Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 42

• 82 513
  • 722
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, звъня на стационарния телефон в кабинета, където работеше д- р Ганчева( нейна пациентка бях), с идеята да си запиша час за доц. Костова но никой не отговаря. Дали има друг възможен телефон за записване на час?  И аз съм в чуденка....Не съм ходила от година, и е време за профилактичната ми цитонамазка. Извинявам се предварително, ако в темата по нагоре пише, но съм с бебе и не съм чела.  Благодаря Ви предварително.

# 481
....последователността на буквата след групата отразява по-сериозната находка на цитонамазката. Или II A, B, C ; III A, B, C ; ако не се лъжа има и комбинации BC или CD и т.н. ...

Според някои специалисти :

Всяка буква явно отговаря за различни проблеми/промени. Някои патолози пък само цифричка пишат.

ПП: поста ми не е с цел влизане в полемика,а излагане и на противоположната гледна точка,която може и да е по-успокоителна за някой  Hands V

# 482
....Дано мине бързо и леко! При теб с днешна дата как са нещата?

Сигурна съм,че ще мине бързо и леко,не се безпокой Flowers Hibiscus Рутинният преглед е по-времеемък. Моето 'пърлене' беше преди няколко дни,с лазер в Щерев.Слагат лидокаин,и докато се подготвяш психически за страшни мъки,то всичко свършило Grinning Сега очаквам течения,но за сега нямам почти никакво,може би е рано.

Казаха ми, че ще е без абсолютно никакво обезболяване Disappointed И аз знам, че някои пръскат поне с лидокаин, а другаде дори и без него..При мен ще бъде така Disappointed Специално попитах.

# 483
Ти си в правото си да избираш кое как да се случи с тялото ти,как някой друг ще решава дали да те обезболи?! Какъв в този лекар Rolling Eyes В днешно време и кариес не пипат без упойка.. Няма ли възможност да го смениш? Може и да не боли,но щом ще си по-спокойна обезболена- настоявай.
Аз имам биопсия с упойка,и биопсия без упойка,и честно казано разлика не усетих,но това си е по-сериозна манипулация ,и може и да има. А прочитайки мнението на предната страница,определено без ще ме е шубе ,колкото и да сме с различен праг на болка Hands Thumbsdown

# 484
В първият пост на темата е дадена съвременна класификация по РАР Hands V
Пожелавам хубави резултати на всичи Hug

# 485
  • София
На мен са ми горили раничка на шийката с ток. Сестрата до мен ми казваше да се държа здраво за стола, защото щяло да ме боли. А единственото неприятно бе миризмата на изгорели кебапчета.

# 486
  • София
Здравейте, звъня на стационарния телефон в кабинета, където работеше д- р Ганчева( нейна пациентка бях), с идеята да си запиша час за доц. Костова но никой не отговаря. Дали има друг възможен телефон за записване на час?  И аз съм в чуденка....Не съм ходила от година, и е време за профилактичната ми цитонамазка. Извинявам се предварително, ако в темата по нагоре пише, но съм с бебе и не съм чела.  Благодаря Ви предварително.
Аз си зписах вчера час.Доколкото знам в четвъртък не работят.Утре пробвай отново.😀

# 487
Ти си в правото си да избираш кое как да се случи с тялото ти,как някой друг ще решава дали да те обезболи?! Какъв в този лекар Rolling Eyes В днешно време и кариес не пипат без упойка.. Няма ли възможност да го смениш? Може и да не боли,но щом ще си по-спокойна обезболена- настоявай.
Аз имам биопсия с упойка,и биопсия без упойка,и честно казано разлика не усетих,но това си е по-сериозна манипулация ,и може и да има. А прочитайки мнението на предната страница,определено без ще ме е шубе ,колкото и да сме с различен праг на болка Hands Thumbsdown

Абсолютно съм съгласна! И последният път док. като цяло ме издразни с отношението си и позагубих доверие. И сега не смея да задавам въпроси и да искам каквото и да било, а без доверие и свобода да питаш и искаш..каква връзка лекар-пациент?! Но не ми се занимава пак да търся друг, писна ми да ги обикалям! Там ми правиха и абразио и май е добър специалист..Не знам, честно.. Писна ми от лекари, само по професия, а не по призвание! Четох тук-там и при много хора е било без упойка, някои не са усетили почти нищо, други си ги е боляло.. Ще стане ясно. Ще го направя, пък после, в зависимост от отношението този път, може и да потърся друг.. На въпросът ми: "с какво обезболяване се извършва?" Ми отсече: "не ти трябва обезболяване" ..

# 488
На мен са ми горили раничка на шийката с ток. Сестрата до мен ми казваше да се държа здраво за стола, защото щяло да ме боли. А единственото неприятно бе миризмата на изгорели кебапчета.

Кебапчетата ще ги преживеем Grinning
Радвам се, че не те е боляло!
А никаква упойка ли не ти сложиха, дори да ти пръснат нещо?

# 489
  • София

Абсолютно нищо.

После имам и конизация, и миомектомия с пълни упойки. Явно имам някакви проблеми с упойките, защото съм зле след тях. Хем знаем към кои имам алергии, правим и противоалергична терапия преди операциите.

# 490

Абсолютно нищо.

После имам и конизация, и миомектомия с пълни упойки. Явно имам някакви проблеми с упойките, защото съм зле след тях. Хем знаем към кои имам алергии, правим и противоалергична терапия преди операциите.

Колко време след обгарянето се стигна до конизация при теб и защо, ако не е тайна? Наличие на HPV имаше ли, или нещо друго?

# 491
  • София
почти десет години по-късно бе конизацията.
в резултата от цитонамазката пишеше ЧПВ, но всички тестове бяха отрицателни. Цитото бе IIIА, чист колпоскоп. Биопсията показа ЦИН 2, хистологията го потвърди

# 492
почти десет години по-късно бе конизацията.
в резултата от цитонамазката пишеше ЧПВ, но всички тестове бяха отрицателни. Цитото бе IIIА, чист колпоскоп. Биопсията показа ЦИН 2, хистологията го потвърди

Уфф.. Съжалявам, че се е стигнало до там! Дано сега си добре! Flowers Bouquet

# 493
  • София
всичко ми е наред, последната цитонамазка бе ПАП 1-2, следващата седмица ще излезе резултатът от новата. Не си личи къде е била миомата, която ми махнаха. Яйчниците ми работят като на младо момиче, въпреки че съм минала 40 години.

Пожелавам такива резултати на всички.

# 494
всичко ми е наред, последната цитонамазка бе ПАП 1-2, следващата седмица ще излезе резултатът от новата. Не си личи къде е била миомата, която ми махнаха. Яйчниците ми работят като на младо момиче, въпреки че съм минала 40 години.

Пожелавам такива резултати на всички.

Flowers BouquetFlowers BouquetFlowers Bouquet
Благодарим! Подобно!

Общи условия

Активация на акаунт