Варицела - 5 част

• 115 276
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 1 200
Здравейте! Може ли да ми помогнете в разчитането на резултатите?

# 1 201
Имате налични антитела.

# 1 202
Имате налични антитела.
Т.е. съм карала варицела?

# 1 203
Имате налични антитела.
Т.е. съм карала варицела?

Да.

# 1 204
Благодаря Ви! Hug

# 1 205
Момичета, след две болни деца в групата на сина ми, карантината мина, той не се разболя. Мисля да го ваксинираме. "Навих" и личната лекарка, която по принцип е антиваксър, така че го пиша лично постижение. Но как после се удостоверява, че това дете има поставена ваксина срещу варицела? В картона ли се вписва? В his ли излиза?

# 1 206
В синята книжка от НЗОК се вписва, но май вече и електронно ги пишат в електронен личен картон. Трябва да питаш лл.

# 1 207
  • Пловдив
Вписва се ваксината с номера на самата партида към дигитален картон на детето. Не знам дали има и физически такъв, но не ни е търсен до момента.

# 1 208
С триста зора я вписаха в хартиения картон на детето. Нямали практика... Те и да ваксинират нямат практика, но това е друг въпрос. Благодаря ви, явно ще се разправям допълнително. По важното е обаче, че детето ми е ваксинирано.

# 1 209
  • Пловдив
Нямат практика, мързи ги да се развиват и научат нещо ново, ама … за съжаление такова е положението на много места. Важното е, че сте ваксинирали детето си и сте спокойна.

# 1 210
Аз сама съм си ги написала в синята книжка, в секция "други". Дата, наименование, партида. Синята книжка е официалният документ, доказващ ваксинационен статус в чужбина.

https://www.nhif.bg/bg/online/answers/34089

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 10:57 от amy_nka

# 1 211
  • софия
Здравейте,
Дъщеря ми е на 18 и в момента е с варицела. Първите пъпки избиха на 29-ти април вечерта. Пика със зверски сърбеж беше на 1-ви май. Вчера беше поносим сърбеж, но вече има пъпки много по лицето, краката, гърлото я боли, влагалището също,в ушите, по дланите,ръцете и краката. Вчера имаше и темп на няколко пъти през деня 38,7  , но не е вземала нищо за нея. Днес е 5-ти ден от появата на първите пъпки. Пие изопринозин 3 по 1 , предписан от личната. С големия сърбеж започна ериус по 1 на ден ( това противоалергично имах в къщи) ; Пак тогава по инфлуцид по 1т на всеки час и шуслерова сол 4 и 10 по 3 на ден от всяка. В деня на силния сърбеж третирахме пъпките по гърба и корема с пиоктанин 1% ( цялата е в лилави петна) .Понеже личната ( по-скоро змесничката и ) не даде никакви адекватни съвети и обяснения , ще съм благодарна на всеки , който ми помогне да си отговоря на следните въпроси :
- опитвам се да идентифицирам етапите на варицелата и да разбера какво е характерно за всеки един, както и да разбера дъщеря ми в кой етап се намира
- позволено ли е къпане -  четох много и се обърках съвсем
- с какво да се третират пъпките във всеки етап, особено тези по лицето
- удачен ли е нейния медикаментозен прием, за да облекчи до колкото е възможно и да съкрати заболяването ( сега и е важен всеки ден в училище)
- какво е най-ефикасно за предотвратяване на белези и от кой момент трябва да започне да се прилага
- прочетох за прием на леки храни, тя до вчера нямаше и апетит, но от снощи и се възвърна, та в тази връзка до кога не може млечни ( прясно мляко тя вече не консумира, но сирене , яйца, кисело мляко, месо) от кой момент могат да се консумират
- в продължение на колко дни избиват пъпки

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 13:22 от anivo

# 1 212
Здравейте!
Детето ми е било контактно в ДГ, като карантината изтича утре.
А преди 8 дни имаше пряк контакт за не повече от минута с детенце, което след ден се оказа с варицела.

Днес беше страшно кисел, сънлив, рева, че го боли бузата цял ден - оказа се, че отвътре на самата буза има едно червено петънце, приличащо на пъпка, по-скоро дупка с нещо жълтеникаво в средата. След това вдигна 38.5 температура. Хрема се появи снощи, а точно преди 2-3 дни оздравя!
Друго няма засега! Та предвид гореописаното мога ли да очаквам това да са начални симптоми на варицела, или по-вероятно е нов вирус😢

# 1 213

Здравейте, детето ми ходи на градина и за момента в групата има дете, което е било само контактно на болен от варицела, но очакваме скоро и то да се разболее. Моето дете и контактното не са били заедно от 30.04, аз пуснах антитела на мен, защото съм бременна и се чудя какво да правя. Доста нисък ми се вижда титъра, дали да си ходи спокойно на градина или да го оставя вкъщи ?

# 1 214
Здравейте! Баща ми (57г) от вчера е с варицела. Личната му е изписала Ксизал, Ацикловир и калции и мазило. Също и антибиотик при усложнение. Моля някой да сподели ако го е карал на тези години или има познат, прекарал го толкова голям. Страх ме е от усложнения.

Общи условия

Активация на акаунт