За леките наркотици и масовата употреба

• 65 062
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 690
Bella Anna, от първия ти линк:

"At this time, there is not enough evidence to recommend that patients inhale or ingest Cannabis as a treatment for cancer-related symptoms or side effects of cancer therapy"

В скрития текст - мишки, в следващите ти линкове, първият не е особено сериозен, изобщо не се споменава какви точно са изследванията, във втория пише изследвания главно върху мишки и плъхове. Не е нищо по-различно, от това, което и аз съм видяла. Върху хора май са само недостатъчни доказателства, че подпомага химиотерапията и облекчава симптомите при нея, когато е употребявана по традиционите начини чрез вдишване и поглъщане на продукти, които я съдържат. Все още не съм чула да има одобрено и действащо лекарство против рак от марихуана, дано да направят (все пак да използваш някоя от активните съставки в лекарство в необходимата доза е много по-различно от това да пушиш трева, взимайки меда в недостатъчно количества, а с него и пълния размер на жилото). Съмнявам се, че липсата на такова лекарство е свързана с фармацевтичната мафия, по-скоро изследванията не са напреднали достатъчно.
https://youtu.be/zNT8Zo_sfwo
Ето как влияе на хора. Също жена в България, твърдеше че само това и помагало и давала много пари. А още като я видиш, се вижда че последната и мисъл е да се надруса. На теб като не ти е нужна, защо искаш да ограничиш, тези които искат така да се лекуват?!
Екстазито ако лекува тежки психози, защо лекари да не го предписват? Или трябва някой да се самоубие оли да убие друг?

# 691
Дойдоха поттребители, които специално се регистрираха за тази тема, и започнаха да ни обясняват какви сме ограничени аборигени, а те  сега ще ни покръстят в правата вяра, а някои по-емоционални привърженици веднага се закачиха и започнаха и те да се изживяват като... как се казваше, мисионери. Включително започна постване на някакви линкове за Португалия и Испания, аз лично зададох въпроси, на които нямаше смисен отговора, а последваха истерични пристъпи  колко не съм била наясно и т.н.

Алкохолът и цигарите няма да бъдат забранени никога, защото твърде трайно са навлезли в легалния бизнес, държавите по цял свят разчитат на постъпленията от акцизи, и това, което може да се направи само е да се въвежда рестриктивни мерки за употреба чрез още по-високи акцизи, забрани за пушене на обществени места, забраната им за непълнолетни и т.н. тепърва никой няма дасисложи главата в торбата да ги забранява. Но въпросът е да не се легализират останалите дроги, независимо дали са леки или тежки, а това разделение е неофициално - те са си дроги. на мен ми е ясна стратегията - започва се от марихуаната за медицински цели, това вече в някои държави се узакони, хората посвикнаха, и сега се натиска за легализацията изобщо, а както се вижда и от тази тема се прави пропаганда  изобщо за наркотиците да се легализират. То си е отработена, добре измислена схема и е толкова прозрачна, та няма накъде. Правят ни на идиоти, опитвайки се да ни убедят, че е за наше добро и за доброто на децата ни, че и за доброто на държавата как щяла да вземе парите от лошите и да следи за качеството на дрогите. Да, ама не! На мен ми наппомня на $малко бременна$, да не се изразя по по-вулгарен начин с аналогия за една друга дейност човешка. Няма нищо добро в това да искаш всеки да има свободен достъп до всякакви дроги. Дават се примери с Холандия. То, хубаво, ама там има неща, които не знае широката публика, дето се вика, и там си имат патологии, и съм сигурна, че ако някой се разрови дори само в мрешата, ще намери достатъчно данни. Признавам, на мен не ми сезанимава да се ровя на никакво ниво.  А и като гледам статиите за Испания и Португалия, ще има сега една камара НПО-та да се закачат и да точат пари и те по някоя програма за превенция.

В поста ти освен теория на конспирацията и философстване неопиращо се на никакви факти друго не виждам. А това че пиша само по определена тема, ти явно очакваш да седна да пиша за гримиране и маникюр. Там оставям специалистките да се изкажат. Аз пиша само по теми за които мога да дам мнение базиращо се на ФАКТИ.

# 692
  • София
Няма теория наконспирацията, а за една много логична и напърво изпълнима схема, която много добре си работи в момента. Ти можеш да казваш каквото си искаш, за да омаловажиш написаното от мен, но не можеш де го опровергаеш. Такива неща са се случвали и преди, достатъчно е човек да е чел историята и да си е чел учебниците по ПР.

# 693
  И сигурно крайната цел на тази схема е да превърне хората в наркомани-зомбита. Интересно защо на запад (а и на изток) от нас където се прилага тази схема (държавна политика) това не се случва.

# 694
  • София
Все ми е тая каква е целта, важното е, че това, което се случва никак не е хубаво. Най мразя някой да ми разправя как прави нещо за мое добро и за доброто на децата ми. 

# 695
Ама то за да се прецени нещо дали е хубава или лошо се правят изследвания, а не се гледа субективно мнение на някого или група от хора. Разбира се ти имаш право на мнение:)

# 696
  • София
какви изследвания? във всеки случай съм научила достатъчно, за да зная, че в тези неща никое изследване не може да каже какъв ще е конкретният ефект. Това не е произвоство, което да тестваш, а повече идеи на някакви хора, които много вярват какъв ефект искат да постигнат, затова не им дреме особено за хората, които ще са обекти на този експеримент. Мерси, този филм съм го гледала!  Сигурно си чувал приказката, че пътят към ада е постлан с добри намерения. Изследвания можеш да направиш каквито си щеш и да докажеш каквотоси щеш, особено при тазива мъгляви истории като с представяната ни тук.понякога е най-добре да не се прави нищо.

# 697
  Simple SmileЗнаех си че това ще кажеш. Ама ти си готова за политик на атака (без лоши чувства)Simple Smile Спокойно то не зависи от нас а и номенклатурата е такава че засега няма да се прави нищо поне докато ес не ни натисне за следващия програмен период т.е. най рано 2021г.

# 698
  • София
Ааа, не, аз политик не искам да ставам! Ни на анака, ни на извъртака.

# 699
  • София

На 40 е 40 пъти по-яко да се напушиш!

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 10:07 от Free Agent

# 700
Алкохола ... са НАРКОТИЦИ   

Сакън,не барай на хората сиренцето... Mr. Green

# 701
Bella Anna, от първия ти линк:

"At this time, there is not enough evidence to recommend that patients inhale or ingest Cannabis as a treatment for cancer-related symptoms or side effects of cancer therapy"

В скрития текст - мишки, в следващите ти линкове, първият не е особено сериозен, изобщо не се споменава какви точно са изследванията, във втория пише изследвания главно върху мишки и плъхове. Не е нищо по-различно, от това, което и аз съм видяла. Върху хора май са само недостатъчни доказателства, че подпомага химиотерапията и облекчава симптомите при нея, когато е употребявана по традиционите начини чрез вдишване и поглъщане на продукти, които я съдържат. Все още не съм чула да има одобрено и действащо лекарство против рак от марихуана, дано да направят (все пак да използваш някоя от активните съставки в лекарство в необходимата доза е много по-различно от това да пушиш трева, взимайки меда в недостатъчно количества, а с него и пълния размер на жилото). Съмнявам се, че липсата на такова лекарство е свързана с фармацевтичната мафия, по-скоро изследванията не са напреднали достатъчно.

Върху хора има достатъчно доказателства, особено за химиотерапията. Ако нямаше, то нямаше да е легална медицинската марихуана. От това по-големи опити върху хора, не знам какво повече можеш да искаш. Масло от марихуана се продава дори в съседна Румъния. Та лекарства вече се правят.

Цитат
Алкохолът и цигарите няма да бъдат забранени никога, защото твърде трайно са навлезли в легалния бизнес, държавите по цял свят разчитат на постъпленията от акцизи, и това, което може да се направи само е да се въвежда рестриктивни мерки за употреба чрез още по-високи акцизи, забрани за пушене на обществени места, забраната им за непълнолетни и т.н. тепърва никой няма дасисложи главата в торбата да ги забранява. Но въпросът е да не се легализират останалите дроги, независимо дали са леки или тежки, а това разделение е неофициално - те са си дроги.

Алкохолът също е бил забранен. И са го легализирали, нали? Със сигурност същото предстои и с марихуаната. Нелегалната марихуана не води до по-малко потребители или хора, които няма да опитат, защото ги е страх от закона. Води само до "черна борса", точно както е било навремето с алкохола и както е сега в арабските страни, в които не се продава спирт. Пият, но тайно. Същото е и тук, пушат, но тайно. В смисъл гледат да не ги хванат, но го правят. Научили са се умело да се крият, особено тийновете, най-вече от родителите си. Ако е легално поне ще бъде на същото ниво, каквото е и алкохола. Акцизи, контрол и т.н. Легализацията няма да доведе до повече пушещи, то тях вече достатъчно си ги има.

Цитат
Сакън,не барай на хората сиренцето... Mr. Green

Joy Не смея и да си го помисля. Никой не смее да си го помисли, че без сиренце, трудно се живее.

# 702
  • София
Ми, да се крият, криенето изисква организация, а тя изисква ресурс! Принуждаването към криене е някаква бариера, която отказва много хора - не им се занимава да се крият и им е по-лесно да се откажат. Нещо подобно на забраната за пушене в закрити помещения - много пушачи споделят, че това изобщо ги е отказало от пушенето, защото не им се е занимавало да излизат навън, за да пушат. То затова са измислени бариерите - за да спират, а винаги ще има някакъв процент хора, които ще прескочат или ще се промъкнат под бариерата, но на 70 процента отказващи се ще имаме 30 процента преминали. Ако няма бариера, то преминалите ще са много повече, хората обичат нещо да им е достъпно и това търговците го знаят. Тук не важи идеята за дефицита, защото тревата не е нещо, без което хората не могат да живеят.
 А какво сега, ще излезе, че цялата работа е заради парите ли - държавата да прибира акцизите? Значи не било за благото на хората.

# 703
Ми, да се крият, криенето изисква организация, а тя изисква ресурс! Принуждаването към криене е някаква бариера, която отказва много хора - не им се занимава да се крият и им е по-лесно да се откажат. Нещо подобно на забраната за пушене в закрити помещения - много пушачи споделят, че това изобщо ги е отказало от пушенето, защото не им се е занимавало да излизат навън, за да пушат. То затова са измислени бариерите - за да спират, а винаги ще има някакъв процент хора, които ще прескочат или ще се промъкнат под бариерата, но на 70 процента отказващи се ще имаме 30 процента преминали. Ако няма бариера, то преминалите ще са много повече, хората обичат нещо да им е достъпно и това търговците го знаят. Тук не важи идеята за дефицита, защото тревата не е нещо, без което хората не могат да живеят.
 А какво сега, ще излезе, че цялата работа е заради парите ли - държавата да прибира акцизите? Значи не било за благото на хората.

Крият в смисъл, вместо да пушат по улицата, избират място, което е по-закрито. Не е кой знае какъв ресурс и кой знае каква организация да изисква. Хора си минават по надалеч, те си пушат. Виж за тези, които продават си е организация, да. При тях е голямото криене, и пак не при всички, де.

ОООо за пушачите избощо не е така. Това, че излизат да пушат навън, не ги кара да спрат цигатите, а просто да ги намалят за времето, докато са в заведението и после да наваксат вкъщи. Не знам кои са тези, които ще спрат цигари, защото не могат да си пушат в заведенията. Да не говорим, че забраната МАСОВО не се спазва и вечерите навсякъде се пуши.

Анди, НИКОГА нищо не е за благото на хората. Никога не е било и никога няма да бъде. Дори борбата с тютюнопушенето не е за благото на хората, а защото е изчислено, че парите по лекуване на болните, разболели се благодарение на тютюнопушенето, са просто в пъти повече, ако не същите не бяха пушили и не бяха се разболели. И поради това, че пушенето излиза скъпо накрая на държавата, въпреки всички данъци и такси, започва борбата с тютюнопушенето. Естествено на хората се казва, че е за тяхно добро. Та затова ти казвам, че макар и по-бавно, но и тук няма да ни подмине легализацията или поне декриминализацията на марихуаната. Аз съм писала и в други теми, по други поводи, че след десетина години ще са легални и екстазита, амфетамини и други боклуци. Мога да се обзаложа даже. Хората искат да се друсат бе Анди, искат. А и друсащи и опиянени хора лесно се управляват.

Ако някой иска да предпази детето си от дроги, си е лично негова отговорност да го направи. Да разчита на държава, забрана и т.н. изобщо, ама изобщо не става така, за съжаление.

# 704
Като не пуша в заведенията, намалих ходене по заведения. Няма както ученичка да вися на пушкома, или в студа навън зимата. Тъкмо ги бяха разделили на зали за пушачи и непушачи, залите за непушачи седяха празни, че направиха тотален бан на пушенето. Колко логично, нали. Фалираха заведения, паднаха им оборотите, повече безработни, кой спечели? Който не пие и не пуши, да не ходи по заведения.

Общи условия

Активация на акаунт