Новите "традиции" в сватбите

• 59 677
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 810
Аз досега не съм била никога на сватба, на която на поканите да пише кокетно и закачливо нищо, освен заповядайте. Нито е пишело искаме подаръците в плик, нито не ни носете букети., нито никакви претенции. Под никаква форма, нито в бял стих, нито хорей или ямб . 

# 811
И аз не съм била, все пак на цигански сватби още не са ме канили.

# 812
  • София
Много си груба.
Всичко, което пишеш по темата е много глупаво, заядливо и с един просташки изказ...

А Iris04, ти пък какви фейсове, кучешки каузи и кой ти каза, че така се пише в поканите: "Не ми носете цветя, а ми дайте пари за приют!"

Аз пак да ви попитам - къде живеете, с кого общувате, на какви сватби ви канят... Така ли си говорите  с приятелите? - Дай ми пари! Не ти искам цветята!  ooooh! Даже и не ми отговаряйте, щото то си е по-скоро учудване и възмущение, отколкото реален интерес.
Малко по-рафинирано, малко по-кокетно може да бъде поднесена една информация. Каква е тази първичност: "дай ми пари за кучешки приют!".

Всички примери, които до момента дадох, бяха свързани със спорта и деца, които спортуват. За такива неща приемате ли да ви заминат парите?

Да, груба съм и точна в изказа, но дори и така пак не си разбрала нищо. Mr. Green

Щото, там в твоя град, всичко се поднася " по- рафинирано и по- кокетно", до степен полиране на мозъка.
А, у наше село, нещата се наричат с истинските им имена.

Но, като гледам, си изгубила способността да осмисляш писано слово, което не ти пречи да размахваш поучително пръстче, което отново ми показа че онзи разказ "Пази, Боже, сляпо да прогледа" е все по- актуален.

# 813
О, да, точно нагласата спрямо сватбените дарения определят за какво ставаме и какво не. Аз лично нищо подобно не мога, пък и нямам желание да мразя. Както други прояви намирам за уместни и неусместни, така и за тази имам мнение. Моят свят не е черно-бял. 

# 814
И традицията младото семейство да бъде подпомогнато на сватбата от гостите е остаряла и със селски корен, но защо ли модерните градски булки никак не желаят да се откажат от нея  Mr. Green
Вместо селски, сватбите са станали цигански - дай, бате, сто лева за хапартамент и десет за сираците. Как не им е неудобно на тези хора, не знам, мен би ме било срам.

# 815
  • град-държава
Селско е да имаш срам.  Mr. Green

# 816
  • където ми харесва
Добре де, само питам, какво трябва да се подарява на сватба, особено ако младоженците имат собствен дом, нямат нужда от нищо за него и не са написали в поканите, че искат пликове с пари?

# 817
  • град-държава
От кога подаръците са нещо, от което се нуждаеш и трябва някой да ти го подари?

# 818
  • където ми харесва
За това питам така.
Едно време са подарявали разни сервизи, техники, прочее глупости, от които нали младото семейство се е нуждаело. После се мина на пари. И ми е интересно, какво трябва да се подари сега, ако си канен на сватба?!

# 819
  • град-държава
Не знам да има нещо задължително. На нас ни един тостер, ни един телевизор... а и на мен не би ми дошло на ум, че някой над 18год, няма къде да 2 филии да си препече.  Laughing

# 820
А ти ако отидеш на сватба подаряваш ли  нещо? На мен ще ми е неудобно да подаря на младоженците само присъствието си.

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 08:51 от Ая

# 821
  • град-държава
Такова впечатление ли оставям? Сериозно? Smiley

# 822
Такова впечатление ли оставям? Сериозно? Smiley
Не, съвсем не оставяш такова впечатление /и те харесвам по принцип bouquet/, но се зачудих да няма някоя новата традиция с подаръците, пък да не съм чула.

# 823
  • град-държава
Аз мисля, че няма нищо задължително, а от мои подаръци не съм чула недоволни, но знам ли... Smiley
Самата аз не намирам нищо лошо в порцелан, стъкло и от този род като подаръци. Има стъкло и стъкло, порцелан и порцелан ( примерно), подарявала съм и са ми подарявали и въпреки, че си имам съм била истински щастлива от избора, на тези които са го избрали.  Не гледам на подаръците като нещо, от което имаш нужда. Напротив, има неща които всички харесваме, гледаме ги, подминаваме ги и дори много да ги искаме, често се въздържаме и не си доставяме удоволствието. Обикновено изибирам и обичам такива подаръци.
Не означава, че не правя и парични подаръци.
Но честно, веднъж сме получавали забавна и колоритна (ли беше) покана и не отидохме. Не беше само заради скапаното отношение, но да речем, че беше причина дори да не го обмислим.

# 824
  • София
А тези от новите традиции на рожден ден какво подаряват, много ми е интересно? По 2 плика с пари - единия за благотворителност? Или направо мушкат в едната ръка на рожденика 20 лв, и 2 - в другата?

На сватба се подарява същото, каквото бихте избрали за рожден ден - ама каквото бихте избрали за 2 рожденика, събрано в 1 подарък, и да е в горната граница на възможното и разумното според вас като качество и визия.

Общи условия

Активация на акаунт