Математически турнири - 46

• 104 605
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • ВАРНА
За Варна - и Материка публикуваха резултати от МБГ есен :
http://materika.bg/index.php/news-blog/86-math-competition/mathe … ders/128-mbg-e-17

# 436
А за к-к къде да ги търся? Ако знаете Simple Smile

# 437
Здравейте, може ли разяснение по регламента на МБГ? Четох че медалите се раздават на 20% от децата - съответните проценти златен, сребърен и бронз. Това за всички явили се на състезанието ли е. Или се смята и награждават децата в съответното място където са се явили?

# 438
За всички явили се деца. Включително от другите държави.

# 439
За всички явили се деца. Включително от другите държави.

Благодаря!

# 440
Може ли някой да ми каже дали дават разяснения на децата преди състезанията? Става въпрос за КМС за първи клас. Всички тестове, които решаваме са без условия. Предполагам е нормално, някои деца не могат още добре да четат и вероятно не биха разбрали условието, ако се опитат сами.
И друго - позволено ли е да се внасят и ползват бели листове, ако детето иска да си напише някъде задачата и после да нанесе правилния отговор?

# 441
Бели листове могат да се внасят като чернова.

Иначе няма как квесторите да се впуснат в обяснения - първо пречат на децата, които не се нуждаят от такива, второ - те са учители, не е задължително да са математици и да познават условията. Всяко разяснение е вид подсказване, при това може и да е грешно.

# 442
  • София
Може ли някой да ми каже дали дават разяснения на децата преди състезанията? Става въпрос за КМС за първи клас. Всички тестове, които решаваме са без условия. Предполагам е нормално, някои деца не могат още добре да четат и вероятно не биха разбрали условието, ако се опитат сами.
И друго - позволено ли е да се внасят и ползват бели листове, ако детето иска да си напише някъде задачата и после да нанесе правилния отговор?
Идеята на задачите без текст е именно децата да разберат какво се иска в условието по някаква логика.

# 443
По-скоро не дават разяснения. Когато ние бяхме 1-ви клас имаше едно судоко с цифри и знаци - въобще не се беше усетил че е такова, а иначе ги решава....

# 444
  • София
Според запознатите кое е по-добро като сборник - Немо или Математическата читанка  - за 3 и 4 клас ?

# 445
Според запознатите кое е по-добро като сборник - Немо или Математическата читанка  - за 3 и 4 клас ?
Категорично съм за читанката. (Имам и двете.)

# 446
И аз мисля, че Читанката. Немо го купихме миналата година. Отвори го точно два пъти и това беше. В Читанката са по-интересно и разбираемо обяснени задачите.

# 447
Здравейте, някай знае ли дали СМТ ще се провежда в Бургас тази година? Мисля, че миналата година  се провеждаше в Бургас но не съм сигурна.

# 448
Здравейте, някай знае ли дали СМТ ще се провежда в Бургас тази година? Мисля, че миналата година  се провеждаше в Бургас но не съм сигурна.

В "Братя Миладинови" се провежда.

# 449
  • Варна

В "Братя Миладинови" се провежда.
А във Варна?

Общи условия

Активация на акаунт