Ламинат или балатум?

• 43 744
  • 263
  •   1
Отговори
# 60
  • Монреал
О, не. Плаващият под определено скърца. Имам си такъв в стария апартамент.
Скърца това, което е под ламината (особено, ако е "забравена" изолацията). Не самият ламинат.

# 61
О, не. Плаващият под определено скърца. Имам си такъв в стария апартамент.
Скърца това, което е под ламината (особено, ако е "забравена" изолацията). Не самият ламинат.
Нали за паркет говорим? Скърцат паркетините докато се трият една в друга.

# 62
  • Монреал
Не!
Ти самата заяви, че "Плаващият под определено скърца."

Под "плаващ под" ти "паркет" ли разбираш? Или почваш да се правиш на луда?

Да се нареди обикновен дървен паркет като "плаващ" в 21 век е безумие. Ако не е многопластов, или ламинат трябва да се залепи, или закове. Това ясно ли е, или имаш възражения?

# 63
Не!
Ти самата заяви, че "Плаващият под определено скърца."

Под "плаващ под" ти "паркет" ли разбираш? Или почваш да се правиш на луда?

Да се нареди обикновен дървен паркет като "плаващ" в 21 век е безумие. Ако не е многопластов, или ламинат трябва да се залепи, или закове. Това ясно ли е, или имаш възражения?

Да, това казах и имам  предвид точно (но и не само) паркета в моя апартамент - не е лепен, а само реден и затова скърца. Но апартаментът е от 20 век, не от 21 Mr. Green И точно затова писах също, че рядко съм виждала лепен паркет при старо строителство - едно време лепенето не беше широко разпространено, макар паркетът да беше. Предполагам, че се е правело така за да се пренарежда лесно.

# 64
Аз пък даже не знаех, че се лепи. Blush

# 65
  • Norge
Най-вероятно думата „балатум“ е употребена погрешно.

Винил, линолеум, мармолеум предлагат вълшебни решения във всяко едно отношение. Макар че не съм сигурна дали това се отнася и за цената.

# 66
Вкл. ламината, който си е вид балатум Simple Smile

# 67
nelka.nelka колкото и да ни убеждаваш не е тренд в 2017 да си с балатум, не, че следя трендовете, ама никога не бих си сложил балатум.

# 68
  • Norge
Yess, аз по никакъв начин не се опитвам да наложа мнение. Но си мисля, че има неразбиране относно разликата между някогашния балатум и новите материали.
За „онзи" балатум, разбира се, и дума не може да става.
Показаното на снимките обаче е модерно и желано.
Оттам нататък вече са различните смоли.

Badiera rossa  Hug

Последна редакция: вт, 04 юли 2017, 17:45 от nelka.nelka

# 69
Ние сме в апартамент старо строителство ,който като се нанесохме беше в горе-долу добър вид.Единственият проблем бяха настилките в кухнята и коридорите , нямахме много пари за ремонт и взехме някакво "временно" решение. В коридорите сложихме среден клас ламинат, а в кухнята понеже много се мокри взехме ПВЦ подова настилка. За 7 години експлоатация и едно леко наводнение , ламината е в ужасно състояние , а ПВЦ настилката не е мръднала. В офиса някой от кабинетите и залите са с такава настилка (от същият магазин взета) ,също не е мръднала. На вилата банята я направихме с ПВЦ Ламперия за баня -има за стени и под. =много сме доволни,лесно за монтаж и поддръжка.

# 70
Ако е бил евтин ламинат нормално.

# 71
  • Резерват "Северозапад"
Колко струва среден клас ламинат newsm78, защото сега събирам оферти и 30 лв/кв.м без монтажа после ми стъпва с лайсните и подложката 50 лв/кв. м ooooh! ooooh! ooooh!

# 72
  • Стара Загора
Ами ние взехме миналата седмица от практис 8мм ,AC4 в сайта им се води дъб страсбург. Много сме доволни от него,понеже го бяхме взимали за апартамента преди 5г и сега за къщата исках същата светла гама. Не е мръднал ъогава беше 22лв, сега е на промоция 15. Според мен среден клас е около 20лв,но всичко зависи и от къде се купува.

# 73
  • София
Вкл. ламината, който си е вид балатум Simple Smile

Това за втори път го твърдиш, обаче не разбирам как може да казваш, че са едно и също, като реално нямат нищо общо? Дори състава им е коренно различен!

# 74
И аз се чудя, ама реших да не споря с нея. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт