Математически турнири - 46

• 104 624
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
На въпроса за МБГ Simple Smile още като излезе каза, че всичко е забравил. Другото дете каза същото. Simple Smile
Предполагам, че са инструктирани да не говорят за задачите и те изпълняват.
Смятам, че е правилно и не настоявах. Нека знае, че има правила и те трябва да се изпълняват.
За разплаканите деца - не сме им в кожата, не знаем защо плачат и аз лично не бих ги коментирала.
Едно плаче от разочарование, друго от инат, трето защото си мисли, че ще го накажат...

Дидева, благодаря Simple Smile
може ли някой запознат да каже нещо повече за НОМ Flushed
Flushed нищо не знам. какъв е реда? ако в училището не се провежда може ли да се запише в друго... Flushed

# 391
  • София
Скрит текст:
На въпроса за МБГ Simple Smile още като излезе каза, че всичко е забравил. Другото дете каза същото. Simple Smile
Предполагам, че са инструктирани да не говорят за задачите и те изпълняват.
Смятам, че е правилно и не настоявах. Нека знае, че има правила и те трябва да се изпълняват.
За разплаканите деца - не сме им в кожата, не знаем защо плачат и аз лично не бих ги коментирала.
Едно плаче от разочарование, друго от инат, трето защото си мисли, че ще го накажат...

Дидева, благодаря Simple Smile
може ли някой запознат да каже нещо повече за НОМ Flushed
Flushed нищо не знам. какъв е реда? ако в училището не се провежда може ли да се запише в друго... Flushed
Три кръга - общински, областен и национален. Третият е от 7-ми клас нагоре. Общинският е по училищата и всеки, който иска ходи. На областния отиват само деца класирани с минимум 16 точки.
3 задачи за пълно и подробно разписване, всяка по 7 точки за 4 часа.
Безплатно е
Явяване в друго училище, май ставаше само с разрешение на РУО

# 392
Благодаря, точно за последното питах.
ще питам, но в нашето училище май не се правят състезания, а ми се искаше да си опита силите в олимпиадата.
през учебно време ли е? или в събота/неделя?
проверих Simple Smile миналата година е било в събота. остава да проуча въпроса с явяването в друго училище Simple Smile

# 393
  • София
Олимпиадата е от 4 клас нагоре, нали знаеш?
Твоето дете втори клас ли е?

# 394
Олимпиадата в София ще се проведе на 16.12.2017 г.  от 09.00 ч.

# 395
Благодаря, точно за последното питах.
ще питам, но в нашето училище май не се правят състезания, а ми се искаше да си опита силите в олимпиадата.
през учебно време ли е? или в събота/неделя?
проверих Simple Smile миналата година е било в събота. остава да проуча въпроса с явяването в друго училище Simple Smile
Преди олимпиади (по каквото и да е) РУО изпраща писмо до всички директори на училища. В писмото е изрично записано, че училището трябва да осигури организирането на олимпиада ако има желаещи. Миналата година имаше случай на отказало училище. Родителите се свързаха с РУО и директорът пренасочи децата към друго училище.
Не се притеснявайте, няма начин да поискате да отидете на олимпиада и да не Ви се осигури явяване.

# 396
Олимпиадата е от 4 клас нагоре, нали знаеш?
Твоето дете втори клас ли е?

четвърти клас е младежа Simple Smile
Благодаря ви за отговорите. не ми се иска да товаря училището с организацията на нещо, което са решили, че не им е нужно. Simple Smile
свикнали сме да се спасяваме поединично Simple Smile

# 397

не ми се иска да товаря училището с организацията на нещо, което са решили, че не им е нужно. Simple Smile
свикнали сме да се спасяваме поединично Simple Smile
Не мисля, че имате опция. Не можете просто да отидете в съседно училище и да кажете ще се явим при Вас. Това не работи с олимпиадите. Първо трябва да си го заявите в училище и ако те Ви откажат, само тогава се търси вариант и то със знанието на РУО.

# 398
  • София
Училищата не отказват. Задължително провеждат всички олимпиади. Това са олимпиади не само за 4 клас, а и за седми (например), където няма опция да не се проведе.
Даже нещо повече - някои учители принуждават отличниците да отидат.
В нашето училище миналата година една учителка си беше позволила тя да каже кои деца да отидат на олимпиада и в "извадката" й не беше попаднало дете, което иска да кандидатства. Голям скандал стана. Така че следете кога е олимпиадата и две седмици по-рано предупредете учителката, че вашето дете ще участва (да не станат грешки).

# 399
На олимпиадата по математка за 4 клас за всички градове еднакви ли са задачите? Защото взех да свалям от нета и по-старите години гледам, че са различни за различните градове.

# 400
На олимпиадата по математка за 4 клас за всички градове еднакви ли са задачите? Защото взех да свалям от нета и по-старите години гледам, че са различни за различните градове.

# 401
На общински (първи) кръг - не. На областен вече са еднакви.

# 402
На общински (първи) кръг - не. На областен вече са еднакви.
Каква е логиката на различни задачи по градове?

# 403
Ами логика - общински.
Областен - областта.

# 404
Ами...Не съвсем.
На общинския кръг задачите са еднакви за цялата област, а на областния - за цялата страна. Joy
По регламент експертите по математика в РУО организират изготвянето на задачите и критериите за разпределение на точките за всяка от тях за общинския кръг. Някои от тях явно работят заедно, както и използват материали от предходни години, защото има както еднакви теми в някои области, така и повтарящи се в годините задачи.

Общи условия

Активация на акаунт