Математически турнири - 46

• 104 419
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • София/Варна
Колкото и да се заричах, че няма да се разправям тази учебна година със състезания, девойката ми е нещо амбицирана да се състезава. Записвам се да следя графика, за да не изпусна нещо.
За втори клас се очертава първото да е есенния кръг на Математика без граници. Нали не бъркам?

# 76
Колкото и да се заричах, че няма да се разправям тази учебна година със състезания, девойката ми е нещо амбицирана да се състезава. Записвам се да следя графика, за да не изпусна нещо.
За втори клас се очертава първото да е есенния кръг на Математика без граници. Нали не бъркам?

да

# 77
Следя от известно време темата, аз също се интересувам от графика на състезанията. До колкото разбрах още не е съгласуван и публикуван официално. Поправете ме ако греша.
И тъй като дъщеря ми е първи клас и още нямам опит с ходенето по подобни мероприятия имам въпрос:Учителите ли организират присъствието на децата по състезанията или всеки самостоятелно следи и посещава това, което е решил?

# 78
Зависи от учителката. Някои се ангажират, насърчват децата, уведомяват майките за различни състезания, други не.

Виждала съм всичко - от учителка, която е станала в неделя рано сутринта и си чака своите деца пред училището, за да им пожелае успех (състезанието е на съвсем друго място и тя няма отношение към него служебно), до нашия случай, в който не можеш да си научиш точките на твоето дете от състезание провеждано във вашето си училище, защото учителката ви е назаинтересована.

Успех на малките състезатели!

# 79
  • София/Варна
Зависи и от самото училище, в което учи детето. За някои е престижно учениците им да се явяват по състезания. Там си има стройна организация за записване и участие.

# 80
  • Sofia
Следя от известно време темата, аз също се интересувам от графика на състезанията. До колкото разбрах още не е съгласуван и публикуван официално. Поправете ме ако греша.
И тъй като дъщеря ми е първи клас и още нямам опит с ходенето по подобни мероприятия имам въпрос:Учителите ли организират присъствието на децата по състезанията или всеки самостоятелно следи и посещава това, което е решил?

Понеже и аз имах подобен въпрос миналата година, мога да те посъветвам при интерес на детето към състезания, да си следиш графика и да преценяваш сама. Ако училището ви е домакин на някое състезание, обикновено се разбира и ходят доста деца, тогава примерно учителката ще ви каже. Графикът аз следя в ДАНИС, в линка "Календар", ако не се лъжа.

# 81
  • Sofia
Здравейте! Кои сборници ще ми препоръчате за 1ви клас? Почетох за Петминутки на Капитанова и Задачи по математика за бързоуспяващи ученици за 1. клас на Темникова, но не ги намирам по книжарниците.

Късмет, упоритост и устойчивост на всички, които обичат математиката!

# 82
  • Варна
Учителите ли организират присъствието на децата по състезанията или всеки самостоятелно следи и посещава това, което е решил?

Не разчитай на учителката ,нито за уведомяване и записване ,нито за подготовка някаква ! Wink
Следиш тази тема и друго не ти трябва!  Wink

И пак да благодаря за темата и да пожелая успех на състезателите и по-малко амбиции у родителите!(понеже ме затриха )  Mr. Green bouquet

# 83
Задачи по математика за бързоуспяващи ученици за 1. клас на Темникова, но не ги намирам по книжарниците.

В store.bg има нов вариант (по новата програма)

# 84
Петминутки на Капитанова
https://www.ozone.bg/product/petminutki-po-matematika-1-klas/

Благодаря за съветите и споделения опит. Знам, че училището участва в състезания, но ще говоря и с госпожата.

# 85
# 86
# 87
  • София
Зъ първи клас има един много добър сборник - "Малки стъпки в голямата математика". Мисля, че не може да се намери в хартиен вариант, но може някой да го пази и да ти го прати.
Според мен е най-добрият за тази възраст.
Аз например този http://bukvara.com/kurs-po-matematika-za-1-klas-s-vsichki-vidove … qna-milkoeva.html не го харесвам за първи клас. За втори същият беше доста добър.

# 88
Момичета ,а за 2 клас какви сборници ще препоръчате ,за да се готвим за състезаня?

# 89
Зъ първи клас има един много добър сборник - "Малки стъпки в голямата математика". Мисля, че не може да се намери в хартиен вариант, но може някой да го пази и да ти го прати.
Аз също ще помоля ако някой го има да ми го изпрати  Peace

Общи условия

Активация на акаунт