Математически турнири - 46

• 104 481
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Най-вероятно ще пуснат задачите, както са ги пускали и преди, просто трябва време.
Не съм забелязала някога организаторите на ЧХ да са пускали задачите. Има ги в книжни сборници, които могат да се закупят от БАН. 2015 и 2016г. в София раздаваха по една такава книжка със задачи от минали турнири на наградените деца.
Задачите ги публикува Крис (в klasirane.com), когато родители му ги изпратят. Като обикновено преди това отделя време и да ги обработи като трие отговорите. Мисля, че има и други сайтове, където на същия принцип публикуват задачите.

# 541
Очаквам 108 точки за 4 клас, но съм разочарована. Не е решила задачите с разместените цифри. Изобщо не е разбрала условието, другата е с техническа грешка, а четвъртата, с измислените действия - и аз не зная защо е такъв отговора. Аз мислех, че е 0. Все пак гледах задачите по светофарите Wink

С измислените действия и аз нула получих.

# 542
  • София
От първите скоби се получава 8, от вторите 14. Заедно в големите скоби е 98, а в последните 0. 98.0+98=98

# 543
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мария77, права си. Simple Smile неофициално излизат.
коя е задачата с измислените действия? 6 ли? - моят я е пропуснал, явно не е разбрал какво се иска от него. аз получавам 98.

# 544
мария77, права си. Simple Smile неофициално излизат.
коя е задачата с измислените действия? 6 ли? - моят я е пропуснал, явно не е разбрал какво се иска от него. аз получавам 98.
моят син е получил първо нула, после както никога направил проверка и получил 98 и е поправил в бланката
тая трудна задача решил, пък по-лесни сгрешил
така и не разбрал какво е съешавам и какво искат в задачата с чорапите- да ги плете ли, да ги брои ли Joy
пък да погледне че отдолу думата е обяснена, не се сетил 

# 545
Доста прилични резултат за 2 клас има в страната.

Последна редакция: чт, 02 ное 2017, 14:37 от Hope for Two

# 546
  • София
Резултати Хасково: http://www.pmg-haskovo.org/news/read/id/227

# 547
В Хасково всички ли пожелаха да са номерца? Или някой не е чел новите разпоредби?

# 548
  • гр.Варна
Баща ми е завел сина ни до стаята и квесторката го е попитала дали искаме да публикуват резултата му в нета?
Това не трябва ли да се прави при записването?Ами ако детето отиде само,а не с възрастен и не може да прецени?
Става въпрос за Варна!

# 549
  • София
И в София са ги питали дали искат. Нашите дружно са поискали. И как няма като цяла година мрънкам срещу глупостите с номерата Simple Smile

# 550
И в София са ги питали дали искат. Нашите дружно са поискали. И как няма като цяла година мрънкам срещу глупостите с номерата Simple Smile
е то устно ли става тая работа  Rolling Eyes

# 551
  • София
Предполагам, ако искат е устно, ако не трябва декларация.

# 552
На бланката на ЧХ винаги е имало въпрос за публичното оповестяване на резултатите.

# 553
  • Варна
Нашият третокласник във Варна отиде със съпруга ми. Той е попълнил декларацията и са им обяснили, че ако детето се яви само, то ще трябва да я попълни. Моят се е изложил от липса на концентрация, отново! Затова с интерес следя дискусията и препоръките ви по въпроса. Решил по-трудните задачи, с мечката и лисиците например, но тази с азбуката разменил местата на “ъ” с “ь” и- грешка!
Един страничен въпрос- сборниците “Математика за таланти” имат ли обяснения и отговори, както в Читанките. Последните ги имаме и тетрадката към тях, но искам са взема и другата поредица. Препоръчвате ли я? Благодаря!

# 554
  • Sofia
Търся задачи за броене на фигури-триъгълници, правоъгълници и т.н., ако някой може да ме насочи къде бих могла да намеря?. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт