За леките наркотици и масовата употреба

• 64 921
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ние пък имахме един приятел, бивш наркоман, беше на хапчета, пийваше си и т.н. Ама ММ много си го тачеше. И този, какво му стана един прекрасен ден, спря алкохола /май все още пуши по 2-3 кутии/ и стана най-върлия противник на всичко, сързано с него, вкл. приятелите си, които пият само биричка.
От злоба се обади на куките в 23 часа на 30 декември, че правехме купон над него.
Сега, лятото си виси сам вкъщи и не излиза.
Та всичко с мярка, даже и трезвеността.

# 271
  • София
тоест, сега търсиш достатъчно много причини, за да се самоубедиш, че това, което казвам не е вярно? Трябва непревенно да има нещо гнило... защото трябва да е гнило, а ако не е гнило, значи какво? Значи може и така да се живее, обаче не трябва да се цепиш от колектива. Трябва илли таййно от мен родителите ми да са пили всекки ден и да са се друсали с лексотан, също и близките ми роднини, също и приятелите ми...Мерси, това означава, че имам голяма власт, щом толкова много хора съобразяват поведението си с мен.  Толкова ли е трудно да се приеме, че не е нужно в едно семейство и кръг да се пие редовно и да се злоупотребява с лекарства или с някакви дроги? както казах, в обкръжението ми имаше един човек с деструктивно поведение и навици, и слава богу, вече не  ми се налага да се занимавам с него.

Ейджънт, приятелят на мъжа ти си е същият зависим, просто сега е станал зависим в полурелигиозен смисъл - обърнал е вярата и сега е като талибан. Акоо си беше живял спокойно трезвен и без наркотици, нямаше да е такъв върл противник и да се обажда на полицията. Просто е заменил една зависимост с друга, а не се е излекувал. такива като него стават заклети вегани примерно, или каквото ще да е друго. та, въпросът не е в трезвеността, а в човека.

Последна редакция: нд, 02 юли 2017, 12:20 от Andariel

# 272
Андариел, кога ще вденеш че темата не е да се чете морал и да се обсъжда кое е правилно, нито индивидите в частност, а колко е масово. Тези лекции си ги чети на семейството и приятелите, никой тук не  иска  да го възпитаваш.

# 273
  • София
Да се върнем на темата.
Реално, посред бял ден, в нормален софийски квартал нищо не може да се види.
Виж, ако се завърти някой по Судентски град нощем, повече данни за статистика може да събере.

# 274
  • София
Андариел, кога ще вденеш че темата не е да се чете морал и да се обсъжда кое е правилно, нито индивидите в частност, а колко е масово. Тези лекции си ги чети на семейството и приятелите, никой тук не  иска  да го възпитаваш.
Именно. В такива теми все ще се намери по някой, който да се изживява като възпитател. Нелепо и смешно е. Който иска да пуши трева, ще пуши - без значение колко ще се вайка някой като Андариел.

# 275
  • София
А за акво е темата?
 аз морал не чета, освен ако смяташ разказаното от мен за четене на морал. Но това пак е твой проблем. никого не възпитавам, особено пък, възрастни хора. Нито ми се занимава, нито има някакъв положителен ефект. Дразниш се още, нали? Още с какво ще се опиташ да ме замериш?
Да съм казала на някого тук да не пуши, да не пие или да не се друса? Не съм. Тогава как взехте да припознавата някакво четене на морал и какъв щял да се намери. Това тема за самодадъхване на тема $всички така правят, хайде и ние, много сме, силни сме$ ли е? който ще да се друса, пие и каквото ще да прави навеснъж - животът си е негов. Аз няма да променям своя живот или история зарави трети лицаа, на които не им допада.

# 276
  • София - Варна
Цитат
Дразниш се още, нали? Още с какво ще се опиташ да ме замериш?
Joy Joy Joy

# 277
За пореден път в тема във форума съм потресена, как едни неверни клишета се повтарят до побъркване от по-упорити юзърки които дават всичко от себе си за да убедят останалите че са последна инстанция на истината.  ooooh! ooooh! ooooh!

Прочетете малко бе хора,
не само за Нидерландия, но най-вече за Португалия и за Чехия, после дрънкайте глупости.

Пристрастеността не зависи само от постоянството на индивида, но в много по-голяма степен от състава на съответния "продукт"

# 278
Четейки темата се поставям на мястото на някой тийн в отношенията му с родителите и разговорите по темата. Ако като лайтмотив в тези разговори седи тезата, че наргилето отваря пътя към марихуаната, а след това тревата към хероина, всичко, което родителят изрецитира като лекция ще звучи неадекватно и неавторитетно за тийна ако той има дори съвсем повърхностни наблюдения около него. А тийновете определено имат доста по-реалистични нблюдения от тезите, развивани в тази тема (и предната също). Предпочитам детето ми да чуе от мен, че ако опита трева по-вероятно е да не завърши като герой от "Трейнспотинг", отколкото да се смее на ум при всичко, което кажа за наркотиците.

# 279
  • София
Уча се, какво сега! Колкото повече Аделинда и друг ми се дразни, толкова по-интересно. Иначе ще ми пораснат крилца от святост. Всъщност, дори това за крилцата не е вярно, защото светците имат лимб, а не крилца. Аделинда, поне това да беше научила, ама то кой знае колко неврони са измряли от пиене и напушване!

айде, сипете си по едно, стана обедно време! заради чуждите глупости изпуснах половината предаване на блумбърг! Баси!

# 280
  • София
Аз, честно казано най-много се страхувам от новите химии.
Бях гледала един документален филм за едно червено нещо, за което се закачаш веднага и ставаш като зомби - вкл. нападаш хора.
Екстазито също е страшно - в зависимост от вида боклук, може да пръсне сърцето на всеки.

# 281
Екстазито е мислено като хапче за отслабване, много добре повлиява психически неврози и психози, затова лекарите дълго време са го ползвали и крили да не го забранят. Пръска сърцето, ако човек спре да се движи. Най-са опасни химиите на улицата, правени в незнайни лаборатории от незнайни химици, с неизвестен състав. Имаше в интернет енциклопедия на наркотиците. Това което пържи мозък са халюциногените.
Андариел, не се бой за моите неврони, тревожи се за себе си. Като ти гледам полу-предневрозното състояния, вземи пий някое легално успокояващо, ще ти се отрази добре.

# 282
  • София
Дойде ред на диагнозата като нямаш нищо смислено за казване, а? Кое ще е следващото, давай репертоара, искам да видя колко пасивно-агресивни оръжия имаш в арсенала си! Огън! Усещаш ли как те контролирам в момента? Ти се нервиш, обсипваш ме с всякакви реплики, атакуваш ме, защото не знаеш как да реагираш, просто нямаш аргументи. А аз си хапвам, цъкам игричка, слушам блумбърг и ти гледам сеира.

# 283
Дойде ред на диагнозата като нямаш нищо смислено за казване, а? Кое ще е следващото, давай репертоара, искам да видя колко пасивно-агресивни оръжия имаш в арсенала си! Огън! Усещаш ли как те контролирам в момента? Ти се нервиш, обсипваш ме с всякакви реплики, атакуваш ме, защото не знаеш как да реагираш, просто нямаш аргументи. А аз си хапвам, цъкам игричка, слушам блумбърг и ти гледам сеира.

Ха Ха, контролирала ме. Верно иди на преглед.

# 284
Ейджънт, приятелят на мъжа ти си е същият зависим, просто сега е станал зависим в полурелигиозен смисъл - обърнал е вярата и сега е като талибан. Акоо си беше живял спокойно трезвен и без наркотици, нямаше да е такъв върл противник и да се обажда на полицията. Просто е заменил една зависимост с друга, а не се е излекувал. такива като него стават заклети вегани примерно, или каквото ще да е друго. та, въпросът не е в трезвеността, а в човека.
А ти от каква зависимост си се отказала, за да си толкова върл противник сега на тревата? Simple Smile

На такива години сме, че вече повечето гледат да живеят по-здравословно и не виждам никой де краен след като откаже алкохол/цигари/трева. И не заменят с никаква друга зависимост Laughing

Общи условия

Активация на акаунт