За леките наркотици и масовата употреба

• 64 753
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Всеки наркоман си има история и статистически има от всички групи и семейства. Това,че най-върлите били от найстрогите родители е също толкова вярно, колкото и че най-върлите са от незаинтересовани родители. Не толкова родителите са фактор, колкото средата извън семейството. В пуубертета по дефиниция пуберите никой не ги разбира, и естествено първите и най-виновни в техните очи са родителите. Болшинството започват от келешлък, а не заради строги родители. И пак продължават от келешлък, за да се правят на много яки пред приятелите. Става едно групово поведение, катализират се един-друг и вече не са индивиди, колкото и да им е меракът да покажат, че са различни. В пуберска възраст родителите и да говорят, и да не говорят, и да са суперразбиращи, и да са депотични - все тая. И повечето родители го усещат, защото пъървото, което искат да направят, когато видят, че отрочето е хванало кривата пътека е да искат да го отделят от приятелите му, по възможност да го изолират от тях. Защото си е баш от приятелския кръг. Затова и терапията им протича първо чрез изолация, и изискване за прекъсване на всякакви контакти със старите дружки.

Тук не си мерим родителстваннето, така че няма никакво значение кой как би се чувствал, ако някой друг му бил родител. Всеки знае себе си и го боли първо за своите деца.

# 106
Какви са фактиите?
 Досега чета потвърждение на веече описаните бъгове от типа $а пък аз  ползвах, но не станах наркоман$...
За себе си казах, че не съм пушила, но всички около мен - да. Почти без изключение, нито един не стана наркоман, за мен това са факти. Ако поне един беше станал щях да се замисля.

# 107
  • София
Преливаме от пусто в празно. Всичко това го дъвкахме поне сто страници в миналогодишната марихуанска тема. Нови неща надали ще си кажем, поне не и "обичайните заподозрени". Но ти си пиши, Анди, ако те влече да се повтаряш. Лошо няма.

Авторката, бременей си и не се вторачвай в наркоманите. Някой по-назад ти писа, че майките с деца виждат основно майки с деца в парка, а не търсят да видят надрусани. Мъдър съвет.

# 108
  • София
е, какво сега ти нали ме питаш, даваш някакви твърдения, адресирани към мен, нали трябва да отговоря. На мен ми  е яно, че никой няма да каже, че е бил тъп, че е пушил трева и не иска децата му да пропушват, защото така си губи ореола насвободомислещ.  Или просто децата му са все още далеч от опасната възраст, когато се започва с тревата. Затова написах, че има време, и децата на тези родители ще станат 14-годишни и нагоре, тогава и родителят ще е с 14 години по-възрастен и ще е с друго мислене. То затова кказват, че човек никога не се учи от чуждия опит и чужди думи, колкото и някой да му рисува картинката. По същия начин и ние не сме вярвали на родителите си, когато са ни обяснявали как в един момент ще станем родители и ще дойдем на техния акъл, когато нашите деца станат колкото нас към онзи момент, ама ей на, сценарият си е заложен и се повтаря от поколение в поколение, от един етап в живота към друг.

# 109
На мен ми  е яно, че никой няма да каже, че е бил тъп, че е пушил трева и не иска децата му да пропушват, защото така си губи ореола насвободомислещ...
И изключваш възможността човек да има собствено мнение, защото наистина смята така?

# 110
  • София
което мнение е какво - аз пуших и съм ок и детето ми да пуши? то няма как родителят да е ок за себе си за една постъпка, а за детето си да не е ок за същата постъпка. И за да е по-интересно,като че ли нарочно, децата поставятт на изпитание мнението на родителите си.

# 111
Не, аз не съм пушила  Peace

# 112
  • София
Ми, да  си! била си нърд. Wink

# 113
Не съм, никой от тях не е смятал, че който не пуши е смотан  Peace

# 114
  • София
което мнение е какво - аз пуших и съм ок и детето ми да пуши? то няма как родителят да е ок за себе си за една постъпка, а за детето си да не е ок за същата постъпка. И за да е по-интересно,като че ли нарочно, децата поставятт на изпитание мнението на родителите си.
О, има как. Абсолютно против съм да пие и пуши обикновени цигари като мен. С бирата съм ОК, но тва ракия, водка, както и ужасяващите смеси, които льокахме едно време по купони: не.

Цигарите пък са силно пристрастяващи гнусотии. Всички хора, които едно време палваха по някой и друг джойнт, вече отдавна са забравили що е то. Всички хора обаче, които пропушиха в училище и университета, продължават да се тровят и към днешна дата. Повечето водят някаква епична битка, за да се откажат, в т.ч. и мъжът ми, но не не става и не става и не става. Абсолютна дрога си е. Мен след години пушене по кутия и нещо на ден, ме спаси бременността и после близо тригодишното кърмене. Много мои приятелки за съжаление след бременност и кърмене пак имаха релапс.

На фона на това, марихуаната ми е безразлична, да.

Човече, естествено, че не може просто да имаме различно мнение  Laughing

# 115
Какви са фактиите?
 Досега чета потвърждение на веече описаните бъгове от типа $а пък аз  ползвах, но не станах наркоман$...
За себе си казах, че не съм пушила, но всички около мен - да. Почти без изключение, нито един не стана наркоман, за мен това са факти. Ако поне един беше станал щях да се замисля.

Около мен пушеха, взимаха, аз по онова време не пушех и цигари даже. Но другите в компанията пробваха какво ли не. Половината са 2 метра под земята към момента. Tired Tired Tired

# 116
Знам за доста хора със семейства и деца, виждала съм, казвали са ми. Обяснявам си го с това, че тези които са го правили по времето на демокрацията сега са на по 30-40 години и го приемат за нещо нормално. Не ми прави впечатление, не са друсалки (особено жените), защото го правят веднъж на 2-3 месеца или по-рядко. За някои мъже съм чувала, че употребяват по-често и не одобрявам, все пак имат отговорностти. Иначе според мен не е голяма драма, към трева или амфети трудно можеш да се пристрастиш (макар че има и такива случаи, но като не си се пристрастил за 10-20 години не виждам как ще стане сега, когато имаш деца и натоварено ежедневие). Пък и се крият и не пречат на никой. Дразнят ме малко тези дето са еко и био и твърдят че тревата била екологично чиста и подобни глупости т.е. не го приемат като забранен грях който се случва епизодично и много рядко, а като нещо нормално което трябва да се легализира. От тревата ставаш неадекватен и мързелив, на подрастващ никак не се отразява добре, спира им мотивацията и развитието.

# 117
Цигарите, алкохолът и наркотиците са МНОГО вредни за подрастващите, за това спор няма, но е неуспоримо и че и трите са еднакво достъпни за тинейджърите у нас. И аз смятам, че отказването от цигарите е много трудно, въпреки че не са наркотик,  а вредата за здравето е достатъчно голяма.

'Хубавото' конкретно на тревата е, че не всеки го хваща и е лесно да се откаже да пуши, щото смисъл няма само пуши и му става лошо...
Ако сравним пак с алкохола, с алкохол можеш да се натровиш много лесно и да умреш. С трева няма как да предозираш
Освен това алкохолът силно взаимодейства с лекарства, опиати и т.н.

# 118
  • София
Освен да започнеш да си гледаш саксия с марихуана на терасата, за да си сигурна, че ще е био-еко-смогово-истинска. А марихуаната не взаимодейства ли? Какво сега, приказваме си кое е по-малко вредно от вредното? Това е порочно изначално като мислене.

# 119
  • София
Не знам защо слагате амфетамините при леките наркотици. Това е такава долна химия, че ...
Що се отнася до цигарите, на ММ зъбите му опадаха, но не спира. Добре че децата го гледат и си взимат поука.
Гледала съм трева на балкона, ама се оказа мъжка.

Общи условия

Активация на акаунт