Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 100 751
  • 754
  •   2
Отговори
# 645
  • Мнения: 2 859
swetla99, според мен утре трябва да е поомекнала.

# 646
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Светле, мисля, че Ани е права за дебелината на блатовете. А и за сметаната.
При Дани платките са 7 ( и тя е започнала доста оптимистично със сметаната  Grinning ), ти си ги съкратила с две и са ти станали по-дебели.
Дано успеят да омекнат от влагата.

Иначе и аз бягам от много сладки десерти и торти.
Но в случая за мен решението е много лесно: добавям още, още доста сметана. Лично при мен, вероятно незаквасена.
Без никаква захар в нея, или хайде, нека да е с 1-2 лъжици, това на мен би ми било предостатъчно.

Почти във всички случаи е безпроблемно да съкратиш количеството захар в дадена рецепта.  Peace

# 647
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 689
Nelka благодаря за съветите Правих крема  с незаквасена сметана и опитвах на вкус да не ми стане много сладък  .Дори ми остана сметана друг път ще слагам всичката .Рецептата за блат винаги я спазвам с даденото количество захар ,вече ще знам че  мога да намалям захарта.
Ами така е има още много да се уча .Blush
Добре че сте вие тука да давате съвети и да помагате HeartGrinning

# 648
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 875
Светла, сладостта на крема на зависи от това колко захар ще сложиш, а не колко сметана.  Peace Овкусяваш по твой вкус и си коригираш захарта както ти си искаш.

# 649
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Светле, и от нас много  Hug
Няма страшно, всички сме се учили от нулата, малко по малко. Постепенно и ти ще станеш по-уверена.

Има рецепти, на които съм съкращавала захарта и наполовина, без от това да постарда крайният резултат. В някои случай добавям по лъжица брашно в повече, като компенсация за „орязаната“ захар, но това - на базата на експерименти с течение на времето и далеч не винаги.

И от мен една сметанова днес.



# 650
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Нели, много нежна. Heart
Бял ганаш ли имаш между платките?
Много интересно си отрязала парчето, за пръв път виждам такъв начин. Но какво правиш после с долния слой?

Ние за свети Валентин бяхме на шоколадово фондю с плодове. За 30мин исках 3-степенно меню и само това ми се вписа времево. :-/

# 651
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 689
Благодаря ви момичета Blush
Нелитортата е супер ,браво на тебе .Майсторка си Blush

# 652
  • Norge
  • Мнения: 2 311
ХрисиHug Hug
Не е ганаш, аз имам обтегнати отношения с белия „шоколад“. Една торба такъв, купен в твоята държава, така стои непобутната в килера, сигурно вече е излязъл от трайност.
Маслен/яйчен крем е, че да държи малко конструкцията с тези тънки пандишпанови платки.

Разрезът е такъв, защото това, което е останало, е drum.
Целта беше да стои тортата на куц крак  Mr. Green, без да се виждат подложки и така...
Отделно, че сме само двама вкъщи и ако всичките 15см са торта, съвсем не знам кой ще я изяде. Абе знам аз, ама не бива  Flutter

Ето така е наказана права:




Светле, от сърце ти благодаря! Hug

# 653
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 689
Нели оуу супер е ,може ли да споделиш рецептата ?мерси

# 654
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 689
Да не е от крема? Аз правих Медовик по рецептата на Пейч, става разкошна - и мека, и вкусна.
извинявай ,може ли рецептата за Медовик тортата?

Днеска я опитахме отново тортичката вече е омекнала и ММ много я хареса и децата също ,става за ядене хаха

# 655
  • Мнения: 1 527
Да не е от крема? Аз правих Медовик по рецептата на Пейч, става разкошна - и мека, и вкусна.
Може ли линк към рецептата?
Не съм се отчела и за огледалната глазура върху крем от извара и кондензирано мляко. Ами стана си чудесна. Като е замразена тортата, кремът е достатъчно твърд.

# 656
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 424
Заповядайте: https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_16.html



Последна редакция: нд, 17 фев 2019, 13:07 от YanaDG

# 657
  • Мнения: 475
Здравейте!
Извинете ме, че така нахлувам директно с въпрос, но засега няма какво да покажа🙂
Питането ми е за торта с избрана картинка.
Прерових с търсачката и горе долу се ориентирах.
Възможностите са 2:
 - избрана картинка върху вафлена хартия
 - и върху фонданова хартия - повечето от вас харесват нея, но доколкото разбрах се слага върху торта покрита с фондан, а тортата, която ще правя няма да има (или ще е измазана с крем или ганаш).
Какво ще ме посъветвате да избера в такъв случай?
Задължително ли е под вафлената хартия да се маже с фартисура?
Четох, че може директно върху сметаната.
За София за принт съм се ориентирала към Сладката къща. Ако сте доволни и от друго място моля да ми препоръчате😊.
Предполагам 🤔 3-4 дни при правилно съхранение няма да е проблем да съхранявам картинката преди работа.
Благодаря предварително!
Привет дами🙂!
Ето тук открих частичен отговор на многото ми питанки🙂.
http://semeistvoadams.blogspot.com/2013/02/blog-post_13.html?m=1- принта от вафлена хартия се слага директно върху измазаната със сметана торта.
Може да е полезно за някого. Смятам така да процедирам. Дано се получи🙂.

# 658
  • USA
  • Мнения: 675
Лелее, Нелка, как ви даде сърце да я отрежете:heart_eyes:!  И за това как стои на "един крак", съм без думи! Браво! И страшно апетитно изглежда.

Светле, аз не съм правила кой знае колко торти, но със всяка една научавам, как нещо  не е наред и следващият път го поправям. Така ще е и при теб Heart

# 659
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 689
maimun77 напълно съм съгласна с тебе .Човек се учи докато е жив ,най-важното е че имаме желание и благодарение на тази страхотна групичка и добро сърдечните момичета успяваме да научим нови неща и най-важното е че ни помагат да си открием грешките .Heart

FIORE благодаря че сподели с нас ,как се ползват тази вафлена хартия. Щерката от няколко дена говори че иска за РД торта с LOL или Малката Русалка ,чудех се как ще го направя това животно ама май ще пробвам и аз с вафлената хартия .Само да не ми се намачка че незнам какво ще правя ...

YanaDG записах си рецептата за следващият ми опит за селска френска торта.Grinning

Общи условия

Активация на акаунт