За леките наркотици и масовата употреба

• 64 815
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 300
Точно забраната на конопа води до проблеми, криминализация, излишно стигматизиране, което руши доверието.

Справка Сухия режим.

# 301
Не сме дорасли за липса на забрани за наркотици.

Хората обикновено са податливи към повече от един вид наркотични вещества и лесно се пристрастяват към разни неща (дори и хобита), ако имат психическата настройка за податливост и обикновено сменят пристрастяването от едно нещо към друго.

Като си податлив, като си мислиш, че не е кой знае какво, ще се подсмихваш иронично какви успели и богати хора познаваш, ако не си самият ти такъв, които си пият успокоителни, антидепресанти, държат си бутилки с алкохол в бюрото, а после ще се чудиш защо много хора употребявали разни вещества.

Едната причина е, че стига да са поне в някаква степен успешни и не съвсем пропаднали заради алкохолни и наркотични зависимости, се възприемат като хора за пример. Някои даже стигат до там, че едва ли не правят погрешни логически операции: Х е успешен/богат и употребява наркотици/алкохол - следователно употребата на наркотици и алкохол те прави успешен и богат. Обаче е малко като във вица, в който животни, сред които и слон, били в самолет и папагалът решил да покаже колко е отворен, като започне да скача по пода, и останалите животни го последвали, докато самолетът се продънил. Който не може да лети, не е отворен. На хората с възможности може и да им се размине алкохолизмът и наркоманията, но на по-обикновените не им се разминава.

Другата причина е, и това не е мое мнение, някъде го бях чела, че хората са прекалено мързеливи, имат прекалено много време да се занимават със себе си и търсят лесното. Физическият труд (дори и този, който вършиш без желание за пари), достатъчното прекарване на чист въздух и слънце и липсата на време да мислиш колко си нещастен, депресиран и важен, до голяма степен предпазват от появата на депресии, тревожност и панически атаки. Обаче повечето хора го раздават интелектуалци в офис или работата им не е свързана с достатъчно движение. Ако са природно лениви и не се движат на чист въздух, обикновено предпочитат да си оправят настроението с любима храна или напитка, преяждат, препиват, съответно започват да се чувстват още по-зле, купуват си още алкохол, храна или наркотици или отиват на лекар да им изпише някое весело или приспивно хапче. Защото е по-лесно и по-бързо, отколкото да положиш физически усилия или се заемеш с някаква дейност, която ще те заангажира до степен да не сетиш за депресиите си.

# 302
Дали е възможно първите постове на потребителите в темата да започват с "Пушил съм един-два-пет пъти трева." или "Никога не съм помирисвала трева."? Не че съм любопитна кой какво пуши, но поне малко обективност да има, защото иначе се стига до постове като последния на кукумицинка. Може и да има и други подобни, даже съм сигурна, че има. Нейния го изчетох внимателно и за пореден път се удивих на хъса на много хора да носят вода от не знам колко планини, само и само да докажат нещо, от което абсолютно никакъв хабер си нямат, но някак им звучи правилно да го докажат.

# 303
  • Mediterraneo
Да, би било добре  Peace

# 304
E, аз съм помирисвала трева - все пак съм живяла в студентски град и от определени стаи в общежитието редовно миришеше.

# 305
E, аз съм помирисвала трева - все пак съм живяла в студентски град и от определени стаи в общежитието редовно миришеше.
И? Всички съседи минаха на хероин?  Grinning

# 306

И? Всички съседи минаха на хероин?  Grinning

Аз не ги познавам всички, но единият от по-активно употребяващите, който беше в моя курс, прекъсна, защото влезе в затвора. Някакво дребно дилърче се оказа и го хванаха. Не съм му следила житието оттам нататък, за да видя какви успехи в кариерата е постигнал.

# 307
Дилърчетата са отделен въпрос. Даже не всички употребяват  Peace

# 308
Дилърчетата са отделен въпрос. Даже не всички употребяват  Peace

Баш тези дребните са като дистрибутори на Орифлейм и Ейвън - стават дилъри, за да си взимат за себе си по-евтино стоката. Иначе за големите риби е в голяма степен сигурно, че не употребяват изобщо. Което, при условие, че са толкова навътре в тези неща и са запознати с наркотиците, с клиентите си и пр., поражда доста интересни мисли.

# 309
Грешиш  Peace

# 310
Добре, греша. Ама все пак - продаваш наркотици, а не употребяваш. Какво значи това - че не е особено яко да ги употребяваш, защото все пак като продавач на някакво ниво имаш достъп до поне една идея по-качествени и чисти, нетолкова опасни заради примеси наркотици, отколкото тези на по-долното ниво или клиентите.

# 311
Значи, че си правиш бизнеса.

Баш тези дребните са като дистрибутори на Орифлейм и Ейвън - стават дилъри, за да си взимат за себе си по-евтино стоката...
Никой няма да те държи, ако ползваш основно за лична употреба, нямат сметка от такива "дилъри".

# 312
Дали е възможно първите постове на потребителите в темата да започват с "Пушил съм един-два-пет пъти трева." или "Никога не съм помирисвала трева."? Не че съм любопитна кой какво пуши, но поне малко обективност да има, защото иначе се стига до постове като последния на кукумицинка. Може и да има и други подобни, даже съм сигурна, че има. Нейния го изчетох внимателно и за пореден път се удивих на хъса на много хора да носят вода от не знам колко планини, само и само да докажат нещо, от което абсолютно никакъв хабер си нямат, но някак им звучи правилно да го докажат.

+10000 Много добър пост.

Скрит текст:
Иначе Кукумицинка много я харесвам.

Цитат
Добре, греша. Ама все пак - продаваш наркотици, а не употребяваш. Какво значи това - че не е особено яко да ги употребяваш, защото все пак като продавач на някакво ниво имаш достъп до поне една идея по-качествени и чисти, нетолкова опасни заради примеси наркотици, отколкото тези на по-долното ниво или клиентите.

Глупости, не значи това. Проблема е, че ако употребяваш и продаваш, все ще си на минус. Това значи и го виждам по сто пъти на ден. Номера е да продаваш и да не консумираш. Ако искаш да си материално добре.

Последна редакция: пн, 03 юли 2017, 07:43 от Bella Anna

# 313
В Америка е забранена консумацията на алкохол, на лица под 21 години. Като отидат в заведение им искат документ, че са пълнолетни. Тук също по- съвестните продавачи в магазините отказват, а в заведения под 18 не пускат. Като отиде при дилъра единственото, което го пита е има ли пари, така че не ми говорете как не сме дорасли да се продават свободно. Затова масово в Америка започват да пафкат като ненормални много преди да са навършили 21. В България е по-лесен достъпа все пак.
От продажба на наркотици се печели много. Дилър, който е и потребител си издрусва печалбата. Има такива които са просто добри търговци, но не искат да вземат по някаква причина. Само дребни дилъри висят по-затворите, другите имат достатъчно пари да платят на който трябва.

# 314
В Америка е забранена консумацията на алкохол, на лица под 21 години. Като отидат в заведение им искат документ, че са пълнолетни. Тук също по- съвестните продавачи в магазините отказват, а в заведения под 18 не пускат. Като отиде при дилъра единственото, което го пита е има ли пари, така че не ми говорете как не сме дорасли да се продават свободно. Затова масово в Америка започват да пафкат като ненормални много преди да са навършили 21. В България е по-лесен достъпа все пак.
От продажба на наркотици се печели много. Дилър, който е и потребител си издрусва печалбата. Има такива които са просто добри търговци, но не искат да вземат по някаква причина. Само дребни дилъри висят по-затворите, другите имат достатъчно пари да платят на който трябва.

Абсолютно съм съгласна. Днес сутринта в таксито ги слушах по БТВ радио, как една много "разбираща" обясяваше, как вратата към дрогата е марихуаната. Как няма наркоман, който да не е пушил трева. И изобщо, ама изобщо не й минава през главата, че вратата към дрогата са ЦИГАРИТЕ и АЛКОХОЛА, които самите те са дроги. Че няма наркоман, който да не е пушил тютюнева цигара или пил алкохол. Тогава защо те са легални? И защо не ги броят изобщо като "врата" към "по-лошото"? Защото разбира те са консуматори на същите тези дроги и си ги бранят. Тяхното може, чуждото не.

В Канада от 2019 мисля, марихуаната става легална, а дотогава ако те хванат с количества, не подлежиш на арестуване. Медицинската марихуана е легална от 2001 г.

Общи условия

Активация на акаунт