Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 3

• 124 683
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Alinna, кр. захар и инсулин  - сутрин на гладно, не по обед...

# 601
Аз само вечерям, така, че за мен на гладно е през целия ден.

# 602
  • София
Не искам да споря. Инсулинът в тялото имат три пика, независимо дали се храниш или не. Мери се рано сутрин, на гладно. Вечерта преди изследването последното ти хранене да не е след 20.00. После само вода.

# 603
Аз не споря. Просто ставам от сън на обяд.

# 604
  • София
И какъв е резултатът за инсулина?

# 605
  • София
Аз само вечерям, така, че за мен на гладно е през целия ден.

а някакви лекарства пиеш ли?

# 606
Да, пия 3 антидепресанта и за високо кръвно 1 лекарство.
Утре след 16 часа ще е готов резултатът за инсулина.
Не можах да разбера за пролактина защо ме караха да лежа 1/2 час там на кушетката, но вероятно така трябва.

# 607
  • София
Това лежане е задължително, защото нивото на пролактина се влияе от движение/вълнение.

# 608
А по каква причина се изследва пролактин?

# 609
  • София
Кога започна да пиеш антидепресантите? Съвпада ли с напълняването? Може и там да е причината.

# 610
От 15 години пия антидепресанти, а напълняването е от 3 години.

# 611
.
 При дъщеря ми във връзка с много нередовен цикъл. Идваше й по два пъти месечно след стрес изпити и натоварване. По същия начин я караха да седи половин час пред лабораторията.

# 612
  • София
.
 При дъщеря ми във връзка с много нередовен цикъл. Идваше й по два пъти месечно след стрес изпити и натоварване. По същия начин я караха да седи половин час пред лабораторията.
Може ли малко повече инфо за това изследване? Защото и на мен след стрес и преумора започна да ми идва на 10-12 дни, това беше преди около година и половина. Намалих стреса до минимум и започнах да пия добавки, но още не ми се е регулирал цикъла. Ходих по гинеколози, който само противозачатъчни ми изписват, без никакви изследвания на хормони. Освен това имам доста други проблеми - повишен апетит, проблеми със съня, непрестанна умора....

# 613
  • Пловдив
Alinna, кр. захар и инсулин  - сутрин на гладно, не по обед...
Alinna, най-правилното решение е да вземеш направление за специалист и да отидеш при ендокринолог. От първа ръка ще ти кажа за изследването на инсулина, онзи ден бях в болница точно по този повод, и аз съм с инсулинова резистентност.
Първо, сутрин на гладно се взема кръв, като е важно преди това да е имало 12 часов период, в който не си се хранила. Дават ти да изпиеш определено количество глюкоза, това се нарича натоварване с глюкоза. После се мери отново и инсулина и захарта. По принцип трябва на 60-та мин. и после на 120-та, на мен ми вземат кръв само на 120-та.
Реферетните стойност са ето тези:

# 614
Това "на гладно <25" изобщо не е така.
Ако човек не чете, ще си мисли, че инсулин 20 на гладно е ОК.
А то не е вярно.
На гладно трябва да е колкото КЗ на гладно, т.е. до 6-7.

Общи условия

Активация на акаунт