Забременели след ин витро - Tема 37

• 50 936
  • 721
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Нандинче, без БХС е 80.

# 676
И аз съм така с жегите само сутрин и вечер излизам, или през деня с колата на климатик.  Rolling Eyes  То няма угодия, или няма да има лято, или като има, ще е мега горещо.  Crazy

Блингче, аз не ходя всеки месец при Сигридов. Бях на БХС и след това поиска да ме види направо за ФМ в 21 седмица. Сега пък каза, че не държи да ме вижда повече, всичко било наред.  Mr. Green

Иначе се записах в Токуда при лекаря, който съм си избрала за раждане, та оттук нататък ще ме гледа и той, и лекарката ми по ЖК. Ще видя как ще потъргнат нещата и ще помисля за третата ФМ, ако не при Сигридов, може във Фемина да намина.

Клиър, хайде не остана! Много хубаво си го замислила това с разкрасяването, бебките ще се радват на хубава мама!  Heart Eyes

Нандинче, палчета за ФМ!  Praynig

# 677
Liv, при кого ще раждаш?

# 678
И днес имаме добри новини с августовски термин, но не казвам на кой! Да не кажете, че съм клюкарка! 😂😂😂
Лив, и на мен ми е интересно кой док избра.

# 679
За серклаж освен дължината на шийката на матката друго гледа ли се?Моята последния път беше 3,6см в 15 г.с.

# 680
Кристи, Клиър, при Димитров се записах. Нямах никакви отзиви от познати, като изключим тези из форумите, но доста ни допадна и на двамата с ММ поне от първата ни среща.  Peace

# 681
Аз имам супер отзиви от изключително близка приятелка за Димитров, тя и двете дечица си роди при него. Страхотен избор си направила. Колебаех се между Димитров и Илиев и дори не си спомням защо избрах Илиев вече. 👍🏼
Кети, ако има разширение на канала също може да се наложи серклаж. Трябва да се направи комплексна оценка на цервикса.

# 682
  • София
Благодаря момичета за отговорите.

# 683
Аз имам супер отзиви от изключително близка приятелка за Димитров, тя и двете дечица си роди при него. Страхотен избор си направила. Колебаех се между Димитров и Илиев и дори не си спомням защо избрах Илиев вече. 👍🏼
Кети, ако има разширение на канала също може да се наложи серклаж. Трябва да се направи комплексна оценка на цервикса.
А как се прави комплексната оценка и кога?

# 684
Кети, обикновено се прави с вагинален ехограф от следящия те аг. Ето малко повече информация

Скрит текст:
Оценката на маточната шийка е ефективен метод за скрининг на бременните с висок риск от преждевременно раждане. Измерването се извършва чрез абдоминален /през корема/ или трансвагинален /през влагалището/ ултразвуков преглед. В комбинация с тест за фетален фибронектин представлява високоинформативен начин за профилактика на раждането на недоносени деца.   
Дължината на маточната шийка се променя с напредване на срока на бременността по следния начин:
Гестационна възраст от 16 г.с. до 20 г.с. - 4,0 см до 4,5 см
Гестационна възраст от 24 г.с. до 28 г.с. - 3,5 см до 4,0 см
Гестационна възраст от 32 г.с. до 36 г.с. - 3,0 см до 3,5 см
Между 22 г.с. и 30 г.с. дължината на маточната шийка варира в следните граници:
Дължина 2,0 см - 5-ти персентил
Дължина 2,5 см - 10-ти персентил
Дължина 3,5 см - 50-ти персентил
Дължина 4,5 см - 90-ти персентил
Риск от преждевременно раждане при многоплодна бременност:
Дължина под 2,5 см в 18 г.с.
Дължина под 2,2 см в 22 г.с.
Критерии за започваща цервикална дилатация са:
U или V образна форма на вътрешната ос на канала на маточната шийка
оформяне на разширения под формата на тунел от страна на вътрешния отвор на цервикалния канал
дължина на разширението над 5 мм
напречен размер на разширението над 3 мм
Клиничното приложение на ултразвуковата оценка на дължината на маточната шийка е многостранно и включва:
прогноза на преждевременно раждане при бременни жени с предишни раждания, завършили преди термин
при първа бременност с признаци  или с анамнестични рискове за предтерминно раждане
при жени с диагностицирани аномалии на маточното тяло или маточната шийка, напр. при двурога матка, конизация на маточната шийка
за точно определяне датата на планово оперативно родоразрешение и минимализиране на риска от превръщането му в спешно цезарово сечение
бременност с полихидрамнион
поставен цервикален серклаж
преносване
преди планова индукция на раждането
многоплодна бременност

# 685
Влизам да видя дали не се е родил някой друг освен мен на тази дата Grinning.
Е, има още малко време...Smiley

# 686
Честит празник, Бананче! Да си много здрава и малките слънчица само да те радват!  bouquet

# 687
Честита да си и тук Бананче! Здраве, любов и незабравими мигове в голямото ви семейство.♥

# 688
Честит Празник и от мен, Бананче Hug Flowers Hibiscus
Да си много щастлива и много здрава, много радост да ти носят малките слънчица !
Една зодия сме, ама аз съм по-нататък Simple Smile

# 689
Влизам да видя дали не се е родил някой друг освен мен на тази дата Grinning.
Е, има още малко време...Smiley
Има, има... 😉
Да си жива и здрава! Много щастие и усмивки! Страхотна дата! 🍰💐

Общи условия

Активация на акаунт