Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 42

• 82 505
  • 722
  •   2
Отговори
# 450
  • И аз не знам къде...
На кой ден от цикъла е взета цитонамазката?

Четири дни преди другия цикъл. Значи около 23-24 ден

# 451
Мисля, че това е причината за този резултат, по-скоро липсата на такъв. Направи в началото на цикъла, преди овулация.

# 452
Мили дами, нека тези,  с опит да кажат обгарянето на "раничка" на шийката на матката, с ток, без упойка боли ли?  Моля, споделете,  кой какво е усещал по време на процедурата, горе-долу колко време е продължила.. И такива работи Stuck Out Tongue Winking Eye Flowers Bouquet
Не, не боли. Усеща се като тежест по-скоро и болка като при цикъл, аз също бях уплашена преди това. Дадоха ми лист, на който пишеше какво може да се получи и нещата, които не трябва да правя.
Няма страшно Simple Smile

# 453
Мили дами, нека тези,  с опит да кажат обгарянето на "раничка" на шийката на матката, с ток, без упойка боли ли?  Моля, споделете,  кой какво е усещал по време на процедурата, горе-долу колко време е продължила.. И такива работи Stuck Out Tongue Winking Eye Flowers Bouquet
Не, не боли. Усеща се като тежест по-скоро и болка като при цикъл, аз също бях уплашена преди това. Дадоха ми лист, на който пишеше какво може да се получи и нещата, които не трябва да правя.
Няма страшно Simple Smile

Много благодаря! 
Какво пишеше на този лист, ако не е тайна?
И колко време продължи процедурата?
Благодаря!

# 454
Здравейте.
Вчера отидох да взема резултатите си от цитонамазка и тъй като не можах да разчета написания резултат попитах какви са. Казаха ми, че имам възпаление! Shocked Повече нищо не обясниха, а лекарката ми отсъства в момента, и съм много притеснена, защото не знам какво ми има!!! Rolling Eyes
Бихте ли споделили опит, лошо ли е и някой сблъсвл ли се е с това?
Благодаря предварително!! Simple Smile
Ако някой може да разчете какво пише Rolling Eyes

# 455
  • SF
ПАП 3-а. Трябва да минеш лечение и да направиш контролна цитонамазка. Вероятно групата ще падне на 2-ра или даже на 1-ва група.
Трябва да те видят на колоскоп, за да огледат шийката на матката за изменени клетки. Но това трябва да го говорите с лекарката.

# 456
Скрит текст:
ПАП 3-а. Трябва да минеш лечение и да направиш контролна цитонамазка. Вероятно групата ще падне на 2-ра или даже на 1-ва група.
Трябва да те видят на колоскоп, за да огледат шийката на матката за изменени клетки. Но това трябва да го говорите с лекарката.

Много благодаря за бързия отговор!! Не ми се е случвало до сега и се притесних! Всяка година правя цитонамазка по едно и също време. редни години съм била ПАП 2, но този път се притесних много! Ще посетя лекарката, като се прибере в града....
БЛАГОДАРЯ ВИ....Gift HeartFlowers Hibiscus

# 457
.....И колко време продължи процедурата?

Около 5 минути. Вдига се пушилка и мирише на пърлено Smile Но не е болезнено,усещането наистина е като болка при цикъл,и по време,и след процедурата . На мен лист не ми дадоха,само обичайните едномесечни забрани в устен вид.

# 458
Здравейте момичета , имам тъп въпрос към вас , но се надявам на отговор ,защото е важен за мен .
Откриха ми миома ( случайно )
Казвам случайно , защото всяка година минавам през АГ кабинета и до сега не съм имала проблеми но, сега изведнъж доктора каза миомен възел 4 см  Shocked пап 1 ( ехограф през корема )
тааа въпроса ми кум вас е , може ли миомата да се обърка с рак - познавате ли такива случай  много ме е страх , макар че той ме "успокой " , че 50 % от жените имат миоми
вика ме  след 6 месеца на проследяване
Може ли да ми препоръчате добра гинеколожка - жена - която да е внимателна и човечна ?
Мнения за Цветанка Дянкова ?

п.п. преди ходих при А. Ганчева но тя вече няма да работи и останах без АГ специалист
Благодаря !!!

# 459
  • София
Ако миомата не създава проблеми и не расте, не я пипай изобщо.
Аз моята си я отглеждах години наред. Оперирах се, когато започна да расте.

# 460
Ако миомата не създава проблеми и не расте, не я пипай изобщо.
Аз моята си я отглеждах години наред. Оперирах се, когато започна да расте.

Да то така каза и лекаря , а аз съм и пред климакс 42 г
Въпроса ми е че ме е страх да не би това да не е миома  Sad
Той доктора миома каза че е , но аз понеже не съм имала досега проблеми и прочетох в нета че миомата никога не е една а са по няколко и се стъписах на не е нещо лошо на която доки да вика че е миома  Embarassed
та за това питам тук ,ако знаете дали миомата ясно се различава от рака ?
Ако някои разбира или има доктор АГ мога и снимки да приложа .

# 461
  • София
Как ще си пред климакс на 42 Shocked. И аз ще ги навърша скоро, а съм мнооооого далеч от критиката.

Не се притеснявай за миомата, не е рак, миома си е.

# 462
Доктора това го каза в смисъл , че не се налага да се прави нещо тъй като съм раждала и няма да раждам вече , чакаме климакса и моимата ще се стопи сама .

Не се притеснявай за миомата, не е рак, миома си е.

Искаш да кажеш , че двете неща ясно се разграничават така ли  Blush

# 463
  • София
Миомите са различно нещо от рака, не се притеснявай.

За другото обаче може да не е точно така. Може да имаш и повече от десет години до климакса. А това е достатъчно време, за да се променят нещата. Може да започнат обилни кръвотечения заради миомата. Може да нарасне като размер. Това са все индикации за операция.
А може и нищо да не се случи, което е най-добрият и напълно реален вариант.
Просто трябва да се следи редовно.

И не се притеснявай изобщо.

# 464

joremimi, ако ти се чете,  в скрит текст слагам малко инфо за миомите .

Скрит текст:
Миомата не е нито рак, нито предраково заболяване.
Миомата представлява мускулна тъкан, която нараства безконтролно. Тъкан, която нараства безконтролно, покрива изискването да бъде наречена тумор. В случая на миомата, този тумор:

- е напълно доброкачествен (расте бавно, не разрушава съседните тъкани и органи, не дава метастази);
- образува добре обособени, плътни възли (такива тумори се наричат “солидни”, с което ги отличаваме от кистичните тумори – образувания, изпълнени с течност).

Маточната стена е изградена от мускулна тъкан. Миомите при човека се развиват най-често в матката, но има миоми на стомаха, пикочния мехур, скелетната мускулатура – изобщо навсякъде, където нормално съществува мускул. Точното название на миомите, възникнали от гладки мускулни влакна (каквито са мускулните влакна на матката) е лейомиома. Ако търсите информация за маточните миоми в англоезични източници, най-сигурно ще я намерите с ключова дума “фиброид” (uterine fibroids). Във френскоезични източници най-сигурната ключова дума е “фибром” (fibromes utérins). Това са стари, по същество неправилни названия на миомите, но те все още са запазили гражданственост.

Маточният мускул може да даде начало и на злокачествен тумор, наречен саркома (по-точно: миосаркома, а още по-точно: лейомиосаркома). За разлика от миомата, маточната саркома е опасно за живота и доста рядко заболяване. Доказано е, че възникване на саркома в маточните миоми става толкова често (толкова рядко), колкото и в незасегнатия от миоми маточен мускул. Това означава, че рискът от развитие на саркома е един и същ в маточните миоми и в нормалната матка. С други думи, присъствието на миома не предразполага към развитие на саркома.

Общи условия

Активация на акаунт