Ламинат или балатум?

• 43 794
  • 263
  •   1
Отговори
# 75
Все са изкуствени настилки . Какъв му е толкова разли4ен състава. То сигурно и на винил-а му е разли4ен и пак е вид балатум , а не вид паркет . нали?
За водоустой4ивите ламинатни плоскости - има много такива, които се ползват за външна облицовка на сгради, за балкони, за прегради в бани и тоалетни ... Това са толкова скъпи материали , 4е според мен паркета ще излезне на 1/2 цена. Пък и за какво 4ак такава презастраховка за пода в няколко квадрата жилище ?

# 76
Все са изкуствени настилки . Какъв му е толкова разли4ен състава.

Ми то тогава и скенерът е вид копирна машина - все са електроника и все се срещат по офисите.  Twisted Evil

# 77
Все са изкуствени настилки . Какъв му е толкова разли4ен състава.

Ми то тогава и скенерът е вид копирна машина - все са електроника и все се срещат по офисите.  Twisted Evil

Електроника както казваш, дам ... добре си схванала смисъла. Не е стенографка все пак.

# 78
На мен целта ми е да ни е максимално приятно вкъщи и да се чисти лесно. Да трае достатъчно, че поне 5-6 години да не мислим за подмяна. Съответно като цяло търсим варианти в средния ценови диапазон. Това като че ли е точно среден към висок клас ламинат. За паркет не че е невъзможно, но е много голяма инвестиция, която ще ни удари в качеството на нещо друго и освен, ако случайно не нацелим особено добра оферта, не бих рискувала.

# 79
  • Монреал
Въпросът е дали попадаш под илюзията, че подът от естествено придавал някакъв въображаем комфорт при стъпване и повишавал уюта на дома.

Това са психологически маркетингови "предимства", нямащи си нищо общо с реалността.

# 80
  • София
Според мен дървото е най-доброто за под. И може да му хвърлиш един килим отгоре.
Ето дизайнерски варианти:
http://1kam1.com/55-efektni-3d-podove/
http://missis.bg/news/10-snimki-na-podovi-nastilki-kartini
http://interiorendizainbg.com/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0% … D0%B3%D0%B8%D1%8F

# 81
Въпросът е дали попадаш под илюзията, че подът от естествено придавал някакъв въображаем комфорт при стъпване и повишавал уюта на дома.

Това са психологически маркетингови "предимства", нямащи си нищо общо с реалността.

Въображаем, въображаем, ама родителите и брат ми имат ламинат, аз имам паркет и мога да направя разлика. Явно имам много голямо въображение. А пък след десетина годинки вече и въображение не е нужно за да видиш как ръбчетата на ламината са се поочукали и се виждат. Да не говорим ако погледнеш косо към светлина как се вижда ламинат и как естествен под.

# 82
Според мен дървото е най-доброто за под. И може да му хвърлиш един килим отгоре.
Ето дизайнерски варианти:
http://1kam1.com/55-efektni-3d-podove/
http://missis.bg/news/10-snimki-na-podovi-nastilki-kartini
http://interiorendizainbg.com/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0% … D0%B3%D0%B8%D1%8F
Тези са интересни особено за бани. Гледах ги, но една позната каза, че у нас майсторите, които предлагат такива подове са малко некадърни и изобщо не става хубаво. Тя опитала и после се хванала за главата.

# 83
Тези са интересни особено за бани. Гледах ги, но една позната каза, че у нас майсторите, които предлагат такива подове са малко некадърни и изобщо не става хубаво. Тя опитала и после се хванала за главата.

Вярвам го. То за да си кадърен трябва и практика да имаш (освен другото, дето нашите го нямат). А като гледам колко са некадърни тези с многото практика, които слагат естествени подове, мога да си представа с колко леви ръце са тези, дето само от време на време практикуват ooooh!

# 84
Много е важно подовата настилка да пасва на стила и то не само на отделното семейство.
Само веднъж съм попадала в Италия в апартамент с ламинат и го чувствах ужасно не на място. Най-добре са си с керамика, камък или дъски. В България съм свикнала на дюшене или на паркет. В Германия, виж, ми пасват новите изкуствени настилки и мокет. Отиват им на жилищата.

# 85
Въпросът е дали попадаш под илюзията, че подът от есте
ствено придавал някакъв въображаем комфорт при стъпване и повишавал уюта на дома.

А може би твоите убеждения са въображаеми. Grinning За всеки влак си има пътници, нали знаеш, не се опитвай да наложиш предпочитанията си на другите хора.

# 86
Не се карайте, моля ви. Специално що се отнася до нас, бедни млади 'ора сме, естествения под ни е над възможностите и затова мислим да се самоубедим, че сме много био еко и затова предпочитаме ламинат.  Laughing Пък и може да стане доста красивичко и свежо, а на нас това ни е достатъчно.

# 87
На снимка е ОК, но мисля, че говорим не за това какво има по света, а какво се слага масово по домовете. Това като визия, за усещането вече е друга работа.

# 88
кое му е ок? изглежда си гумено.
Сега ако ще се лъжем е друго нещо. Но аз не вярвам някой да не може да разпознае обувка от естествена кожа срещу изкуствена или пък материята на яке или  4анта ... Същото е . Минимум при стъпване бос се усеща настилката колко е естествена. Не като да няма харесващи разли4ни решения, но тук забелязвам опит да ме убедят, 4е едното не се разли4ава от другото ...

# 89
кое му е ок? изглежда си гумено.
Сега ако ще се лъжем е друго нещо. Но аз не вярвам някой да не може да разпознае обувка от естествена кожа срещу изкуствена или пък материята на яке или  4анта ... Същото е . Минимум при стъпване бос се усеща настилката колко е естествена. Не като да няма харесващи разли4ни решения, но тук забелязвам опит да ме убедят, 4е едното не се разли4ава от другото ...
Ламината да изглежда гумено?  newsm78
Не е с вид на дърво, но да изглежда гумено чак аз не съм забелязала.
В квартирата ни преди да купим жилище бяхме на ламинат и си беше много симпатично. Мога да предположа, че в сравнение с естествен под (от новите, рибята кост в бившия ни хол не ми допадаше никак) усещането е различно и има минуси, но чак пък толкова изкуствено и гумено не е.

Общи условия

Активация на акаунт