Великобритания - Тема 70 Юбилейна

• 68 807
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
Не съм била в Бедфорд, но съм чувала от познати извън Лондон, че хората там са доста по-косервативни и недоверчиви в отношението си към източноевропейците. Не знам дали е вярно, живели сме само в Лондон и покрайнините.

За съжаление нашите професии с мъжа ми извън Лондон се намират трудно и не са така добре платени. Фирмата ми има най-много сгради в Лондон и работата ми е много специфична, нямат подобна длъжност в останалите градове и колегите и шефовете ми са много готини, не ми се иска да рискувам и да попадна на кофти екип. Така, че засега оставаме в Лондон. Къщата ни има достатъчно място за всички, градина и сме само на 25 мин. от Централен Лондон в зелен, чист и много хубав квартал, но ние сме тук отдавна и не сме го постигнали от днес за утре. Децата посещават престижни училища, където общите постижения на учениците са над средните за страната.

Според мен в Лондон има много повече възможности за работа, отколкото в по-малките градове, не говоря за Ливърпул, Ман и Бирмингам.

Ванчето, съжалявам за негативния ти опит. По отношение на работа като чистачка. Ние плащаме London living wage на нашите клийнъри и изискваме определени квалификации от тя (говоря за corporate). Англiйският на много от тях не е добър, но пък се изисква някакъв минимум, за да се минат курсовете.
Иначе преди години, когато си търсех офис работа и аз съм се сблъсквала с пренебрежение и меко казано унизителен тон. Но го преглътнах, изкарах си квалификациите и сега съм доволна от работатата си.

# 526
  • Истински се вижда само със сърцето.
Стардъст всичко зависи от професиите. Моят мъж е CAD/CAM  инжинер, програмира СНС машини, и тук работа по неговата професия има доста и с добро заплащане.
Мисля обаче че нискоквалифициран труд в Лондон не си заслужава и живота в споделени къщи. В провинцията също има достатъчно такава работа, но разходите са в пъти по-малки от Лондон.

Отделно  за мъж специално ако е малко технически грамотен постоянно има обяви за оператори на машини, някои фирми и обучение предлагат и биха живели много по сносно.

Това е моето виждане за нещата и това което наблюдавам в провинцията.

# 527
Така е. Peace

Моя колежка в момента си търси работа вътрешно, преместиха се извън Лондон. От няколко месеца не може да намери работа, екипите там са много по-малки и и се обаждат за интерв/та веднъж на 2-3 месеца.
Жената иска да се премести и е готова да слезе 5-10 хил надолу, но за съжаление не намира нищо подходящо.

# 528
С моята професия също е тегаво, но не защото е провинция а като цяло. Ще се записвам скоро на курсове за да си повиша квалификацията, а съм готова и да се преквалифицирам изцяло Simple Smile

# 529
Не съм била в Бедфорд, но съм чувала от познати извън Лондон, че хората там са доста по-косервативни и недоверчиви в отношението си към източноевропейците. Не знам дали е вярно, живели сме само в Лондон и покрайнините.

За съжаление нашите професии с мъжа ми извън Лондон се намират трудно и не са така добре платени. Фирмата ми има най-много сгради в Лондон и работата ми е много специфична, нямат подобна длъжност в останалите градове и колегите и шефовете ми са много готини, не ми се иска да рискувам и да попадна на кофти екип. Така, че засега оставаме в Лондон. Къщата ни има достатъчно място за всички, градина и сме само на 25 мин. от Централен Лондон в зелен, чист и много хубав квартал, но ние сме тук отдавна и не сме го постигнали от днес за утре. Децата посещават престижни училища, където общите постижения на учениците са над средните за страната.

Според мен в Лондон има много повече възможности за работа, отколкото в по-малките градове, не говоря за Ливърпул, Ман и Бирмингам.

Ванчето, съжалявам за негативния ти опит. По отношение на работа като чистачка. Ние плащаме London living wage на нашите клийнъри и изискваме определени квалификации от тя (говоря за corporate). Англiйският на много от тях не е добър, но пък се изисква някакъв минимум, за да се минат курсовете.
Иначе преди години, когато си търсех офис работа и аз съм се сблъсквала с пренебрежение и меко казано унизителен тон. Но го преглътнах, изкарах си квалификациите и сега съм доволна от работатата си.

Да, аз също преглътнах унизителния тон и продължавам напред. Вчера успях да уговоря работа в хотел в Милтън Кийнс, като камериерка,  дано се справя с обучението и да ме харесат. За някои такъв тип работа едва ли е нещо което си струва коментара, но след 20 години работа за един и същи работодател за мен е ново начало, в непознати води и сега  ми е супер изнервено. Ще дам всичко от себе си, дано успея.
Не, че днес не получих смс от агенцията , че утре мога да почна работата за която положих тестовете, въпреки , че бяха много категорични, че е невъзможно на този етап да се справя. Засега ще запазя "ледено" мълчание. Joy
А съпругът ми дойде подготвен, с предварително изкаран лиценз за алпийски дейности от въже  и пак му трябваха 6 месеца, докато си намери такава работа.
Аз също бих изкарала някакви курсове за квалификация,  винаги се гледа с друго око.  По нататък ще се огледам, нека да отръскам малко перушината.Flushed
Благодаря, че споделяте и вашия опит. Hug

# 530
Ванче срамна професия и работа няма. Всеки почва от някъде, важно е желанието да се работи да го има Simple Smile
Ще се справиш с обучението, не се притеснявай  Hug

# 531
Благодаря за окуражителните думи. Наистина означава много за мен.

За съжаление, опита ми в производството на оръжие(то не е за хвалене, но само това съм работила) тук не мога  да използвам, и едва  ли мога да го впиша в св- то си. Един път се опитах да обясня какво съм работила, няма такъв поглед ви казвам. 😂 Няма и да повторя. Пък се справях добре, да му се невиди. Rolling Eyes

# 532
Ванче, ако се работила на машина, не може ли да го впишеш като оператор на машина, когато попитат какво, казваш примерно детайли за сглобка или нещо такова Simple Smile

То все едно тук нямат оръжейна промишленост та се правят на луди Simple Smile

# 533
Ванче, ако се работила на машина, не може ли да го впишеш като оператор на машина, когато попитат какво, казваш примерно детайли за сглобка или нещо такова Simple Smile

То все едно тук нямат оръжейна промишленост та се правят на луди Simple Smile

Точно Оператор Металорежещи машини бях,  фрезист и ръчна обработка на детайлите и накрая няколко години ОТК. Проблемът тук е че не мога да се изразя точно, а те се правят на велики и само те гледат втренчено и те питат разбрал ли си какво ти говорят. 😬

# 534
  • Оптимист по принуда
Не се ядосвайте, когато не ви разбират. Поставете се на отсрещния на мястото. Търсите работа, но не говорите...Как да го кажа, че да не обидя никого - няма да ви е лесно без език. И отношението няма да е блестящо. Моля, не ми се сърдете. Peace

# 535
Ванче според мен спокойно можеш да пробваш да кандидатсваш за такава позиция, разгледай обявите и си пусни СВ, човек не знае от къде ще изкочи заек Simple Smile

Деми напълно права си, че ако не говориш добре езика или не ги разбираш отношението не е добро, ако ще и да си най-добрият работник. Първата преценка е от разговора, после от работата.

# 536
Значи най-добре да се изкара набързо някакъв курс по английски преди да пристигнем, макар и да съм била винаги отличничка по АЕ. Друго е да си сред англоговорящи, нищо чудно от притеснение да си глътна граматиката Grinning

# 537
  • Bristol
Ванче, потърси по заводите. Дали ще произвеждаш детайли за оръжие или кола, има ли значение. Колкото и да са еднакви, машините са и различни, така че със сигурност в началото всички минават някакво обучение. А за да не те гледат не разбиращо, потърси в нета и се запознай с терминологията на английски и репетирай в къщи. Аз в началото обикалях и гледах възрастни хора по домовете. После минах на офис работа, обработка на документи основно, 4 години в къщи,  след като се роди малката, но от почти 4 години си работя по специалността. На майтап подадох документи, те пък ме повикаха на интервю. Въпреки, че кандидатствах за много нисък пост, който не изисква кой знае какви знания, прерових Интернет и се запознах с терминологията на английски за по-технически въпроси. Те между другото наистина ми за дадоха такива. Предложиха ми направо инженерна дизайнерска позиция. Е, не на високо ниво, но перфектен старт. От начало беше много трудно с терминологията, още имам проблеми и забравям, но ако става дума да презентирам или митинг, хубаво преговарям всичко и пищови си имам Wink Няма да се излагаме или предаване заради езика Simple Smile

# 538
  • Bristol
Честно да си призная, аз не знам как да се държа около хора не говорещи език, който разбирам или не ги разбирам. Има едно турско семейство тук. С мъжът има какво да си кажем, децата също си комуникират, но жена му освен турски, друго не владее, английският й е много бейсик. Той все ме ръчка да съм излизала с нея. Ами веднъж излязохме, не че не мога да поддържам монолог, но втори път не бих го направила Sad

# 539
Мери, разбира се, не е приятно. Напълно го разбирам. Затова и не искам да съм с бейсик англ. Та за да си опресня езика, ще запиша някакъв курс добре да св потготвя, имам месец и нещо още в Бг. Смятам, че ще се справя. Винаги съм била оптимист и честно казано просто нямам търпение да се хвърля в това "приключение" Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт