Искам да кажа ... (129)_03.07-09.07

• 59 544
  • 672
  •   1
Отговори
# 150
  • София
А добре са си те хем ли лежат хем си ходят  JoyНа климатик са си екстра им е.

# 151
  • Бургас
И моите мишленца са голяма комбина. Много са ми сладки. Едната като се разплаче , другата ходи да я успокоява. Вчера се наложи на малката да и обясня някои работи , тя се разплака и викаше : "како, какооо" Цвети  дойде да я успокоява.

# 152
  • София
Брейййй, днес направо хладно  Shocked
Нарамвам челядта и отиваме да обядваме някъде навън, че татко им да поспи. Не знам кога е легнал, горкият, сутринта като преобувах бебето в 6 часа, още го нямаше ooooh! И така е от една седмица. Разката му се фамилията от бач, чак ми е жал...

# 153
Захирче, Пласибо казали Хелоу София  Laughing

Crazy 3-4 пъти вокалиста поздрави със "Здравейте, София"  Mr. Green

# 154
Хладно е при нас, макар преди малко като напече слънцето да стана голям задух.

Ядосвам се с колата, миналата седмица я взех от сервиза, сега пак.
Хем казах да огледат и проверят всичко - нищо подобно.

Карате ли по-малките деца да казват на по-големите "кака", "батко"?
Че някъде в постовете го срещнах.

# 155
  • София
Ние днес с колегите ми трябваше да правим пикник в парка следобяд, по случай това, че американските ни колеги не работят днес и ни е по-спокойно в работата. Да де, ама с това време няма как да стане, та ще правим пикник в кухнята Simple Smile Simple Smile Simple Smile Пак е нещо, свободен следобед ей така от нищото, кой ти дава Simple Smile

# 156
Сесил, при нас си викат по име....а и по прякори.

# 157
  • Бургас

Карате ли по-малките деца да казват на по-големите "кака", "батко"?
Че някъде в постовете го срещнах.

Аз лично не. Малката се научи да и казва така. Исках да и казва по име, ама и е трудно да изговаря името. Както им е удобно и им харесва така да се обръщат една към друга

# 158
 Hug
Mоите деца се обръщат един към друг по име.Не съм ги учила.Големият си поръча картофено парти,това означава 5 килограмова торба картофи и тенекийка сирене.Също и много черен пипер.Днес съм свободна и ще го огрее. PartyМалкия иска диня и салата. #CrazyА аз,аз искам всичко!

# 159
  • Euskal Herria
Когато синът ни каже "како" на щерката, тя се смее "Ааа, ясно, сигурно нещо ще иска". В почти всички случаи се обръщат по име един към друг.
Обичам ремонтите, тогава съм във вихъра си. Обаче безкрайно ме изнервя сортирането на вещите - кое е нужно, кое е ненужно. Сега се чудя къде да дявам това, което не ни трябва. Дрехи, мебели, техника... питах познати, няма на кого да дам. Не са чисто нови, но не са и потрошени или захабени. Накрая всичко ще оставя до казаните и толкова.

# 160
  • sofia
Доста хладно е и днес. Не си взех чадър, дано не ми потрябва.

Сесил, на практика няма как да я проверят дали всичко е наред. Зависи от типа на повредата, но повечето неща, докато не се случат, не се виждат. Ако нещо прокапва, скъсани, напукани гумени неща - да, ама много зависи и от гледащия.
Мъжът ми долавя разни шумове, които аз изобщо не чувам. Чак като почне стабилно да тропа.
Скоро видя, че отпред прави миниатюрни капки и то за цяла нощ. Аз изобщо не бях забелязала.

Кака и батко са ни чужди и не ги ползваме изобщо. Брат ти, името - това се употребява.

# 161
Никога не съм карала малкия да нарича големия "батко", но все пак го прави, защото му казвам "Върви да извикаш батко си за вечеря!", "Не влизай в стаята на батко си!", "Остави батко си да си учи" и т.н. Детето е свикнало с тази дума и съвсем естесвено се обръща към брат си с "бате".
Никой не кара децата да се обръщат и към родителите си с "мамо" и "татко", но все пак тези думи се използват масово и затова се превръщат в автоматични обръщения.

# 162
vesi1, има неща, които все пак могат да се видят. Ако обаче си направят труда да погледнат.
За мен не е нормално да сменяш маркучи за антифриза и в последствие да не долееш такъв. В момента казанчето ми е празно. Поне да ми бяха казали.
Обяснявам, че нещо тропа от едната страна - само тампони. ИЗкарвам я от сервиза - продължава с тропането.
Вчера ми светва лампата за спирачките. Днес проверявам - спирачна течност няма никаква.
Е, това винаги може да се провери, къде, какво е нивото на масло, спирачна течност, антифриз, хидравлика.

# 163
  • София
Никога не съм карала малкия да нарича големия "батко", но все пак го прави, защото му казвам "Върви да извикаш батко си за вечеря!", "Не влизай в стаята на батко си!", "Остави батко си да си учи" и т.н. Детето е свикнало с тази дума и съвсем естесвено се обръща към брат си с "бате".

Същото е и при нас, а им е много голяма разликата. Напоследък е започнала да се обръща по име към него, което ми е много ОК, защото и при нас с брат ми винаги обръщението е било по име.
Както и да се обръща към него, най-важното е, че се обичат и се търсят, това ми беше голямо притеснение заради голямата разлика във възрастта.

# 164
От личен опит мога да те успокоя, че голямата разлика във възрастта не е пречка за обичта между братя и сестри.

Общи условия

Активация на акаунт