Развеждам се и мисля, че съм на прав път /Продължение на "Подозирам, че е с мен

• 53 142
  • 525
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Eee, усети се най-после, откога ти казват да не го търсиш за нищо. Ще вземе човека да спука язва от едно малко дете...
Освен ако не държиш да имаш материал за темата. Сега, докато още нямаш режим на посещения - минимум контакти, може въобще без тях. На всичко отговаряй "Ти не разбра ли, че се развеждаме" и толкова

# 511
Мне, подозирам че сапунката въобще не е към края си.

# 512
Мисля въобще да не контактувам с него, освен в присъствието на двамата ни адвокати, в случай, че обсъждаме споразумение за развод по взаимно съгласие.
Понеже ми обясняваше как с работата му е свършено, как евентуално ще трябва да свали расото /всъщност ми сподели, че иска да го свали, за да си намерел по-лесно втора жена/ му предложих развод по взаимно съгласие, нещо, което предлагам и от самото начало.
Когато съдът определи режим на свиждане, ще се посъветвам, но мисля да му предавам децата пред входа на блока и/или в присъствието на мой роднина/познат.
Попаднали сме на бърз съдия, делото е насрочено за наесен - нещо твърде необичайно за столичния съд.

# 513
  • Deutschland
Малко му е един шамар на този мамин мухльо

# 514
За тия хора манастири няма ли...мисля, че е логично решение.

# 515
Фрау, и аз така мисля, но не предпочитам да контактувам с него, защото отново ще бъда в ситуация, в която ще поискам да го зашлевя, а не искам да падам до такова ниво. Безразличие е решението.

# 516
Фрау, и аз така мисля, но не предпочитам да контактувам с него, защото отново ще бъда в ситуация, в която ще поискам да го зашлевя, а не искам да падам до такова ниво. Безразличие е решението.
Ако го шамаросваш, гледай да няма свидетели... не се знае какво ще измисли в съда, ще те изкара луда накрая. Добре, че поне не иска децата.

# 517
  • София
Ако го шамаросваш, гледай да няма свидетели... не се знае какво ще измисли в съда, ще те изкара луда накрая. Добре, че поне не иска децата.
Мъжете само плашат гаргите, че ще вземат децата. Кажи на един мъж "Вземи го, аз ще ти плащам издръжка и ще го взимам 2 уикенда в месеца" и да видиш как ще свали гарда.
Само да не се отметне в последния момент от взаимното съгласие. Не че и без него не можеш да се разведеш, но е по-дълго

# 518
Е, Сирен, не. Решението да станеш монах трябва да е много сериозно и осъзнато. Поне аз така мисля. Човекът иска да си има жена, няма лошо, става си обикновен мирянин и си се жени още три пъти в църква, а граждански бракове може да си сключва до безкрай.
Практически едва ли някой ще поиска от него да свали расото, пък има и немалко случаи на второбрачни свещеници. Просто сега той мисли, че като не е свещеник по-лесно ще си намери жена. Според мен това му е най-малкият проблем по пътя към повторното и поредно задомяване. Дадох му и един приятелски съвет - да не й говори само за пари, защото ще вземе да избяга. Даже ще му предложа преди да се вземат да сключат договор, но не брачен, а такъв, с който тя ще обещае, че всички нейни спестявания и доходи ще се харчат по негово осмотрение, за да няма после от нейна страна хък-мък. Пък и за да не се разочарова пак човекът. И специална златна клауза в договора, че част от средствата на снахата ще са за мама, независимо от настоящите нужди на семейството. При неспазване на тази клауза бъдещият съпруг си отива при мама като за снахата остава задължението за издържане на нежната половинка, барабар с мама. LaughingСо Лъки, това за лудостта съм го решила така: предложих му да поискаме съдебно-психиатрична експертиза по делото с цел да се установи дали страдам от психическо разстройство и дали мога да полагам адекватно грижи за децата. Ако имам проблем, съдът ще ги даде на тях, ще му давам малка издръжка /понеже съм болна и неадекватна/ и ще ги виждам рядко.
Ако не съм болна, ще заведа дело за обида срещу него. Веднага след това ми предложение млъкна.

Той не иска да взима децата за няколко дни с преспиване, та ще ги гледа. Как пък не?

Последна редакция: ср, 09 авг 2017, 17:44 от Nataka

# 519
Nataka,  само така оттук нататък bouquet Най-добрата защита е нападението. Браво! Че и хумор вкарваш с предложението за новия вид брачно-семеен договор. И никога не си помисляй вече да считаш този екземпляр за човек. Мисли за него като за жалък комплексиран и нереализиран наглец.

# 520
Куку, на него за нищо не може да се разчита, мени си мнението през ден, най-много. Но се надявам с помощта на двете адвокатки да успеем да постигнем споразумение.
Така е, като не се покорих на съпруга си като примерна попадия, а го изнудих да направим това неблагоугодно дело - инвитрото с донорска яйцеклетка. Сега спирам да пиша, че трябва да изведа двойния резултат от моето непокорство. Напоследък и той започва да проявява непокорство, рита и не слуша в кошарките. Няма на кого да се метне

Последна редакция: ср, 09 авг 2017, 18:06 от Nataka

# 521
Дадох му и един приятелски съвет - да не й говори само за пари, защото ще вземе да избяга. Даже ще му предложа преди да се вземат да сключат договор, но не брачен, а такъв, с който тя ще обещае, че всички нейни спестявания и доходи ще се харчат по негово осмотрение, за да няма после от нейна страна хък-мък. Пък и за да не се разочарова пак човекът. И специална златна клауза в договора, че част от средствата на снахата ще са за мама, независимо от настоящите нужди на семейството. При неспазване на тази клауза бъдещият съпруг си отива при мама като за снахата остава задължението за издържане на нежната половинка, барабар с мама. Laughing

За какво въобще водите такива дебилни диалози? Минимално приказки, съвети и прочее.

# 522
Това последното е за майтап, иначе наистина му казах като ухажва някоя жена да не говори за пари, че току виж тя се светне и отпаши.
Вече не комуникирам с него, няма защо. Чакам си делото.

# 523
Натака, ама и ти не се даваш лесно. Трябва ти - комуникация - йок, разбиране - йок, съвети - йок, загриженост - йок.

Какво значи - друга жена щял да си търси. Той жена си има вече -  мамма. Сега ще си търси някоя като за три в едно - пране, чистене, готвене и бонус - 5 мин в рая Simple Smile

# 524
  • София
Така е, Магдена. Освен съгласието на бившия ми вече съпруг при ползване на генетичен материал при процедура инвитро се иска и писмено съгласие от съпруга преди имплантиране на ембрионите. От него искаха такова преди да извършат ембриотрансфера. Освен това, двамата съпрузи подписват документ с клиниката, че са съгласни да получат донорска яйцеклетка. Бившият ми съпруг е бил уведомен и за броя на аспирираните яйцеклетки и за броя на ембрионите - тези, които са имплантирани и тези, които са спрели развитие.
Това го пиша, защото и мен ме ужасява факта, че бившият ми мъж в даден момент е предпочитал съпругата му, с която има и църковен брак, да бъде оплодена с материал от друг мъж, само и само по този начин да запази брачната връзка, която го устройва социално, професионално и финансово. А е знаел, че ако ми пречи да стана майка, аз за нищо не света няма да остана в брак с него. Та на практика ми е предлагал такава сделка - аз ставам майка, той си запазва брака, без да участва в създаването на деца по начин, който очевидно го смущава, но е единствено възможният да станем родители. Отвращава ме дълбоко и фактът, че е допускал, че аз мога да се съглася на такъв вариант.

Миналата седмица беше започнал да идва всеки ден, опитваше се пак да търси близост, каза, че искал от време на време да ме гали. Отговорих му, да не ме пипа и да не мисли, че съм като майка му, която почти всяка вечер си приема на гости баща му, готви му и тайно е хранела надежди да си кара старините с нея. Отговорих му, че такъв изкривен и порочен модел аз няма да допусна и че вече съм започнала нов живот. Твърдеше, че се е поправил, нещо, на което никога не съм вярвала.
В четвъртък дойде да вземе децата, за да ги водим не лекар. Звъни от долу, аз му казах да се качи да ги вземе, оправям ги и двете, освен това трябваше да се вземе и една чанта пълна с празни стъклени банки за кърмата /взимам донорска кърма, моята я спрях заради постродилната депресия/. Качи се горе, аз бързах да оправя и двечките, той не ми помогна (бил болен, боляла го язвата), взе банките, смъкна ги, помолих го да се върне да вземе едното близначе. Не се качи, звъннах му да дойде да го вземе с кошчето. Качи се и взе да нарежда, че това дете е много тежко вече, че не може да го носи, понеже е отслабнал от тормоза, който съм упражнявала спрямо него, че аз съм виновна, че съм го стопила, той не се хранел, ядял, колкото да поддържа жизнените си функции и ако искам да идва да помага, трябва да го слушам. Застана така, че да ми пречи да приготвя чантата с бебешката храна и други неща за децата, трябвало да поговорим, че той не можело да носи по-тежкото дете и ако не го слушам, да си ги водя с баща ми. Закъснявахме, бебета трябваше да се оправят, всичко трябваше да приготвя аз. Отговорих му да си тръгва и ще се оправя сама тогава. Излезе, след няколко минути му звъннах да закараме децата, сега не е време за такива разговори, качи се и ми върна банките. Казах му, че ще взема тежкото дете, но той да вземе лекото и бебешката чанта. Попитах го, какво да правя с банките, не мога да мъкна надолу и бебе и банки. Отговори ми, че не го интересува. Не издържах и му пернах един шамар, май само го закачих по очилата, паднаха му, взе си ги, каза, че съм луда и съдът ще реши. Излезе и от тогава не съм го виждала.
Изпитах огромно задоволство и облекчение. Сякаш нещо отровно и зловредно беше напуснало живота ми. Не искам нито да го виждам, нито да го чувам, нито да го помирисвам. Никога! Смятам да не вдигам телефона и да не му отварям вратата. Засега викам татко си и майка си, после и други роднини, когато има нужда. На рехабилитация мога да ги водя и с количката, не е далеч.
Не одобрявам физическото насилие като начин за решаване на конфликти, но в този случай дори не изпитвам съжаление за това, което сторих.  Сега се чувствам много спокойна и щастлива. Дечицата са прекрасни. Заведохме ги на лекар с баща ми преди няколко дни,  родителите ми идват и ми помагат, когато могат.

На път си да преиграеш тотално. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт