Великобритания - Тема 70 Юбилейна

• 68 804
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте,
Търсим отново квартира.. Моля предложете някой по евтин град около Лондон.. Двама сме с 9м бебе.. Аз не работя,но може и да започна нещо на половин работен.. В лондон вече не се издържа.. Ако пък имате и някой да дава къща/апартамент ще съм мн благодарна Simple Smile

# 481
Ние не успяхме да се преборим с лондонските наеми и си намерихме тристайна къща в Бедфорд(на север от Лондон) за 850 паунда на месец. Градът е хубав, много зелен и спокоен, сега си търся работа. Засега сме доволни.

# 482
  • UK
MiltaN keynes   също е вариант

# 483
Мейдстоун и Рочестър са хубави и в покрайнините могат да се намерят варианти.

# 484
Здравейте мами от един пресен новак във форума Flowers Hibiscus
От години чета и намирам  полезна информация за всичко тук, но сега с огромна радост ( очаквана през Ноември ) се присъединявам Simple Smile
Нашия тати вече е в Англия от месеци, установил се е и ни очаква с бебка с голямо нетърпение. Насочили сме се към  Folkestone, имам ли мами живеещи там? Голямото местене ни предстой средата на септември и с приближаването мен ме обхваща една паника Flushed Успокоявам се, че градчето е спокойна, красиво и мъничко ... мъничко в сравнение с Лондон, прекарахме няколко дни там преди месеци с приятели и определено не е и моето място, както написаха много мами в темата. Прекалено натоварено и претъпкан, и наистина цените в Лондон са в пъти по високи от по-малките градчета, за това и ние се насочихме към  Folkestone. Дано е правилното решение, ще видим Simple Smile
Четох, четох и още имам да чета в старите теми, но до сега не попаднах на мама раждала в Англия ( или аз съм толкова разсеяна или още съм в началото на темите и не съм достигнала правилната ) ? Ако има ще съм безкрайно Благодарна да споделите! Много мислихме, и още го обмисляме, но на този етап решихме бебка да се роди там.

Хубава и спокойна вечер от мен за сега  Flowers Hibiscus

# 485
  • Истински се вижда само със сърцето.
Има мами раждали тук:) питай каквото те интересува ще споделяме Simple Smile

# 486
Благодаря Илейн  Simple Smile
Горе долу се запознахме с условията, след като имам адресна регистрация отиваме в най-близката или избрана клиника и се записваме, от там ни поемат за изследвания, прегледи и раждане в последствие. Назначава се жена, която ме следи и е с мен през останалите месеци (опитвам се да си спомня как се казваше, но ми изхвръкна думата, извинявам се ).Правилно ли се ориентирам до сега? Притеснението ми е по скоро от новото място, не познати лекари, по различни практики на работа.С лека бременност съм и няма да има нужда от по специални прегледи или следене, но все пак ... ММ се притеснява от езиковата бариера, и двамата сме с добър английски, но терминология може да се окаже трудна за разбирана. Ако някоя мама е раждала скоро бих се радвала да ми пише на ЛС за да не спамим темата излишно, след като вече е обсъждано. А аз ще потърся още мнения в темата Simple Smile

# 487
Лина, джипито те записва към болница и те свързва с акушерка ( midwife). Моята дойде на посещение и попълвахме една книга в която ти се следи бременността). Има два скана (12 и 21 седмица), раждането се води от акушерки в birth centre , ако нямаш усложнения. Ако искаш епидурална ще си в delivery suite. Ако има проблем или се наложи секцио веднага се появяват лекари. Тук много държат на естественото раждане и към секцио се минава в краен случаи ( плацента превия, възраст, разположение на бебето и т.н). Обсъждано е доста пъти наистина, но това в общо взето. По- малко наблюдение и някакси по-лежерно го карат тук, което сега отчитам за плюс. Има разлики в зависимост от районите разбира се, но основното си е едно и също. Пиши ЛС ако имаш други въпроси.

# 488
Родих дъщеря си тук и мина леко - и раждането и престоя. Не исках да раждам в локалната болница и помолих да ме преместят в друга  - нямаше проблем. Синът ми е роден в Майчин дом с избор на екип и лекар и тук беше в пъти по-добре. Не съм имала никакви пролеми, освен, че преносих и се изнервих 10 дни, но иначе всичко мина по план. Поисках си епидурална, родих нормално, на другия ден в 2ч. ме изписаха (родих вечерта) и се възстанових много бързо.
Всичко ще е наред, не се притеснявай, стискаме палци! bouquet

# 489
Момичета,
Много, много Благодаря!!! Наистина ме успокоихте! Благодаря ви! Събирам куфарите смело и отиваме при тати Grinning 

# 490
Запиши се към някоя ДжиПи практика още първия ден, защото отнема време да ти предвиждат документите, да ти дойде nhs номера и да започнеш да ходиш на прегледи при акушерката. Леко раждане и успех с местенето:)

# 491
  • След завоя в дясно
LinaА момичетата са ти дали изчерпателни отговори, аз само да добавя, че някъде в главата ми се върти, че поне три месеца трябва да имаш легален престой в страната за да може да родиш през NHS това се прави за да се предотврати така нареченият здравен туризъм. Ако не си плащаш. Ти ако ще идваш Септември няма да ги покриеш тези критерии. Това съм го чела отдавна, ако има някой с по актуално инфо може и да даде светлина по въпроса.

# 492
А хора, вярно ли е, че двойките сключили брак имат право на облекчения в страната? Защото с моя мъж не сме подписвали още и това ми го споменаха вчера... Thinking

# 493
Какви облекчения точно те интересуват?

# 494
  • Истински се вижда само със сърцето.
Имаше май нещо от данъците, нищо особенно. И ние нямаме брак, ама точно заради това няма да се бракувам  Joy

Общи условия

Активация на акаунт