Ваканцията в пълна сила, и кой след второ се класира(3.07-9.07.2017)

• 98 010
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
Off topic:
Скрит текст:
В случая даже не е някоя умилена мама, а е татко, говорещ в първи род множествено число за приятелски (даже не "приятелски", а "познати") деца  newsm78
Първи род мъжки ли е или женски? За едни познати деца питам Simple Smile
Crazy извинете  Crazy да се чете "първо лице"
Скрит текст:
тази нощ съм спала няколко часа (2-3) изпратих си голямото дете на аерогарата за дъъълъг полет, сам и... уж работя, ама поглеждам кога точно му е излетял втория полет и т.н.  Embarassed

В този форум отношението към мъжете е по-критично.
Не съм съгласна  Crossing Arms но просто наскоро си коментирахме това "ние" много пасващо на мамите (някои от тях!) в кърмаческия период, но трудно приложимо за големи деца на изпит ("Изложихме се на изпита по математика"  Rolling Eyes кои точно ние  newsm78 аз не съм, то само синчето, самосиндикално, без моя помощ се изложило!)... а още по-трудно ми се връзва за изказ на татко на тийнейджър!

# 91
  • Пловдив

Не бих казала. Когато са адекватни включванията, няма разлика.
За неадекватните - и потребителите от женски пол го отнасят.

# 92
А, в тази тема не е така - къткани и обгрижвани са, отговаряно е на всичките им въпроси.
Но и дамите очакват подобаващо отношение от тяхна страна.  Peace

# 93
Внимавайте, че излагате така лелеяната 1-ва. Laughing Hug Peace

# 94
  • София
А, в тази тема не е така - къткани и обгрижвани са, отговаряно е на всичките им въпроси.
Цитат от 2.7.2017г. 15часа в предната тема без отговор до момента:
Две немски, две испански, две английски и една френска езикови гимназии има в София. Така ли е?
Какъв тип гимназия са СМГ, НПМГ, 22 СУ, 18 СУ, 31 СУЧЕМ, 32 СУ?
Не трябва ли да се говори за профилирани паралелки, а не за гимназии?
В 1АЕГ, 2АЕГ, 9ФЕГ И 18 СУ има паралелки с Биология и Химия. Те езикови паралелки ли са?
В НПМГ и 31 СУЧЕМ има математически паралелки. Като в СМГ ли са те?
Без да знам отговорите на горните въпроси аз не ви разбирам тук.
Може ли някой да ми отговори? Подозирам, че отговорите не са лесни и еднозначни. Благодаря много!

# 95
  • Пловдив
krasengn, отваряш план-приема и четеш. Там пише профила на всяка една паралелка.
18, 22, 31 и 32 не са гимназии, а средни училища, понеже имат деца от първи до 12 клас.
Ако профилът е чуждоезиков, да, паралелките се езикови.
91НЕГ също имат профили, но се избират в края на 10 клас, няма разпределение по профили още от началото.
Та не знам какво не ни разбираш тук, честно.

# 96
Две немски, две испански, две английски и една френска езикови гимназии има в София. Така ли е?
В 1АЕГ, 2АЕГ, 9ФЕГ И 18 СУ има паралелки с Биология и Химия. Те езикови паралелки ли са?
Може ли някой да ми отговори? Подозирам, че отговорите не са лесни и еднозначни. Благодаря много!
Скриха план-приема, иначе бих била по-изчерпателна...
"Какъв тип гимназия са СМГ, НПМГ, 22 СУ, 18 СУ, 31 СУЧЕМ, 32 СУ?" На този въпрос, отговора се съдържа в името: СМГ, НПМГ - математическа и природоматематическа гимназия с разлика в няколкото "природни" профила във второто. 22 СУ, 18 СУ, 31 СУЧЕМ, 32 СУ - Средно Училище ("общообразователно" го махнаха), "езикова гимназия" го няма в името, т.е. не са задължени на имат мин 3 дисциплини, преподавани на основния език.
В 1АЕГ, 2АЕГ, 9ФЕГ И 18 СУ има паралелки с Биология и Химия, но (предполагам) като 3ти и 4ти профилиращ предмет, нали? В План приема какво пишеше преди? Профил "чужди езици" предполагам, а не профил "природни науки"...
В НПМГ математическите паралелки са с хорариум часове като в СМГ, за 31 а и за 127 не съм проверявала учебния план.
Всеки си търси информация за училищата, които го интересуват и за паралелките които го интересуват...  Например ПМГ Пазарджик имат и "професионална" паралелка, освен "профилираните" математика и природни науки, но това не я прави професионална гимназия... (това училище не касае сина ми, не съм го писала против волята му за втори вариант на първо желание Peace)
...91НЕГ също имат профили, но се избират в края на 10 клас, няма разпределение по профили още от началото.
91НЕГ има профил "чужди езици", 2, 3 и 4ти профил се избират по-късно.
krasengn, отваряш план-приема и четеш. Там пише профила на всяка една паралелка... Та не знам какво не ни разбираш тук, честно.
Ако не поднесем информацията подредена, систематизирана, украсена като в гурме ресторант... не върши работа и се заяждаме с мъжете! Ако го направим - държим се с тях като със слабоумни, те и от половин дума разбирали, заяждаме се с тях... Малцинство! Все другите са виновни!

Последна редакция: пн, 03 юли 2017, 16:19 от peneva_a

# 97
  • София

Аз лично и в този пост в миналата тема сякаш усетих закачка, в стил "Питам аз и отговор  не искам".
Няма как еднозначно да се отговори на този въпрос, Дънди, дори и с четене на план-приема. Освен изброените на първия ред, 73 СУ със сигурност отговаря на всички критерии да бъде ЕГ, но няма как да носи това наименование заради наличието на малки класове, които не се вписват в понятието гимназия. Но и тук се стига до противоречие, тъй като в СМГ  например се обучават и деца в прогимназиални класове, но училището все пак се води гимназия. В останалите случаи говорим за профилирани паралелки, да. СМГ си е математическа гимназия, НПМГ - природо-математическа, за там няма какво да се коментира. Но според съкращението 33 ЕГ също се води езикова примерно, а не знам дали отговаря (съмнявам се) на  коментираните назад критерии за преподаване на минимум 3 предмета на езика в 9 и 10 клас. По наименование, видиш ли, е повече езикова от 73 СУ.

# 98
Цитат от 2.7.2017г. 15часа в предната тема:
Ами отговора си го написал - профилирани паралелки са. В отделните училища има профили "чуждоезиков", "математически", "природни науки" и др.
Разликата между училищата, наречени "гимназии" и СУ с чуждоезиково обучение е, че първите имат само гимназиални ученици, а вторите - от 1 клас. В този ред на мисли има една немска гимназия и едно СУ с преподаване на немски език. Към второто спада и 35-то. Също, една испанска гимназия и две СУ с испански език.
Има и още една разлика при чуждоезиковите, която е в наличието на предмети на чужд език, но не мога да съм точна, тъй като не съм съвсем наясно. Тук може по-запознати да се включат.
Специално заради теб отворих план-приема, където видях профилите на училищата:
СМГ - математически.
НПМГ - математически, природни науки, икономическо развитие, софтуерни и хардуерни науки.
1АЕГ, 2АЕГ, 9ФЕГ, 18-то - чуждоезиков профил. Чуждоезиковите профили имат 2 чужди езика и 3 и 4 профилиращи предмети (изучавани в 11 и 12 клас), които в някои училища се избират от сега (затова ги има), а в други - след 10 клас (затова ги няма).
СМГ и НПМГ мат. профили са по един и същи рамков план. Те също имат 2 чужди езика. Би трябвало и 31-во мат. профил да са по този план.
31-во има чуждоезиков и математически профили.
Има рамкови планове за отделните профили, които са пускани от Дидева в темата и откъдето може да се видят предмети и часове. Часовете от групите Б и В се разпределят според профилиращите предмети.
Ето тук от 69 стр. са:
http://zareformata.mon.bg/documents/nrdb4_30.11.2015_ucheben_plan.pdf

# 99
  • Русе
  И аз така го изтълкувах въпроса - като защо им викате така, а не инак. Така че - тенденциозен въпрос, на който момичетата отговарят пълно и изчерпателно .  bouquet

# 100
Но и тук се стига до противоречие, тъй като в СМГ  например се обучават и деца в прогимназиални класове, но училището все пак се води гимназия.
Няма противоречие. Просто така е регламентирано. Хем са си профилирана гимназия, хем имат право да обучават ученици в прогимназиален етап.
(3) При условията и по реда на този закон профилираните гимназии с профил Математически или Природни науки имат право да осъществяват обучение и в класовете от прогимназиалния етап на основната степен на образование.

# 101
Пропуснах този въпрос:
Езикови паралелки са, 3 и 4 профили (изучавани в 11 и 12 клас) са Биология и Химия.

# 102
  • София
Но и тук се стига до противоречие, тъй като в СМГ  например се обучават и деца в прогимназиални класове, но училището все пак се води гимназия.
Няма противоречие. Просто така е регламентирано. Хем са си профилирана гимназия, хем имат право да обучават ученици в прогимназиален етап.
(3) При условията и по реда на този закон профилираните гимназии с профил Математически или Природни науки имат право да осъществяват обучение и в класовете от прогимназиалния етап на основната степен на образование.
Ясно. Ама остава следващото противоречие, на какво основание 33-то е ЕГ например? Вероятно хорариумът му по език в  8 клас е същият като в доста други паралелки, но после.. като в ЕГ ли е? Надали.. Ако просто няма малки класове и паралелките му са само с чуждозиков профил, излиза, че няма  никакви други изисквания за ЕГ и това с трите предмета на езика е легенда. Или още по-лошо, има го изискването и на  места само се имитира спазването му..

Последна редакция: пн, 03 юли 2017, 16:41 от пенсионирана русалка

# 103
Ясно. Ама остава следващото противоречие, на какво основание 33-то е ЕГ например? Вероятно хорариумът му по език в  8 клас е същият като в доста други паралелки, но после.. като в ЕГ ли е? Надали..
Със сигурност е трябвало да се пререгистрират до 07.08.2016 с коректното наименование, но като гледам, регистърът на училищата от доста време не е обновяван. Все по някое време ще се разбере.
Всъщност на сайта им са изброени предмети, изучавани на чужд език, доколко информацията е актуална, нямам представа.
Даже виждам, че си ги открила.

Последна редакция: пн, 03 юли 2017, 16:49 от Анонимен

# 104
  • София
Брей...
http://www.33eg.eu/bg/languages
Остава някой да го повърди това. Като имам предвид колко трудно се намират учители за предмети на езика в утвърдените ЕГ, това доста ме учудва.

Общи условия

Активация на акаунт