Ваканцията в пълна сила, и кой след второ се класира(3.07-9.07.2017)

• 97 854
  • 721
  •   1
Отговори
# 345
А това вече, поне на мен, силно ми намирисва на нередности ...
Какви по-точно?
Например "placeholders" за парашутисти.
Трима СМГ/ПЧМГ-ейци в колежа и още пет в НЕГ не обясняват 3 точки надолу в бала.
Дито за НЕГ - колко да са заминали за колежа, за да падне бала толкова (чета 2 точки)?
Как точно сметна броя на децата?
Коментирахме вече възможността да се кандидатства в няколко области. Няма как да знаем колко ученици са изпълнили това упражнение. Всъщност има как, но РУО няма да публикуват тази информация.

# 346
  • София
Явно много хора са тествали новата придобивка.
Но според наредбите няма нередности. Всеки има право да кандидатства - може например да има планове семейството да се мести, но в последствие да се откаже. Онлайн кандидатстването е огромно улеснение и е въпрос на етика да не се злоупотребява.

# 347
Как точно сметна броя на децата?
Коментирахме вече възможността да се кандидатства в няколко области. Няма как да знаем колко ученици са изпълнили това упражнение. Всъщност има как, но РУО няма да публикуват тази информация.
От тук: http://www.danybon.com/wp-content/uploads/2017/06/statistika_BEL_matematika.pdf
А защо РУО да не я публикуват? + Придобивката също ми понамирисва. Поне колкото анонимните олимпиади.

# 348
Мен пък ми е чудно как определихте, че 2-4 точки бал са поне 10-15 деца. Разлика в бал 2-4 точки означава реално 1-2 точки разлика общо от НВО БЕЛ/МАТ и то най-отпред в челото, където е всъщност най-рядко. Като се има предвид и че децата в челото се разпределят равномерно между поне 3-4 училища, реално незаписалите се да речем са 4-5, не повече. И в случая водещо е разпределението на децата с оценките по БЕЛ от НВО заради многото високи оценки по МАТ.

2-4 точки бал в средата на резултатите да речем е нещо съвсем различно, там децата са наистина много.

Hug Абсолютно съгласна с това мнение. Това са нищожни разлики и вероятно бройките са далеч по-малко от гореспоменатите 15 - 20. Вероятно става дума за движение в порядъка на 5 - 8 деца, което си е съвсем в реда на нещата и не виждам нищо конспиративно тук.
Мое мнение.

# 349
Пък според мен "тестването" е било минимално и нищо по-различно няма спрямо миналите години. Някъде по-напред имаше мърдането на баловете за СМГ за предната година, имаше и на колко се приравнява една точка, ако не ме лъже паметта нещата тази година са напълно съпоставими.

# 350
  • София
Специално за 91 НЕГ за девойките преброих, че точно 7 момичета не са по първо желание, като поне 2 от тях с най-висок бал това им беше 2-ро, а вероятно първото им е било СМГ с немски. Явно някои не са се записали, а други са по частните училища или са били от провинцията да се пробват.

Момчетата не по първо желание бяха точно 30.

# 351
Пък според мен "тестването" е било минимално и нищо по-различно няма спрямо миналите години. Някъде по-напред имаше мърдането на баловете за СМГ за предната година, имаше и на колко се приравнява една точка, ако не ме лъже паметта нещата тази година са напълно съпоставими.
0, 003 надолу миналата година за СМГ с немски.
0, 036 надолу миналата година за СМГ с английски.
За сравнение - 2 точки са 0, 071.
4,5 точки са 0, 161.

Ezhko, а вие не подадохте ли заявление за участие в държавния план-прием, въпреки приема в АК?

# 352
Специално за 91 НЕГ за девойките преброих, че точно 7 момичета не са по първо желание, като поне 2 от тях с най-висок бал това им беше 2-ро, а вероятно първото им е било СМГ с немски.

OK, но това би трябвало да ВДИГНЕ  бала на СМГ...

Момчетата не по първо желание бяха точно 30.

За да не се 1-во желание, то поне 20 от тях са ПЧМГ/СМГ за СМГ (иначе щяха да са класирани по първо желание). А тези не ходят лесно в колежа... Значи в СМГ трябва да се е ВДИГНАЛ минималния бал? Не ми се връзва.

Ezhko, а вие не подадохте ли заявление за участие в държавния план-прием, въпреки приема в АК?

Да. Но ние сме от малкото изключения. Освен нас да има 1-2 момчета от СМГ записани в колежа.

# 353
Ezhko,
май трябва да погледнеш алгоритъма на класиране;)
За дадена паралелка отпадат (по една или друга причина освобождават мястотото за второ класиране) деца с бал до 468 точки примерно - без значение колко, на тяхно място идват деца с по-малко точки, които не са класирани на 1-во класиране в тази паралелка. Затова на 2-ро или се запазва, или пада МИН бал.

# 354
Да. Но ние сме от малкото изключения. Освен нас да има 1-2 момчета от СМГ записани в колежа.
Не е нужно да са от СМГ и да са отишли в Колежа, а да са приети в СМГ и да отидат там или другаде.
Значи и твоето дете е заело място, което е освободило за второ класиране? Защо се изненадваш, че има и други такива деца?

# 355
Не е нужно да са от СМГ и да са отишли в Колежа, а да са приети в СМГ и да отидат там или другаде.
Значи и твоето дете е заело място, което е освободило за второ класиране? Защо се изненадваш, че има и други такива деца?
Другите деца като моето са 1-2 момчета от СМГ.
За да са приети от НЕГ в СМГ на второ класиране 20 момчета, трябва 20 други да не са се записали в СМГ (и няма как да са отишли после в НЕГ на 2-ро класиране). Ако в колежа са се записали 2-ма-3-ма, останалите 17-18 къде са (като няма как да са приети другаде в ДУ на второ класиране)?

# 356
За да са приети от НЕГ в СМГ на второ класиране 20 момчета, трябва 20 други да не са се записали в СМГ (и няма как да са отишли после в НЕГ на 2-ро класиране). Ако в колежа са се записали 2-ма-3-ма, останалите 17-18 къде са (като няма как да са приети другаде в ДУ на второ класиране)?
Ако съм те разбрала правилно твоето момче и още едно-две са приети в СМГ, но се записват в АК и освобождават места. Ако сте били приети с немски, може да се приближим до броя на децата в тези 2 точки.  Grinning А момичета, които освобождават места няма ли?
И кой казва, че са приети нови 20 души там? Освободените места в 91 НЕГ може да идват от деца, които са се записали в други области.

# 357

Ежко, ама "меташ" бройки на килограм значи Joy Хората ти обясниха алгоритъма, вероятните причини за тези бройки и т.н., но отново няма сякаш чуваемост Wink
Съветвам те отново да се върнеш малко по-нагоре и внимателно да прочетеш защо, кое и как.(мисля си, че много добре беше обяснено).

# 358
  • Варна
Във Варна се излагат... няма статистика Sad

# 359
Честито и на доволните и на недоволните.
Късмет на тези, които ще участват в третото класиране.

Общи условия

Активация на акаунт