За леките наркотици и масовата употреба

• 65 058
  • 1 192
  •   2
Отговори
# 705
Като не пуша в заведенията, намалих ходене по заведения. Няма както ученичка да вися на пушкома, или в студа навън зимата. Тъкмо ги бяха разделили на зали за пушачи и непушачи, залите за непушачи седяха празни, че направиха тотален бан на пушенето. Колко логично, нали. Фалираха заведения, паднаха им оборотите, повече безработни, кой спечели? Който не пие и не пуши, да не ходи по заведения.

Ама не отказа цигарите, нали? Ма тя забраната въобще не се спазва, особено вечер.

В нашата работа сме 98% непушачи и поради този факт, пушачите рядко излизат на балкона да пушат. Нямат си компания. Всички до един казват, че в момента, в който излезнат от офиса и наваксват всичко, защото през деня са пушили само....5 цигари.

# 706
  • София
И какво сега, защото някакви хора не могат да се контролират като бебета, трябва да им осигуряваме комфорт да си смучат пръста ли? Да ходята на терапия, а не да искат легализация. Айде, аман от такива вече!

# 707
  • София
Каква терапия какви 5 лева. Какви ресурси... Ти нямаш идея за какво пишеш. Слез на земята. Това, че тревата е забранена не е спряло никой. Децата ти са големи. Почти сигурно е, че са опитвали трева и това не им струвало абсолютно никакво усилие. Нито пък им е навредило повече от цигара с никотин.
Интересно ми твоят опит какъв е? Опитвала ли си някога?

# 708
  • София
А, дай да ги черпим направо на входа на училището на петнайсти септември, кетъринг да им огранизираме през междучасията, а преди контролно по двойна доза, за да се успокояват! Ново мото - $във всеки дом - трева за сплотяване на семейството$.

# 709
  • София
Това пък откъде го измисли...? Мислех, че си против тези неща Wink

# 710
Андариел, спри да се изживяваш като гуру на добрите семейства, а аз обещавам повече нищо да не кажа, въпреки че си го простиш.

# 711
  • София
Ти пък, какво искаш от мен!  Написала съм това, което смятам и толкова. Като не ти харесва - това е твое право. Имам ясна позиция относно дрогите и няма да я променя, независимо дали на теб, друг, трети или пети му допада или не. Не разбирам на теб какъв ти е зорът, но какъвто и да е, мен не ме засяга.

# 712
Нищо не искам от теб, а ти нямаш никакви основания да смяташ, че знаеш какво се прави за успешно родителство и семейство въобще, затова по-добре се спри. Както казах, нищо няма да казвам в повече, но се усещай малко.

# 713
  • София
Говорим за наркотици, Чек, а не вярвам да има родител, който да е ок детето му да се друса. Дори родителите0алкохолици и наркомени в проблясък на здрав разум не искат децата им да се друсат. Дрогите са руска рулетка, но куршумът рано или късно улучва, ако човек реши, че може да се заиграва и няма да има последствия.

# 714
Добре де, просто спри с лозунгите и пробвай да си обективна, а ако нямаш какво да кажеш, просто недей. И между другото, не говорим за друсане.

# 715
  • София
обективно марихуаната е дрога, а не магданноз.

# 716
Я, как съм пропуснала тази тема! Почти на 50 години съм и никога не съм опитвала никаква дрога ( не броим цигарите и алкохола Grinning). При нас ще легализират марихуаната до края на годината. Още не мога да определя какво ми е мнението. Като цяло не харесвам наркомани, защото от близо съм виждала в какво се превръщат уж нормални човешки същества вследствие на дрогата. Говоря за сериозна дългогодишна злоупотреба с хероин, крек, синтетика и други гадости. От друга страна познавам едно момиче, което от употреба на марихуана отключи шизофрения. Не съм разсъждавала дали съм за или против, защото има много неизвестни. По-скоро бих предпочела и леки и тежки наркотици  да са си забранени. Иначе как утре ще кажеш на детето си да не пуши марихуана - веднага ще ти гракне, че не прави нищо забранено. Това е много дълбок дебат, гледам добре сте го зачекнали - да видим до какви изводи ще се стигне накрая.

# 717
Иначе как утре ще кажеш на детето си да не пуши марихуана - веднага ще ти гракне, че не прави нищо забранено.
Те и цигарите не са забранени, но много родители обясняват на децата си да не пушат.

# 718
  • София
По-вероятно ще се изрепчи $ако искам ще пуша трева - не е незаконно$. И тогава вече всякакви убеждения са безпредметни - пуберът вече е легнал на ухото, че щом не е забранено, значи е разрешено и щом е легално, значи е ок. Просто няма как да се обори тази логическа верига, защото тя е напълно редовна и непробиваема. Дори не остава място за някакво колебание - щом законът разрешава, то пътят е открит. По същия начин гледат на цигарите и алкохола - какво толкова, не е незаконно, а дори да се напият, дори до оградата на училището да пушат, смятат, че са си в правото и постъпват правилно.

Сега се сетих, че преди години, когато все още по заведенията се пушеше, на един Осми декември щях да припадна от тежката миризма на трева. В началото не знаех, че е трева, просто изведнъж въздухът стана много тежък и с ужасна миризма и ме светнаха, че било от това, че на някоя от близките маси  се пуши трева. Стана ми лошо, започна да ми се гади и макар веднага да си тръгнах, часове след това ми беше зле. И не, не бях пила никакъв алкохол, а цигарите ги бях спряла години преди това.

# 719
Пуберът ще пуши трева без значение дали е законна или не. Дори няма и да обсъди въпроса с теб, за да стигнете до този разговор.
От друга страна дори да е законна, тя ще е такава за пълнолетни, както цигарите, както алкохола. Така че не виждам защо да не можете да кажете, че за неговата възраст е незаконна Peace

Общи условия

Активация на акаунт