Любители на Котки - Тема 115

• 36 746
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Паучове, консерви и манджи не давам никога и акото му е неизменно малко и твърдо.
Имай предвид, че персийците са с доста чувствителни стомаси и меки храни не им действат добре. Орижен е добър избор, пробвай и Акана, тя е с малко по-нисък протеин, пак без зърно и се приема много добре.

Обезпаразитяваш ли вътрешно редовно?

Редовно не..
След 2 дни като я заведа за махане на конци ще им кажа да я обезпаразитет вътрешно,преди 10 дни беше външно..

# 526
  • София
Chicci то има различни видове бентонит
аз съм се наточила на един дето не вдигал прах
а да видим

та идеята е да намериш такъв, дето става на топчета и не се ронляви при чистене
като махаш топчетата, да си седят целички и тоалетната да си е чиста като ги отстраниш
това е поне при мен идеята
а ароматите и тн. са бонус

тези от Лидъл и Кауфланд категорично не стават
разкалват се, спичат се за дъното, миришат яко

аз съм си харесала два вида, дето е относително евтин и върши работа и само такъв поръчвам
щото, както знаете, с три котки си е много вървежен бенотонита
редовно има - я, Сиси пишна, чакай да ида и аз

акото ни се размеква от паучовете
мисля да давам известно време само на пенсионера, двете дами и без това са понаддали

# 527
  • София - Рим и обратно

Редовно не..
След 2 дни като я заведа за махане на конци ще им кажа да я обезпаразитет вътрешно,преди 10 дни беше външно..
Аз съм се спряла на капките за комбинирано обезпаразитяване, дето се капят на врата и съм се родила Simple Smile. Защото при нас даването на хапчета е мисия невъзможна.

# 528
Хм,ами те и сложиха по врата за обезпаразитяване ,но аз си мислех,че е само външно..
Ще ги питам значи  Peace

# 529
  • София - Рим и обратно
Може и да е било само за външно. Те са еднакви, само името им беше различно.

# 530
Аз го къпя като му порасне козината (стрижем го 2 пъти в годината) и го подсушавам само с кърпи. Горе долу в месеца веднъж, като е с дълга козина. Ако е лято съхне за половин ден и тъкмо му е хладно. А през зимата пускам климатиците да не му е студено и пак си съхне бързо.

Малеее, а мен ме е страх да не настине и го тормозим със сешоара... Sad Тоест ,нищо няма да му стане ако не го сушим със сешоар?
Е добре де, ама като го оставя с мократа бяла козина да се разхожда и да лежи из цялата къща, язък че съм го къпала. Ако не е почистено в същия ден, кой знае какво ще събере по себе си от местата дето се вре.

Цитат
Друг е бил проблемът, защото при мъжките не се шие и лепи нищо. Още преди 20 години така правеха, но тогава не бях разпитвала много. За Кирчо разпитах и казаха, че нито се шие, нито се лепи. И тримата се възстановиха без проблеми.

Д-р Попов (преди 20 години) беше казал, че колкото повече се ближат, толкова по-добре. Да не би заради големия косморляк на Морис да не си е чистил раничката и затова да са били нужни дренажи?

Той беше обръснат на мястото и успяваше да си го ближе. Дори казаха да следим да не се ближе твърде много, защото това поддържа разрезите влажни и ги разранява постоянно - така не могат да зараснат бързо. След като не успяхме да го опазим (езикът му беше все там), му сложиха конус на вратлето.

Аз досега не съм чувала да оставят коте с отворени разрези след кастрация. Все пак, макар и да е по-"козметична" интервенцията за мъжките, вътре са отрязали по един тестис под всеки разрез - това си е инвазивно. Не може да не затвориш дупката отгоре... Имам няколко приятелки с мъжки котки, и при тях или беше шито, или лепено. За шиенето не съм много "за", но пък от друга страна - ако се ползват тези така модерни резорбиращи конци (както при женските, напр. на Епона котето), няма ли да е по-малко травмиращо за животното?

На една от приятелките ми котарака го бяха лепили с хирургическо лепило, а раната отгоре е била покрита с нещо като лекарство, което изглеждало сребристо. Лекарят казал, че няма проблем котката да го ближе. И приятелката ми каза, че няколко дена се е близал, и докато е успял да изближе сребристия слой (ок. 5 дни), отдолу вече е нямало рана.

# 531
  • София
От зооплюс е постелката. Изключително икономична. Сега проверих кога съм поръчвала последно и 40 л ги
ползвахме 8 месеца. http://www.zooplus.bg/shop/kotki/postelki_za_koteshki_toaletni/cats_best/351867Най-
съм доволна, че се получават хубави топчета и не се разпадат, така и постелката е чиста и се използва
максимално. Не става на прах и съответно много лесно почиствам самата тоалетна веднъж седмично с мокри
кърпички и мия на 2 седмици. Няма никаква остатъчна миризма от нуждите на Клео, но и ние и чистим почти
веднага след като свърши работа (тя си е изградила режим и ползва тоалетната сутрин и вечер, когато сме вкъщи). Мога да снимам довеча и да покажа.
Аз също обезпаразитявам с комбинираните капки, нямам никакъв шанс да напъхам хапче. Много е капризна на
храна. Сега пак е в интензивна стачка, защото не и давам консерви и не си яде храната. Трепере за консервите на Аплаус и си ги търси. А, аз и давам на 2 дни по една. Сухата храна също е Аплаус, не иска да я помирише. Инат
голям. Завиждам на хората, чиито котенца се хранят нормално. Сега храня едни прекрасни бездомни котета с
Аплаус (мъжа ми е взел погрешно с агнешко, а тя яде само рибата)- благодарни животни, но не дават да ги галя. Но, за сметка на това всяка сутрин ме чакат да паркирам пред офиса, защото знаят, че им нося по нещо. Има едно много миличко пиратче между тях. Утре сутринта ще опитам да снимам и ще споделя.

# 532
Cesari, благодаря за отговора. Мисля да пробвам вашата тоалетна и аз, че съм с две котани. Сега точно им купувах капких. Нашия вет е много точен и той ми препоръча комбинираните капки. Пита ме дали ми трябва нещо по-евтино или нещо много добро, в зависимост от това къде живеят. А те се местят в къща до няколко дни и ще им трябва по-силна защита(въпреки, че за сега на двора няма да излизат, поне още седмица-две). Затова взех капките и до 2 седмици ще ги пробвам. Досега веднъж съм им давала хапче - едната го глътна бързо, с другата се борих, но ако има алтернатива и то добра, не виждам причина да ги мъча.

Чета всичко, което пишете за кастрацията, че след 2-3 месеца и на нас ни предстои и да съм запозната.

Стискам палци всички котанчовци да са добре Animal Cat Animal Tiger Hug

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 16:44 от Анонимен

# 533
  • Шумен
Уау, колко много видиве имало. Който не е гледал животно от сто години като мен не знае Laughing Нашата тоалетна е леген с вътре пълнеж, купен от DM. Там, откъдето взехме мис Тейлър ми казаха, че досега е ползвала бентонитна или нещо такова и аз реших да взема тази, на която е свикнала. Ако сменяте настилката котетата пак ли си ходят там? Извинявам се ако въпросите ми се струват глупави, но съм боса по темата още.
На мен лично ми е много приятно когато качвате снимки на котетата Grinning

Нищо лично, обаче ще се наложи да почетеш доста, ако искаш да си по-спокойна и да се грижиш правилно за котенцето. Регдолът са скъпа порода и да избереш точно нея, а да не си се информирал достатъчно, за мен е повече от странно. Освен че наистина са красиви, регдолчетата изискват страшно много внимание, за да се чувстват добре. Ако синът ти е малък, може и да се получи проблем, защото децата възприемат животните като играчки, плашат ги, викат и т.н. Избери й средна тоалетна като размер засега, защото това не е дребна порода, и впоследствие сигурно ще трябва да я смениш с по-голяма.  Но все пак да може да си влиза сама, да не е с много висок борд. Когато котето разбере къде му е тоалетната, то ще си ходи винаги само там.  Ако е здраво и не е разгонено. Обикновено смяната на пълнежа не им се отразява. Всичко зависи от котето, всяко си е с характера, точно като при хората. Бентонитът е по-добрата постелка, ама според мен. Трябва да слепва добре и да се получава  хубава топка след намокряне. За храната наистина забрави за Роял К.

# 534
  • София
На една от приятелките ми котарака го бяха лепили с хирургическо лепило, а раната отгоре е била покрита с нещо като лекарство, което изглеждало сребристо. Лекарят казал, че няма проблем котката да го ближе. И приятелката ми каза, че няколко дена се е близал, и докато е успял да изближе сребристия слой (ок. 5 дни), отдолу вече е нямало рана.
Това сребристото го имаше върху шева на Боги. Постепенно си го облиза (за около 2-3 дни), но междувременно раничката беше започнала да заздравява. При Кирчо нямаше нищо. Специално попитах и ми казаха, че нито се лепи, нито се шие. Мина му без абсолютно никакви усложнения.

аз съм си харесала два вида, дето е относително евтин и върши работа и само такъв поръчвам
щото, както знаете, с три котки си е много вървежен бенотонита
Сподели на какво си се спряла, моля те! И аз не мога да наваксам на тоалетна.  Laughing Не мога да си позволя да купувам скъпите тоалетни, които често се показват тук. Колкото и да са хубави и икономични, при такова производство няма как да издържа финансово.

Не мирише изобщо, дори и некъпан е като плюшена играчка.
Е, и моите котки не миришат. Става въпрос за първите 1-2 минути като излязат от закритата тоалетна. Simple Smile Обожавам да си завирам лицето в меко кожухче и понякога оставам неприятно изненадана.  Blush

# 535
  • София - Рим и обратно
Имах предвид, че не е задължително щом е дългокосмест да мирише.

# 536
Това с тоалетните и аз го мисля напоследък. Имахме силиконова, но явно не е добра, защото им се залепя по лапите и я разнасят навсякъде. Но все пак е по-добра от бентонитовата, която ни подариха (май е от супермаркет), защото тя пък не става на буци, пишканото става на кал по дъното и е се рони като прах...и пак я носят на всякъде. Сега почвам да пробам различни, въпреки че до 2-3 седмици ще излизат спокойно в двора (като свикнат на новата къща) и ще се научат да си вършат нуждите там.

# 537
  • София
Мадлеeн, питай дали не са комбинирани. Преди време много се дискутираше темата за вътрешното обезпаразитяване. Повечето бяха на мнение, че ако котето живее в апартамент, няма необходимост. С "новите" капки, които са комбинирани може би има повече смисъл, защото не натоварват черния дроб, обаче...аз като съм говорила с различни ветеринари, те са изразявали съмнения доколко може да е ефективен външен продукт за вътрешна употреба. Та, питай и колко време действат вътрешно. Тези, които се дават през устата действат на момента и нямат депо ефект. За капките съм забравила, а бяха и скъпички.

Chicci, само на мен ли не ми се отварят снимките ти? За какво ли питам теб? Joy Joy Joy
Сори!

Таня много се изненадах, че при Кирчо няма шев. То, много микроскопичен разрез ще е бил. Grinning

"Сребристото" го слагат на всички. На мен ми го бяха дали да го пръскам и вкъщи, че при всяка следваща операция все по-лесно падаше/примерно за 2-3 часа, а не дни. То и разрезите бяха големи./  

Бенто не ви ли допада? Аз купувам от Кауфланд тези от 10 кг на 6+ лв.

# 538
elhitza , всъщност се спрях на тази порода, защото много ми харесаха как изглеждат. Постоянно гледах снимки и си мечтаех за такова коте и съответно започнах да търся. Четох доста за породата, но задавам въпроси, защото ме интересува и вашият опит и практика. Извинявам се ако съм досадила на някого.  Peace Например по този въпрос за вниманието никъде не пише съвсем конкретно. Например малката сега свикна с едната стая и ако я заведа в друга се страхува и мяука докато не я върна обратно в стаята. Отделно като чуе някой да идва търси къде да се скрие. Отдавам го на това че и е едва трети ден вкъщи, но явно породата наистина е специфична. Ще съм си благодарна за допълнителни съвети :прегръдка:

Купих Applaws за малки котенца днес, по ваша препоръка (тоест една от марките). Взех малко количество за да видя дали ще я яде, тъй като досега е хранена с РК. Жената от зоомагазина ми каза, че РК не била "на ниво" и според нея. Раздвоена съм по въпроса дали да давам само гранули или да редувам и с други неща. Според вет-а ако съм давала само висок клас гранули нямало проблем да давам само това.
Иначе вчера я напръсках с този шампоан под формата на спрей без отмиване и разресах. Сега и мирише козинката на него.

Mayyal , разбрала си ме Grinning Имах предвид като си качвате снимки на любимците. Но ето още от мен.

https://---shortener8712-mOZDc5

https://---shortener8712-iOdBVQ

# 539
  • София - Рим и обратно
Аз нямам проблем със силиконовата тоалетна, не я разнася. Докато с бентонита беше отврат. Смърдеше, въпреки че редовно махах топчетата и беше насякъде наръсен.

Общи условия

Активация на акаунт