Ламинат или балатум?

• 43 740
  • 263
  •   1
Отговори
# 180
Писна ми от легенди,че ВСИЧКИ ламинати са калпави.

Ти защо не си купиш мебели от пластмаса? Има пластмаси с много по-добри експлоатационно-механични качества от дървото - издържат на вода, мият се с всякакви химикали, издържат и на висока температура, могат да имат всякакъв цвят или повърхност, не се измятат... Обаче някакси не се срещат често, защо?

# 181
  • София
То и мебели от дърво няма много вече...

# 182
  • Монреал
Говорим за ламинатите, които са на нашия пазар. С транспорта от Канада ще й излезе повече.
Пак се правиш на утрепана. Мнозинството ламинат идват от Китай. Повечето от мебелите ми вкл кухненската маса са Китайски. От дърво са само кухненските шкафове, които направих сам за забавление. Уви, въпреки третирането започнаха да се изкривяват.

# 183
При тези хоризонтални тръби гледайте да се иъточват напълно, защото ако няма наклон и се задържи някъде вода ... при тези наши студени зими ...

# 184
Пак се правиш на утрепана...
Моля, спазвайте нормален тон! Убедена съм, че всеки може да изкаже мнението си и без подобни определения.

# 185
  • Монреал
Пак се правиш на утрепана...
Моля, спазвайте нормален тон! Убедена съм, че всеки може да изкаже мнението си и без подобни определения.
О? Ще редуваме подли провокации с приканване към добър тон?

Много добре!

Уважаема госпожо,
Така изложен вашият пост подлага на съмнение вашите интелектуални възможности, ИЛИ вашият морал. Няма иначе как събеседник с интелигентност над минималната да направи такова наивно изявление.

Не мисля, че има разумен човек, който вярва, че всички ламинирани подови настилки са само и единствено местно производство, без внос от източни индустриални страни.

# 186
Казвам мнението с, това че не съвпада с вашето не значи, че е провокация.

Дори шоколадите и шампоаните ни са по-лоши от тези в нормалните страни, както показаха изследванията наскоро. Всичко, което се внася тук е с по-ниско качество, от това, което е в "белите страни". За местно производство нямам представа, опит имам само с такъв отвън.
Можете да пуснете тема и да съберете мнения на хората, ползвали ламинат, купен в България, за да видите какво имам предвид.

# 187
...Мнозинството ламинат идват от Китай. Повечето от мебелите ми вкл кухненската маса са Китайски. 

колко му е да внесеш ламинат в Канада от Китай през Ванкувър и колко трябва да обикаляш на кздето и да трзгнеш от Китай, за да го паркираш в България _

# 188
  • Варна
Говорим за ламинатите, които са на нашия пазар. С транспорта от Канада ще й излезе повече.
Пак се правиш на утрепана. Мнозинството ламинат идват от Китай. Повечето от мебелите ми вкл кухненската маса са Китайски. От дърво са само кухненските шкафове, които направих сам за забавление. Уви, въпреки третирането започнаха да се изкривяват.

А естествен паркет имаш/имал ли си?

# 189
Най-профански обяснено (мъжът ми го прави, не съм наясно точно как) - над бетонната плоча прави някаква замазка и разполага тръбите за парното по целия под, но на отделен кръг, за да може ако поискаме, да го изключим. Отгоре лепи плочките. Най-хубаво е в антрето - през зимата ботушите на сутринта са сухички и топлички, без агресивно сушене на радиатор.
Надявам се това не е апартамент, а къща и стаята под затоплената плоча също е ваша?

Да - и на трите въпроса  bouquet, извинявам се за офтопика.

# 190
  • Монреал
...Мнозинството ламинат идват от Китай. Повечето от мебелите ми вкл кухненската маса са Китайски. 

колко му е да внесеш ламинат в Канада от Китай през Ванкувър и колко трябва да обикаляш на кздето и да трзгнеш от Китай, за да го паркираш в България _
Така казано звучиш логично. Нищо че разстоянието Ванкувър-Монтреал е двойно на разстоянието София-Лондон.

Логично, но логистично неправилно. 90% от цената на транспорта е от местна дистрибуция, митници, пристанища и прочие. Веднъж натоварен на танкера за контейнера няма съществено значение колко далеч ще плава.

# 191
Много ми харесват виниловите настилки, което си е вид балатум. Но ако става въпрос за класическия балатум, то тогава бих избрала ламинат.

# 192
  • на брега на морето

А мокета е една изкуствена материя, която няма никакво изчистване,като се напълни с прах.
И е канцерогенен.

# 193
  • София

Скрит текст:
А мокета е една изкуствена материя, която няма никакво изчистване,като се напълни с прах.
И е канцерогенен.
ВЕрно ли  LaughingJoy? Как ли са оживяли толкова години харата, които го ползват ежедневно Laughing.

# 194
Според мен прахосмукачката изсмуква достатъчно прах. + пране веднъж годишно си е съвсем прилична хигиена, особено за спалня, в която едва ли влизате с ботуши.
По ламинатът също нон стоп има прах, ако го погледнете на слънце.

За канцерогенен - сега е модерно всичко да е канцрогенно, направо да взимаме по един бял чаршаф и да потегляме към гробищата Joy

Общи условия

Активация на акаунт