За леките наркотици и масовата употреба

• 64 884
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Написах,че преди повече от петнайсет години приключих с цигарите. Май съм от хората, които трудно развиват зависимост, сигурно защото съм чвор и не се водя по груповата глупост само и само да бъда приета. Мога спокойно и без конформиръз към групата да си живея.
 Колкото до тревата, не е нужно да съм имала зависимост, за да съм против тревата и всякакви дроги. Щом са забранени е добре да си останат забранени, за да не се утежнява положенито - както видяхме, насалението масово пие (редовно) и се друса с хапчета и алкохол. Всичката Мара втасала, само легализация на тревата ни липсва!

О, Аделинда, теб те забравих - това за прегледа беше поредният ти изблик - не само го очаквах, но и го предизвиках. та, мерси, де, добре се получи!

Последна редакция: нд, 02 юли 2017, 14:22 от Andariel

# 286
 Crazy Crazy Crazy
Конопът е в пъти по-безвреден и от алкохола и от тютюна.
таблички по-горе ти сложиха даже

# 287
  • София
И като са ми сложили таблички какво? Дори не ги гледам вече тези таблици, писна ми от такива. Нямаме нужда от още един легален наркотик - цигарите и алкохолът са предостатъчни, плюс лекарствата. Съвсем ще откачи народът от толкова достъпна дрога.

# 288
И като са ми сложили таблички какво? Дори не ги гледам вече тези таблици, писна ми от такива. Нямаме нужда от още един легален наркотик - цигарите и алкохолът са предостатъчни, плюс лекарствата. Съвсем ще откачи народът от толкова достъпна дрога.
Всеки трети има психични отклонения и дрогата е лесно достъпна навсякъде.

# 289
  • Mediterraneo
Четейки темата се поставям на мястото на някой тийн в отношенията му с родителите и разговорите по темата. Ако като лайтмотив в тези разговори седи тезата, че наргилето отваря пътя към марихуаната, а след това тревата към хероина, всичко, което родителят изрецитира като лекция ще звучи неадекватно и неавторитетно за тийна ако той има дори съвсем повърхностни наблюдения около него. А тийновете определено имат доста по-реалистични нблюдения от тезите, развивани в тази тема (и предната също). Предпочитам детето ми да чуе от мен, че ако опита трева по-вероятно е да не завърши като герой от "Трейнспотинг", отколкото да се смее на ум при всичко, което кажа за наркотиците.

Абсолютно подкрепям!

# 290
  • София
И дай да я направим още по-достъпса с още една дрога!

Децата по дефиниция не слушат какво им се говори за дрогата. Между другото, точно преди малко четох за коровите синдроми, т.е. за ефектите при увреждане на най-предната част на кората на главния мозък. При пуберите точно там още не е зряло. Та, докато четох какви са проявленията, се сетих точно за пуберите и тяхната преценка и нашите мисли как, ако им обясним правилно и се направим на много яки, те ще вземат, та да ни послушат. Сори, никога не слушат, защото толкова им е акълът точно за тези неща, те искат да се доказват колко са големи и как могат да правят каквото си искат. (Много често има случаи, когато деца казват за либералните си родители, които им казват, че от една трева няма да се наркоманизират или могат да пият, че не искат приятели, а искат родители - те приятели си имат, а искат родители, които да ги спрат или поне да им кажат, когато тръгнат да правят глупости. Но за съжаление го разбират, едва когато стане някоя беля. Всъщност, те си постъпват типично като деца - люшкат се между $защо ме спираш$ и $защо не ме спря$. Оправя се когато станат родители и дойдат на същия хал със собствените си деца. Животът по някакъв циничен начин явно го връща.). Изброените бяха - рисково поведение и неспазване на правила, хазартно увлечение, нарушения на саморегулацията, лошо социално поведение. Добавят се и лоша оперативна памет, която на свой ред е важна за всички дейности и преценки. На пуберите само марихуаната и алкохолът им липсва, и всичките тези проявления ще станат една невероятна манджа с грозде. А повечето дроги точно там удрят - в поведението. На моменти се чудя в темата възрастни хора ли пишат или пубери, които тропат с крак и искат да бъдат оставени на спокойствие да се напушват, плюс алкохол за разкош. от тази тема разбрах колко е било страшно положението при поколението на нашите родители, което още повече затвърждава мнението ми, че на хора, които и без това са склонни и имат трайно поведение в пиенето и дрогирането с лекарства и алкохол, не бива да им се дава законен достъп до още една дрога, че съвсм ще се влоши положението.  Сори, дразнете се колкото искате - аз на никого тук не съм казала да не пие или да не се напушва - има си глава на раменете и да си решава. Но няма да си променя мнението само заради това, че тук има много недоволни, та и чак към обиди прибягват. Просто няма как да стане.

# 291
  • Варна
Аз съм 'За' да се одобри използването на марихуана за медицински цели...само ако има достатъчно доказани болни, че да имат НУЖДА да се лекуват с нея.
Против съм 'ЗА' легализирането й, за да могат групички в кръг да се смеят неадекватно, защото е фън.  Crazy

# 292
Когато чета подобни теми, веднага си проличава кой не си е подавал носа извън собствената си кутийка, но гордо размахва пръст на околните, качен на табуретката в хола...

Не знам на някои потребителки как не им е неудобно да се изживяват като вечната последна инстанция, която знае всичко за всички. Чули нещо, гледали нещо, прочели нещо и край, това е.

# 293
  • София
Какво разбираш под това за собствената кутия? Кое е извън собствената кутия? Марихуаната, наливането с алкохол на мъжките роднини или друсането с лексотан и алкохол на женските роднини? Или трябва аз да съм се напушвала и надрусвала, за да мина за излизала от собствената кутия? Защо изобщо човек трябва да си причинява зорлем някакви неща, които смята, че няма нужда да си причинява, и на всичко отгоре вкъщи не е виждал майка си и баща си да си ги причиняват?
Кои са тези потребители, които се изживяват като последна инстанция? Ако имаш предвид мен, защо трябва да ми е неудобно, че родителите ми не са алкохолици и наркомани, и че хората, които познавам не са алкохолици и наркомани? Дотам ли стигнахме, човек да трябва да се чувства неудобно за това, че не му се е налагало да се сблъска с какива деструктивни поведения в семесйтвото и кръга си? Ако всеки тук си е ок с действията и морала, защо тогава толкова се дразни какво съм написала? Нали той си е ок - нито му броя чашите, нито тревата, нито лексотана.
А ти от коя кутия решаваш кое е правилно и кое не? Май точно от твоята си кутийка, както впрочем всеки един в темата. Тая работа стана присмял се хърбел на щърбел.

Хайде, как ще отговориш на въпросите ми? Или просто се дразниш,, защото някой може да е различен и не иска да е като другите? Е, да дразнещо е, разбирам те!

# 294
Изобщо не смятам да ти отговарям - поредна тема ти гледам шоуто, ако беше в ефир, висок щеше да ти е рейтингът ... като на проф. Вучков, макар че и неговите възгледи са по-съвременни.

Но си ми симпатична, де, като въжена аларма изглеждаш отстрани  Wink

# 295
Колкото до тревата, не е нужно да съм имала зависимост, за да съм против тревата и всякакви дроги. Щом са забранени е добре да си останат забранени, за да не се утежнява положенито - както видяхме, насалението масово пие (редовно) и се друса с хапчета и алкохол.
И не може друг човек, от гледна точна на опита си и годините да стигне до същия извод? Не е нужно да търсиш под вола теле, както ти си си изградила мнение, така и другите  Peace

# 296
  • София
Да, знаех, че ще отговориш нещо подобно. Не че нещо ,де, но ми харесва да ви дразня, разпускам в жегата един вид, от сериозното четене и работа. Това за алармата не го знаех, може ли да ми обясниш какво представлява въжената аларма?
Е, имаше една  изненада - това за тайния живот на българската домакиня с лексотана и джина. Мислех нашенската домакиня за по-смотана, пък тя каква бунтарка излезе. Wink

# 297
Дръж, Андариел, дръж ...

Извинявай, исках да кажа Разпускай  Crazy

# 298
  • София
Последно - дръж или разпускай? Не може да даваш противоречиви послания.  Joy Ако искаш да направя нещо, дай точна команда! Иначе кучето взело, че се объркало и наръфало теб.  hahaha Ти ме подсети за една долнопробна чалга, на която бях попаднала преди години - кефиш ма, шти звънна.
 Така и не ми отговори за въжената аларма какво представлява.

# 299
  • София
Откровено си признавам, че темата за тревата ми е по-приятна от темата за Андариел.

Нищо лично, Анди, но не разбирам смисъла на кръстоносния ти поход.

Общи условия

Активация на акаунт