Великобритания - Тема 70 Юбилейна

• 68 811
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
Когато дойдохме бях по майчинство. Започнах работа чак след като изтече и прекратих всички взаимоотношения с НОИ и предходния ми работодател.

# 511
Благодаря ви. Питам, защото трябва да прехвърля бабинство на свекървата, но това са доста процедури пак и исках ако има вариант просто да си ги спестя.

# 512
Пак аз.. Да попитам за housing benefits ако мъжо в self employed ,дават ли?
Взимаме child benefit
Child tax working tax
Въпреки че нещо ги омотаха и като си отодем сега ще говоря с тях.. Май са ги спрели..

# 513
  • София
Ще споделя нещо за тези които сега са решили да идват.От известно време във фирмата ни приемат само хора през агенция и на нулеви договори/тоест не се ангажират да подсигуряват часове работа и могат да те върнат вкъщи след два часа на ден и през следващите дни да си,,на повикване,,/ако някой ще идва и ще разчита на такава работа искам да кажа,че е убийствено....понякога работят по 12 часа...и следващите дни почиват...Аз живея в малък град и тук има много фабрики и някакси неусетно чувам от хората,че имат изисквания към езика,от колко време си в страната,NIN...банките и преди искаха някаква сметка или договор за наем,но сега искат и писмо от работодател/Лойдс и преди са го искали/въобще,откакто дойдох нещата като че ли се промениха всячески,само аз не съм разбрала....за мен беше лесно,моя приятелка дойде при мен и въпреки,че и помагах за нея беше по-трудно да намери работа/но пък и тя не говори добре езика/....въобще промени има...онзи ден ходихме на разходка из Оксфорд и във една книжарница намерихме книжка,,Алис във Брекзитленд,,...мдам....така се чувствам....

# 514
  • Bristol
Пак аз.. Да попитам за housing benefits ако мъжо в self employed ,дават ли?
Взимаме child benefit
Child tax working tax
Въпреки че нещо ги омотаха и като си отодем сега ще говоря с тях.. Май са ги спрели..
Не е до това дали е self, а дали отговаря на останалите изисквания като примерно дали го виждат като постоянно установен тук и какви са доходите ви.

# 515
  • Истински се вижда само със сърцето.
https://www.gov.uk/housing-benefit/overview

Това намерих, виж си дали отговаряте.

Без да се засягате, но какво правите в Лондон (ако не бъркам) след като не може да се оправите без бенефити...

# 516
И аз съм силно против хората, които смучат държавата. Даже няма да се извиня за отношението си.

Гласувах за консерваторите и нямам нищо против да затегнат селекцията на новопристигащи.

# 517
Благодаря ви,чела съм го да,правим това ,че работата на ММ е там и е най-оборотна в Лондон! Иначе аз въобще не го мисля така.. Да не казвам,че всички негри и почти всички индийци са само на бенефити,мисля че си плащам всички данъци,приключвам години,и парите които ТЕ ми дават ги харча в ТЯХНАТА страна,не ги пращам за БГ.. Тъй че не се чувствам грам виновна,при положение че за една стая искат 600£ на месец и живееш с още 7-8 човека Simple Smile

# 518
Ще споделя нещо за тези които сега са решили да идват.От известно време във фирмата ни приемат само хора през агенция и на нулеви договори/тоест не се ангажират да подсигуряват часове работа и могат да те върнат вкъщи след два часа на ден и през следващите дни да си,,на повикване,,/ако някой ще идва и ще разчита на такава работа искам да кажа,че е убийствено....понякога работят по 12 часа...и следващите дни почиват...Аз живея в малък град и тук има много фабрики и някакси неусетно чувам от хората,че имат изисквания към езика,от колко време си в страната,NIN...банките и преди искаха някаква сметка или договор за наем,но сега искат и писмо от работодател/Лойдс и преди са го искали/въобще,откакто дойдох нещата като че ли се промениха всячески,само аз не съм разбрала....за мен беше лесно,моя приятелка дойде при мен и въпреки,че и помагах за нея беше по-трудно да намери работа/но пък и тя не говори добре езика/....въобще промени има...онзи ден ходихме на разходка из Оксфорд и във една книжарница намерихме книжка,,Алис във Брекзитленд,,...мдам....така се чувствам....
Аз мога да потвърдя това.
Трудно си извадих банкова сметка, стана само благодарение на един познат който има фирма. Искат писмо от работодател или доказателство за адрес. Това за Лойдс.
От две седмици обикалям местните агенции  и се чувствам пълен идиот. Никога не съм си и помисляла , че ще бъда подложена на подобно отношение. Сблъсках се с груб отпор да ми намерят каквато и да е работа. Даже като чистачка не се класирах въпреки, че имам минимално ниво английски и разбирам и говоря по малко. Знам, че в Обединеното Кралство не се идва с език, който само го разбираш, но правя разлика от миналата година, когато съпругът ми дойде със същото ниво английски и в момента, в който си извади документите вече беше на работа. Много лошо отношение, и въпреки , че се справих успешно с теста за безопастност на труда и теста по английски (писмен, в единия офис на агенцията), изразиха обидно за мен съмнение ( в централния офис), че сама съм се справила, само защото дъщеря ми беше с мен и ми помагаше при разговора със служителката, когато аз от притеснение не разбирах ужасния им акцент.
Знам, че тепърва ще се сблъсквам с подобни неща и след като съм се решила да живея в държава с език, който не владея още, ще трябва да съм подготвена за всичко. Не съм очаквала, че ще е "цветя и рози", но онази пословична , даже фалшива ако щете любезност на англичаните аз не я откривам точно в институциите където би трябвало да бъдат поне малко снизходителни и търпеливи.
Да уточня, че сме на север от Лондон, в Бедфорд.
Това са моите впечатления до момента.
Иначе не спирам да се удивлявам колко е зелено , зелено, как си в хаоса и как през една улица си вече в някой парк и си в друг свят...също как влагат  и правят с мисъл  всичко. Имаме какво да учим от тях.

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 22:43 от Ванчето

# 519
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ама аз затова ви се чудя и на други места в Англия има достатъчно работа и то добра. Ние плащаме тези пари за хубава голяма къща с двор.
Не знам с какво се занимавате, но явно не е чак толкова доходоносни щом сте в шерната къща и ви е трудно да издържите без пари от държавата.

Странна ми е тази мания всички да се бутат в Лондон.

# 520
  • Манчестър
Благодаря ви,чела съм го да,правим това ,че работата на ММ е там и е най-оборотна в Лондон! Иначе аз въобще не го мисля така.. Да не казвам,че всички негри и почти всички индийци са само на бенефити,мисля че си плащам всички данъци,приключвам години,и парите които ТЕ ми дават ги харча в ТЯХНАТА страна,не ги пращам за БГ.. Тъй че не се чувствам грам виновна,при положение че за една стая искат 600£ на месец и живееш с още 7-8 човека Simple Smile

Sorry, ама те всички така казват, пък после се оказва,че или не плащат нищо, или се чудят как да платят по малко.
Няма значение другите нации.

# 521
  • UK
Ванчето
Вие, сте ми 'съседка', Бедфорд е близък на нашето градче. Аз сэм в Rushden  bouquet

# 522
Радвам се. Ще ми бъде приятно да се видим на кафе някой път. 🤗

# 523
  • UK
Радвам се. Ще ми бъде приятно да се видим на кафе някой път. 🤗

На мен същоо  bouquet
Ще пиша на лс за координати  Hug

# 524
Мами,
Много, много Благодаря на всички за отговорите. Бяхте ми много полезни! Ще проверим за заплащането, никога не съм си и помисляла да е безплатно. По важното за нас е аз и бебка да се чувстваме спокойно, пък пари се изкарват Simple Smile
Отново много Благодаря !
Хубав ден пожелаваме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт