Ламинат или балатум?

• 43 788
  • 263
  •   1
Отговори
# 135
... Тоест, няма такова животно, а?
Wink
т.е. и да си строшиш езика с Acetylsalicylsäure все същия аспирин полу4аваш , както всеки друг.

# 136
  • Монреал
Може ли да споделиш цената на инженерния под с брезов горен слой?
10 секундно търсене с телефона ми показа куп резултати. Първите са съответно $2.89 и $2.11 за квадратна стъпка. Сложи го грубо $25 квадратен метър. Подобни неща се правят в Китай, така, че възможно (не сигурно) при вас ще е по-евтин.Тук цените се помпат заради високите заплати на търговците и заради вероятността продуктът да бъде върнат в непродаваемо състояние.

# 137
  • София
 Аз си мислех, че е нещо по-достъпно. Нямам предвид финансово.
Аз така търсих паркет от пауловния, уж бил по-хубав и по-евтин, само дето никой не го предлага.

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 15:12 от Free Agent

# 138
Аз лично вече съвсем се обърках.  Blush

Нищо, чета ви и пращам на МП да ви чете. Имаме около месец, докато стигнем до настилката в едната спалня, все ще решим.

# 139
Ако имате месец то си е крайно време да сте решили вече, защото може да чакате доставка, евентуално аклиматизиране на плочите, да ви дойде ред за майстори и т.н. Да не говорим за обикалянето да избирате. Абе, не става от днес за утре.

# 140
  • Монреал
Ето пример за подобен ламинат в България за 29.90 лв кв м

http://floor-decor.bg/shop/kaindl/laminiran-parket-laminat-k4357 … y-specto-antique-копиране/

# 141
Ако имате месец то си е крайно време да сте решили вече, защото може да чакате доставка, евентуално аклиматизиране на плочите, да ви дойде ред за майстори и т.н. Да не говорим за обикалянето да избирате. Абе, не става от днес за утре.
След около месец ще викнем нашите майстори - дограма, изолация, стени и чак тогава под (а после и врата). Иначе ние не сме си сложили краен срок за нищо и няма проблем да изчакаме, ако се наложи.

# 142
  • Варна
За ламинат и балатум не ми се вярва такова чакане, обикновено са налични и ги монтират до седмица.

В големите строителни магазини имат достатъчно голямо разнообразие на ламинати. Някои наистина изглеждат много добре, бързо се поставя има все пак и подложка, която при балатума липсва. Той е и по тънък.

За ПВЦ настилка препоръчвам на таркет, в апартамент под наем съм сложила в кухненския бокс, по спомен беше 17 - 18 лв. на кв.м. перфектно се държи вече няколко години, а и като визия на мен ми харесва, има леко грапав фладер, няма да се нарани при изтърваване не нещо тежко или остро, не дрънчи, мие се, поставихме си го сами. Имам купени от тези ПВЦ планки (30 лв.)за които писах, но не съм ги поставяла, стоят си в пакета Simple Smile Бяха предвидени за антрето в къщата на мама, но се оказа, че трябва да се поставят на много равна рамазка. Ламинат няма да сложа в никакъв случай там, постоянно се влиза и излиза през двора и не мисля, че ламината ще издържи на песъчинки, а при дъжд се внася и вода. В момента както казах е с плочки, освен, че едната е пукната от изтърван перфоратор, но и малко вода да капне и много се хлъзга, а мама е възрастна вече...

Та това са предимства на едната и на другата настилка.

# 143
Ето пример за подобен ламинат в България за 29.90 лв кв м

http://floor-decor.bg/shop/kaindl/laminiran-parket-laminat-k4357 … y-specto-antique-копиране/
Подобен в смисъл издържа на такива натоварвания или подобен на външен вид.
А човекът, на когото монтира горния как реши въпроса със следите от стъпки?

# 144
  • Монреал
Релефен ламинат 3715 орех Дали. Цена 28.90 лева с включени монтаж на ламината и подложка 2 мм

Линк с другите цветове: http://parketilazur.com/laminat-3715-oreh-dali-p-5591.html

# 145
^Това всъщност изглежда много симпатично. Благодаря!

# 146
Ежедневният прах не оставя такива стъпки.
Такива не, но петна да.

Google76, успех в избора и чакаме след 1 г. да споделиш впечатления  Hug

# 147
Ежедневният прах не оставя такива стъпки.
Такива не, но петна да.

Google76, успех в избора и чакаме след 1 г. да споделиш впечатления  Hug

Ще споделя и впечатления, и снимки.  Mr. Green Хубавото е, че и да сбъркам с избора, така или иначе ни предстоят децата и няма да ме е яд толкова, така и така ще се сменя.   Laughing

# 148
Еее, не си представяй децата толкова страшни, у нас само стена имаше за пребоядисване  Joy

# 149
Гранит, гранитогрес и т.н. Хем може да изглежда като паркет и е 100 пъти по-трайно и по-лесно за поддръжка. Ламината е боклук не струва. Ако ще е паркет само естествен, но той излиза доста пари.

Общи условия

Активация на акаунт