополи после. Първо едната, сега и другата  ooooh!

# 457
И ние с детето обикаляме, но само в града. Има 2 парка на кръст, един плаж който е с камъни, но гледам да я извеждам и да ходим някъде почти всеки ден. С колата не ми е удобно когато съм сама с нея, пък и тя не обича да седи в столчето. Общо взето си кукаме двете. А за магазини- има само една Асда и Лидл, който отвориха мин седмица. 

Пс. Под паркове имам предвид място с парзалка и люлки, нямае такъв където човек може да се разходи или седне на пейка

# 458
  • Варна/UK
Здравейте отново, но вече от английска земя!
Аз и детето пристигнахме на 19.08. и сме при брат ми/засега/ във Fleetwood. Мъжът ми ще дойде след около 2 месеца. Както писах по-рано детето е записано в местното католическо училище. ЗА тази седмица през която сме тук успях да се обадя за NIN и имам час за интервю на 04.09. Записах мен и детето в местната клиника и си имаме GP. Сестрата която ни прави регистрацията ме пита дали искам цитонамазка. Когато отидох в клиниката да попитам кога и как мога да запиша детето и мен за GP, първо ми дадоха час за регистрация за 27.09., но една сестра дойде и ми каза, че мога да дойда същия ден с документите и веднага ще ни запише. Та засега всичко върви ок. Съседката на брат ми вече ме кани на кафе и чай Laughing и за една седмица два пъти и бях на гости. Сега чакам дребния да почне училище и започвам да търся работа. Имам нещо предвид за почасова, та може и там да се хвана за първо време. Вече купих униформи за училище, останаха само обувките. Мъжът ми се изуми как за по-малко от седмица успях да направя всичко това...  Laughing Всеки ден обикалям града с детето и племеника ми. Ходим до плажа, в парка... Говоря езика, живяла съм в ЮАР над 5 години и това ми е голям плюс. Ще видим как ще е занапред. Оставих си пекинезчето в БГ и ми се къса сърцето. Мъжът ми и татко се грижат за него, но той е привързан към мен и ми е като бебе. Искам да го взема по-нататък, когато си намерим къща и не сме с брат ми. Не че няма кой да го гледа там. Баща ми е свикнал с кученцето и то с него, но ми е много мънчо за него. Хем искам да е с мен, хем се притеснявам за транспорта, защото Шошката е вече на 12. Поне тук из града всеки втори разхожда куче, та се спирам да се заигравам с кученцата и си говорим със стопаните. Онзи ден видяхме пекинез и сина ми като ревна, после аз... Мъжът ми каза, че Шошката ме чакал до входната врата, но пък не си е загубил апетита. Вчера е изял половин печено пиле  Joy

# 459
  • Варна/UK
Даже сега съседката ми донесе welcome card i gift.  Grinning

# 460
  • Bristol
Luska, това че говориш езика е голям плюс!
Не знам колко са стриктни с обувките във вашето училище, но в началното училище винаги минавах метър с някои по-спортни изцяло черни обувки или маратонки (и подметката трябва да е черна). Хем цените са по-ниски на този тип обувки, хем на децата са удобни да тичат с тях в училище.
За работа, виж и онлайн, примерно https://www.reed.co.uk/ . Може да филтрираш и да ти излизат само парт тайм работи, но имай в предвид, че търсенето на работа съвпадаща с училищната заетост е доста популярно и конкуренцията е голяма. По-нататък, ако решиш да работиш повече часове или намериш интересна работа, която не съвпада с училищните часове, можеш да се огледаш за клубове или childminders, които да гледат детето по няколко часа преди и след училище. Цената им е достъпна дори и за хора работещи на минималното заплащане. По мой личен опит си заслужава, защото трупаш опит и ставаш по-конкурентна на пазара. Въпросът е, до колко съвестта ще те гризе, че оставяш детето други хора да го гледат, а ти изкарваш по-малко време с него Sad
За кучето, ако живеете под наем, не навсякъде приемат наематели с домашни любимци. Иначе веднъж като се установите и си вземете и кола, с колата отивате до България, взимате си кучето и пак с колата идвате. Само хазяите да са ок с това.

За разходки из природата просто, но не знам до колко ще са интересни на децата, аз редовно търся в интернета. Дори разни малки и забутани места намирам по някоя и друга идея съзададена от хора ентусиасти с карта, обяснения и тн. А за разходка с колела този сайт е супер полезен, там може да търсите и по-лесни маршрути подходящи за деца, страшно много идеи има https://www.sustrans.org.uk/

# 461
Ние точно заради нашето куче  се прибрахме с кола за да можем да си я вземем . Трябва предварителна подготовка( паспорт, чипиране, ваксина, обезпаразитяване в определени срокове, заверки) ,за да са изрядни  документите на кучето.  На връщане използвахме евротунела, защото кучето си пътува с теб в колата, за разлика от ферибота.
Беше си приключение, но всичко мина благополучно.

# 462
Много се радвам, че така бързо ти се нареждат нещата. Дано и занапред е все така!
Имай предвид, че ако на 3я месец след идването си не си започнала работа над 20 часа седмично престоят ти ще се води нелегален, ако не плащаш застраховка.  Хубаво е малко преди това да се регистрираш в бюрото на труда за официалност, че търсиш работа и не се окриваш.

Мери, благодарв за сайта!

# 463
  • Варна/UK
Благодаря за съветите ви!
Синът ми е на 10 и половина и с брат ми живее и тъща му, която помага с неговите деца, та поне засега имаме и тази помощ. Искам първо детето да тръгне на училище и след това ще се концетрирам върху търсенето на работа.  Това за бюрото по труда не го знаех и ще го направя.
Още веднъж благодаря на всички  bouquet
Утре отивам до Blackpool да се разходим и да огледаме магазините и там, че имам да купувам доста есенно-зимни дрехи за детето. Нищо не взех от БГ, че му са малки ипредпочетох да накупя от тук.

# 464
Здравейте!
Скоро се преместихме в Borehamwood (WD6), залепено до Лондон градче и се ослушвам и оглеждам за български семейства тук. Имате ли представа за такива?
Изобщо не съм активен комуниктор във форума, но препрочитам от време на време темите за Великобритния.
Ние сме семейство с две малки деца и сме от почти година в страната.
Успех на всички с получаването на гражданство или каквото сте преценили, че е най-подходящо!
Деси

Общи условия

Активация на акаунт