Математически турнири - 46

• 105 330
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,
Някой знае ли Хитър Петър само в 125-то ли се провежда?
Според обявата на страницата на СМБ - Габрово, за София - да.

# 166
  • София
Здравейте,
Някой знае ли Хитър Петър само в 125-то ли се провежда?
Според обявата на страницата на СМБ - Габрово, за София - да.
И аз така си помислих.  Sad
Мерси.

# 167
# 168
  • Varna
За Варна започнаха записванията в Материка за Математика без граници за 16,19 и 22.10
А след 16.10 започва записването за Черноризец Храбър в Славейков.

# 169
  • София

За първолаци първото състезание за учебната година Коледното математическо ли е?
Преди него са:
1. СМТ (Софийски математически турнир) към средата на ноември - провежда се и във Варна и Бургас, за други градове не зная, но опита сочи, че тенденцията в състезанията върви към разширяване и за класовете и за градовете.
2. Иван Салабашев - миналата година за първи път имаха тема и за 1-класници. То е обичайно първата събота на декември.

Мiramar,на СМТ последната задача наистина трябва да се разпише подробно. Оценяват етапите на достигане до решението. Например преди година моя син беше достигнал до верния отговор, но му дадоха 8 от 10 т., заради начина на описване и това промени и цвета на медала му. Така че важен етап е това. При малките си е трудно, тъй като нямат опит, но се приема да се обяснява и с доста думи. Разгледайте няколко решения от предишни години. Обичайно ги има подробно обяснени последните задачи.

# 170
Здравейте,
Къде мога да видя училищата, които ще участват в Математика без граници? Дъщеря ми е 1 клас и искам да се пробва, но нито едно училище нашия квартал в София няма да участва. Трябва да ги прозвънявам едно по едно, или има информация някъде?

# 171
  • Sofia
Ако я запишеш в ДАНИС, ще ти е най-лесно. Аз не се занимавам да търся, все там ходим. Иначе ми е далече. Допълвам се- първи клас не се явявят през есента.

# 172
Здравейте,
Къде мога да видя училищата, които ще участват в Математика без граници? Дъщеря ми е 1 клас и искам да се пробва, но нито едно училище нашия квартал в София няма да участва. Трябва да ги прозвънявам едно по едно, или има информация някъде?
Есенен кръг на Математика без граници за 1ви клас няма.

# 173
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
няколко пъти вече се пуска линк към изменения регламент.
вече не може да се участва в друго училище - или всяко дете в своето или в образователен център Данис за София, Материка за Варна и .../не е посочено име/ в Стара Загора.

# 174
Здравейте,
В мнението над вашето са опоменати много подробно състезнията за първи клас и то за София Hands Thumbsup
В крайна сметка те сега прохождат не само в математиката, но и въобще. Едно такова състезание за мен е само опит, да види какво е, дали ще й хареса. За високи резултати и постижения изобщо не мисля.
Нека първо види, че числата не хапят, а напротив - удоволствие от решен проблем.
Успех!

# 175
Много благодаря за отговорите! Моята цел е точно тази - да придобие опит и спокойствие по време на изпити и състезания. Явно ще изчакаме втори кръг.

# 176
Може ли да ми припомните, коя е групата, в която се обсъждат решения на задачи от състезания?

# 177
  • Варна
Може ли да ми припомните, коя е групата, в която се обсъждат решения на задачи от състезания?

Две теми по-надолу http://old.bg-mamma.com/?topic=978195.msg35669961#new

# 178
Много благодаря за отговорите! Моята цел е точно тази - да придобие опит и спокойствие по време на изпити и състезания. Явно ще изчакаме втори кръг.
Nelika, това имах предвид. Защо трябва да чакаш зимната Математика без граници? Ако си от София имате такова голямо разнообразие. Не гониш класиране, а опит.

# 179
Знаете ли дали е възможно дете, което е в трети клас да се яви на състезание, но за втори клас или се явяваш в класа, в който си? Питам, защото гледам задачите за ЧХ от минали години, там 3-4 клас са слято, т е решават еднакво сложни задачи. Имайки пред вид, че състезанието е съвсем в началото на 3-ти клас мисля, че дете без извънучилищна подготовка трудно ще се справи (просто са много различни задачите). Мерси

Общи условия

Активация на акаунт