Великобритания - Тема 70 Юбилейна

• 68 805
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
  • UK
Много се радвам, че така бързо ти се нареждат нещата. Дано и занапред е все така!
Имай предвид, че ако на 3я месец след идването си не си започнала работа над 20 часа седмично престоят ти ще се води нелегален, ако не плащаш застраховка.  Хубаво е малко преди това да се регистрираш в бюрото на труда за официалност, че търсиш работа и не се окриваш.

Мери, благодарв за сайта!

Това, изобщо не ми е известно. Аз от идването си тук не работя.  Гледам си децата и досега, слава богу, не ми е създало такэв или подобен проблем . Но няма , как да не съм нелегално или да се укривам в след като имам регистрация на адрес  newsm78

# 466
Пролетта го разисквахме на дълго и на широко (виж темата март-април). Според европейските закони, които още важат и тук, всеки европеец има право да пребивава в която и да членка на ЕС до 3 месеца годишно. След този период вече трябва да рабори, да учи, да си търси работа или да плаща съответните данъци на държавата, в която се намира. В Англия е CSI застраховка. Без нея се водиш нелегално пребиваваща в страната.
Разбира се, никой няма да дойде да те изведе насилствено от вкъщи и да те върне в Бг към момента, но в дадена ситуация на проверка, например за издаване на документи за постоянно пребиваване, това е основателна причина за отказ както стана със сина на колега.

# 467
  • Истински се вижда само със сърцето.
Нелегален е силно казано при положение, че не подлежим на емиграционен контрол. Но който иска да остане трябва да спази нещата които Памперс е написала или в случая на Кокона не би трябвало да ползва nhs.

# 468
  • Стара Загора. Три чучура-юг - Derby
Здравейте на всички ! Надявам се ,че сте добре и се наслаждавате на слънчевото английско време !
Люска ,много се радвам за теб, дерзай и не се притеснявай за работа от самото начало. Мисля ,че на детето ще си му нужна повече ,особено първият месец след започване на училище.
Относно за майки ,които гледат децата си ,не спомена ли някой преди време ,че са осигурявани от съпрузите си или греша ?....
Така , бих искала да попитам ,защото не намирам инфо ,дали нин - а ,има срок на давност , ако не се използва ,т.е. не се внасят суми по него ? Предварително благодаря за отговорите.
Желая на всички ви страхотен уикенд !
 bouquet bouquet bouquet

# 469
  • UK
Аха Мерси!  bouquet
Не ползвам hns тук имам си и допълнителна застраховка, отново  тук.

# 470
Коконче имах предвид домакиня като теб или като мен Simple Smile ама бързах и не се изразих добре Simple Smile

# 471
Привет! Бях писала преди време в тази тема, че мислим с мъжа ми и детето да идваме в Англия и по-точно в Ланкастър, но имам някои въпроси и леко се притеснявам не мога да се реша да тръгна.... Тъй като за начало ще се наложи да оставим малкия, който е на годинка, при свекъра и свекървата за да може да отидем ние с мъжа ми и да се устроим - да намерим работа и квартира и аз да мога да разпитам за детска градина. Мисля при първа възможност да го взема и да го запиша на градина, защото ние ще сме на работа. Та ще си задам въпросите тук с надежда някоя от вас да отговори.
1. С колко пари горе долу трябва да тръгнем от тук?
2. Колко разход горе долу са квартирите?
3. Той има нещо на ум за работа, но аз не знам как ще си намеря. Има ли някакъв сайт с обяви за работа или се намира под път и над път?
4. Притеснява ме и въпросът с детската градина. Дали ще успеем бързо да го запишем за да можем да си го вземем при нас? Не знам как ще съм без него, не сме се разделяли изобщо, това ще ми е най-трудната част...
 Благодаря на всички, които ще ми отговорят. Heart

# 472
Има сайтове с обяви за работа, има и агенции които предлагат, зависи какво търсите.
Не е проблем да запишете детето на детска градина, по скоро финансово трябва да ви излиза сметката, защото не са никак евтини.
Разходите за квартира са според района в който ще бъдете.
Вижте в rightmove как вървят цените за наемите за района който искате. Освен наема се плаща кансъл такса в зависимост от бранда на имота и разбира се сметки за вода, ток и газ.

# 473
Каква е тази Кансъл такса? И какви са таксите на градините горе долу? Как се плащат, на месец ли? Сега ще разгледам този сайт, благодаря Simple Smile

# 474
Кансъл е данъка, както в БГ вътре влизат отпадъците и разни други неща.
На месец мисля се плащат, зависи от детската градина, примерно аз бях гледала една в която таксата беше 52 паунда на ден вътре бяха включени храната, памперсите и мокрите кърпи нищо не си носиш. Има и по- евтини, но пак са си голямо перо.
Има различни разбивки, ако са цяла седмица, ако са 3 дни примерно в седмицата или дали са само сутрин или следобед.

# 475
Мале, това наистина е много бе.... Ужас. То в такъв случай ще е по-добре аз да не работя ами да си гледам детето. Направо ме втрещи с тези 52 паунда Astonished

# 476
Може да намериш и по евтино, но по-малко от седемстотин и нещо на месец надали ще намериш.
Ами аз засега си гледам моето Simple Smile иначе от 3 годишна възраст влизат безплатни часове. Ако си намериш работа с добро заплащане не е проблем да ходи детето и на градина Simple Smile

# 477
Ясно. Не ми се струва толкова невъзможно щом и двамата ще работим. Поне съм оптимист! Blush

# 478
Трябва да си оптимист иначе не става Simple Smile Ако и двамата сте на постоянен договор, мисля че ще се справите. Човек все пак знае и 2 и 200 Simple Smile

# 479
Детските градини са горе-долу толкова, по около £4-5 на час средно. Може да го запишете различно- по няколко часа на ден, няколко дни в седмицата, не е задължително да е всеки ден. Ние за нас решихме да я гледаме и си направихме смените така че аз съм на 3 дни, той работи-4. Ще я пуснем по-натам на градина, колкото да е сред деца, но ще си запазим работните дни както са. Някои работодатели дават и валчери за чайлд кеър, но пак си излизат скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт