Ламинат или балатум?

• 43 794
  • 263
  •   1
Отговори
# 150
  • София
На авторката дилемата е ламинат или балатум, вие на гранитогрес я пратихте.Joy Моето мнение е, че плочките
/каквито и да са те, вкл. с изглед на дърво/ изглеждат ужасно в интериора на места извън банята. А да стъпиш бос на гола плочка е ... "само за мъже" Grin За ламината не е вярно това. Има ламинати и ламинати. Не е най-доброто, но има добри попадения за бюджетен вариант при ремонт.

# 151
  • София

Плочките са много добър вариант и за кухня, и за коридор.

Плочки (или каквото и да е там), имитиращо дърво ми е...  Sick
мразя нещата, дето се опитват да имитират други неща.
Ако си плочка... бъди си плочка - и се гордей с това.  Mr. Green

# 152

Grinning

Хаха, да, има нещо такова. В коридора съм си харесала гранитогрес, но не е дървесен мотив. Има и красиви попадения, но има нещо леко неприятно в това да виждаш дърво, а да стъпиш на плочка.

# 153
Ооо, и ние сме с плочки в коридора и кухнята и сме доволни, а в другите стаи паркет, естествено в банята не 😂😂

# 154

Абсолтно.

# 155
  • Варна
Е сега! Ако няма да използваме имитиращи продукти, то балатума и ламината ( и те имитират дърво или плочки или други шарки) и те отпадат Grinning Има плочки имитиращи мрамор, бетон, дърво, тухла, цели картини на пана, на цветчета и всякакви възможни подобни, въпрос на харесване е.

Въпросът с плочките е, че ценово пак надминаваме бюджета, както при естествения паркет, освен цената им, сложете и лепило и фуга, а труда за поставянето е на цената на ламинат или балатум, времето също е фактор - намери майсто, той пък ако те бави и т.н.

# 156
Не, аз за спалните и хола определено не бих сложила плочки. Гранитогресът си е за коридора и кухнята. Някак не ми е уютно да стана от леглото и да стъпя на плочка.

При нас цената е важна, но не чак до такава степен. Не бързаме особено, а си спестяваме пари всеки месец и ако нещо адски много ни хареса, можем а/да го включим и да спестим от друго; б/просто да се позабавим някой и друг месец, докато се спестят достатъчно пари за малко глезене. Просто не съм убедена, че естествения паркет от нисък или среден клас (защото 150 лв/м2 ми е множко наистина) е толкова по-добър от приличен ламинат от да кажем 30-35 лв/м2, че да има смисъл да позабавя с нещо от сорта на месец-2 ремонта на спалнята.

Скрит текст:
Когато си купихме апартамента след всички такси + самоучастието за ипотеката и разходите по местенето, спестените пари свършиха и сега ремонтираме като 2-3 месеца спестяваме и после викаме майстори за дадена стая. Ако нещо не сме изчислили като хората, дръпваме малко от кредитните карти за добавка и така. Единствено зор беше с банята, защото трябваше да се направи на пожар, за да можем да се пренесем максимално бързо и да не плащаме И наем. Там поради бързането се взеха и някои не съвсем брилянтни решения, но като цяло стана хубавка, макар и не перфектна. С другите стаи можем да си позволим повече премисляне. 

# 157
Просто не съм убедена, че естествения паркет от нисък или среден клас (защото 150 лв/м2 ми е множко наистина) е толкова по-добър от приличен ламинат от да кажем 30-35 лв/м2, че да има смисъл да позабавя с нещо от сорта на месец-2 ремонта на спалнята.

Малко уточнение за естествения паркет. Цената му зависи от три неща - вид дърво (дъб е по-скъпо от бук например, а екзотичните дървета може да са....), размер на паркетините (колкото по-големи, толкова по-скъпи, това важи и за трите дименсии) и качество. Качеството обаче няма връзка със толеранси, здравина и трайност, а само с външен вид - колкото по-долно качество, толкова повече шарки, чепове и т.н. Много хора обаче не харесват "скучен" паркет първо качество и си купуват второ, че даже и "рустик".  Така че един паркет с нормални дребни паркетини второ качество може да е и доста евтин. Лошото е, че цената на лепилото, лака и труда си е все еднаква Twisted Evil

# 158
  • Варна
Не, аз за спалните и хола определено не бих сложила плочки. Гранитогресът си е за коридора и кухнята. Някак не ми е уютно да стана от леглото и да стъпя на плочка.

При нас цената е важна, но не чак до такава степен. Не бързаме особено, а си спестяваме пари всеки месец и ако нещо адски много ни хареса, можем а/да го включим и да спестим от друго; б/просто да се позабавим някой и друг месец, докато се спестят достатъчно пари за малко глезене. Просто не съм убедена, че естествения паркет от нисък или среден клас (защото 150 лв/м2 ми е множко наистина) е толкова по-добър от приличен ламинат от да кажем 30-35 лв/м2, че да има смисъл да позабавя с нещо от сорта на месец-2 ремонта на спалнята.

Скрит текст:
Когато си купихме апартамента след всички такси + самоучастието за ипотеката и разходите по местенето, спестените пари свършиха и сега ремонтираме като 2-3 месеца спестяваме и после викаме майстори за дадена стая. Ако нещо не сме изчислили като хората, дръпваме малко от кредитните карти за добавка и така. Единствено зор беше с банята, защото трябваше да се направи на пожар, за да можем да се пренесем максимално бързо и да не плащаме И наем. Там поради бързането се взеха и някои не съвсем брилянтни решения, но като цяло стана хубавка, макар и не перфектна. С другите стаи можем да си позволим повече премисляне. 

С две ръце и два крака поддържам решението за естествен паркет и то не от този трислойният, освен, че е доста по скъп, е по-тънък и не ми се вярва да издържи евентуално циклене след време. Все пак 2 см. дърво има доста по-добра изолация, като разход може да се разпредели във времето - купуваш паркета и го оставяш малко в помещението, нареждат ти го, а циклене и лакиране може следващия месец.

Дъбов паркет може да се намери за 30-40 лева, но да се има предвид и труд, циклене, лак или масло. Циклене, може и сами да направите, като се наеме машина, след това омасляване или лакиране също според мен не е сложно, само трябва да се почисти преди това много добре да няма никакъв прах.

За подредбата каквото харесвате, аз лично нямам нищо против стандартна рибя кост, дори в момента е тренд, дори и при плочките я използват.

http://parketensviat.com/wp-content/themes/parketensviat/images/promo-parket.jpg
http://www.ftparket.com/imz.php?src=/static/media/ups/products/m … mp;h=300&zc=1

# 159
  • София
Гугълче, ако имате време поразтърси се и разпитай /примерно ако намериш някой квартален майстор/ - има хора, които си махат паркета. Този паркет може да се купи на много по-ниска цена, да се пренареди, изцикли и даже да му сложиш някакъв интересен лак!

# 160
оу не! дървото има пореста структура. Може да пренесе всякакви спори на мухъл и други гъби, разни милби и пр. Не знаеш къде и как е ползвано.

# 161
  • Монреал
оу не! дървото има пореста структура. Може да пренесе всякакви спори на мухъл и други гъби, разни милби и пр. Не знаеш къде и как е ползвано.
Това е една от няколкото причини да не искам у дома дърво, гипс, текстил и подобни повърхности, задържащи влага. Старият паркет неизбежно има миризма, дори и да не е препикаван от животни.

# 162
Старият паркет неизбежно има миризма, дори и да не е препикаван от животни.

Айде, бе, аз значи съм болна от някаква частична и избирателна липса на обоняние, защото иначе си усещам всякакви миризми, но нищо от паркета не ми мирише newsm78

# 163
Вкъщи също. Само кухнята и един скрин са ни изкуственияк, всичко друго дърво. Обрабобтено, разбира се, нищо не съм забелязала да попива.

# 164
щот са ти пробутали ламинат под прикритие Smiling Imp
ламината и влагата са като дявол и тамян нещо такова като комбина ... дървото поне съхне

Общи условия

Активация на акаунт