Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 3

• 124 757
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • Перник
ТСХ изобщо не е ниско.
ФСХ също е ОК, не говори за менопауза.
За мен е ниско, аз съм с възел и хашимото и когато е под 2 и нещо не ми е ок.. Естрадиола не е ли нисък?

# 481
Не споря. Просто съм чела, че до 2 е оптимално.

# 482
Интересно ми е в таблицата на ФСХ в фоликулярната фаза защо са дадени такива гранични стойности. Когато аз го правех моите изследвания горната граница отбелязана като референтна стойност на листа беше 11и нещо и гинеколожката кажа че до 12 се смята норма. Моето беше между 5-6. А тук виждам някак по различни стойност.

# 483
  • Перник
Не споря. Просто съм чела, че до 2 е оптимално.
При здрави хора не вземащи хормон е ок и 1 и нещо, аз с това тсх като изпия и хормона сигурно става 0. Нещо, което ми е ниско Simple Smile
Обаче виждам, че естрадиола е в границе за менопауза, останалите не. На последното пък има стрелка , че е ниско, та идея си нямам...

# 484
  • Перник
Говорих с док, каза че според хормоните не съм в мено, но каза да пия СОЯ ВИТАЛ 2х1, щяло да ми се отрази добре. Ако сте го пили, кажете мнение за него. Simple Smile

# 485
Като ви чета, направо се отчайвам. Аз, която от толкова години пия АД, едва ли ще ми подейства някоя от тези билкови добавки.  Confused

# 486
Вела, не знам в кой град си, но погледни този линк за оферти за изследвания.Аз ще си правя и ми попаднаха , докато търсех цени;
https://www.ofertomat.bg/Laboratorni-Testove-pc18.html

# 487
  • Добрич
Благодаря, ДХ3!

Днес и аз пуснах изследвания. След 17 ч. ще взема резултатите. Не бяха толкова скъпи: естрадиол и прогестерон по 15 лв. Към тях добавих желязо и кръвна картина, заради хемоглобина за общо още 8  лв. и станаха 38 лв. Иначе съм здравно осигурена и рядко ползвам медицински услуги, ама.... Реших, че за желязо и хемоглобин, няма да губя време и да чакам при личната лекарка, а с обилния цикъл /този път през 16 дена/ ми се иска да си видя нивата.

За антимюлеровият хормон ми казаха, че струва 58 лв. и се прави в София и Варна. Обаче гинекологът нали ме посъветва да си избера по-изгодния вариант за изследване, а не и трите хормона и аз пуснах естрадиол и прогестерон. А и за антимюлеровият хормон четох, че има значение за яйчниковия резерв и е особено важен за забременяване...

Преди десетина години ми бяха предписали ксанакс заради мигрената. Упояваше ме и много ми се спеше, а детето беше малко и нямаше как да го оставя само. Не го пих.

Последна редакция: пн, 19 мар 2018, 15:12 от Вела

# 488
Здравейте момичета, аз пак със зацапване между менструациите Confusedдва дена преди овулация или два дена след а миналия месец и седмица преди цикъл.Около 4 месеца нямах никакви проблеми и сега пак вече три години. Вече не знам какво а правя

# 489
Здравейте момичета, аз пак със зацапване между менструациите Confusedдва дена преди овулация или два дена след а миналия месец и седмица преди цикъл.Около 4 месеца нямах никакви проблеми и сега пак вече три години. Вече не знам какво а правя
Недостиг на прогестерон....
И на мен ми беше така. Изписват оргаметрил или дуфастон. Може и утротестан сутрин и вечер по 2  във влагалището от 14 тия 15 или 16 ия ден за 10 дни, поне не минава през черния дроб..

# 490
Ще ходя пак на лекар, последният път ми предлагаше противозачатъчни, но аз не пожелах. Зацапването е малко но ми действа на психиката Confused На последък съм много изнервена и най малкото нещо ме натъжава сякаш съм постоянно с ПМС.

# 491
  • Bristol
Твърдят, че противозачатъчните много помагали при такива проблеми, нередовен цикъл, обилен, зацапвания и тн. Аз затова се навих на спиралата Мирена. Не ми харесва всеки ден да мисля да взимам хапчета. Друга опция са подкожни импланти, които отделят хормони. Но Мирена твърдят, че тъй като действието й било локално, съответно била по-щадяща. Не знам до колко е истина и до колко маркетингова реклама.

# 492
  • Перник
Бихте ли споделили освен топли вълни и нервност, какви други симптоми имате и с какво ги туширате? Примерно тревожност, прималявания, световъртежи. И има ли някой с Хашимото, че те и там симптомите са подобни?

# 493
Твърдят, че противозачатъчните много помагали при такива проблеми, нередовен цикъл, обилен, зацапвания и тн. Аз затова се навих на спиралата Мирена. Не ми харесва всеки ден да мисля да взимам хапчета. Друга опция са подкожни импланти, които отделят хормони. Но Мирена твърдят, че тъй като действието й било локално, съответно била по-щадяща. Не знам до колко е истина и до колко маркетингова реклама.

То с нея няма цикъл.

# 494
Бях с мирена преди няколко години не ми понесе, размести се и я махнах, но докато бях с нея почти нямях цикъл.
Освен зацапвания и нервност имам и нощно изпотяване и безсъние мастопатия  сърцебиене и всякакви други екстри....Blush Напоследък вземам магнезий и мента глог и валериана, ходя и на йога.

Последна редакция: ср, 21 мар 2018, 21:45 от lasi

Общи условия

Активация на акаунт