Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИЙЧЕ ще започне да я рита?

• 39 684
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
Hya,
Защо да е късно за БХС. Аз не съм си правила, от утре съм в 17 г.с.И др седмица съм си на БХС, те са ранен 1 и по късен 2.По-късния е до 19 г. с и няколко дни, ти минала ли си я?
Относно питането ти за носа, същия проблем, отврат.   А Вечер ми е запушен, също така ми тече кръв(от носа)  от време на време  Sad
Ами в 18+6 дни съм, май е късно.
Добре де, няма ли друг начин да се разбере ако има синдром на даун, например тези ФМ двете, които ми предстоят?

# 106
Абсолютно може да се прецени, ако лекарите са добри специалисти по фетална медицина, а не са просто АГ. Дори е много по-точно и честно казано от всичко прочетено, се доверявам повече на лекарската преценка, отколкото на цифрите.  Peace

# 107
Здравейте момичета! Следя ви от доста време, но едва днес се престраших да пиша във връзка с БХС.
В момента съм 17 г.с. При първият БХС в 12 г.с., който изпратиха за изследване в "Националната генетична лаборатория" резултатите ми бяха много добри за Даун 1:6800, а вторият в 15г.с, който правих в АГ беше изпратен в болница "Св. Марина"-Варна резултатът за Даун е лош и препоръчват амниоцентеза - 1:180.
На някой случвало ли се е подобно нещо?

# 108
  • София
За цигарите - Като забременях пуших много малко, докато не започна да ми се гади. Сега не изпитвам желание и не го правя , не защото съм си поставила като цел да не пуша , а от само себе си - на моменти и мен ме отвращава миризмата. Като бяхме на море  , с половин чашка бира много ми се прииска и си запалих 2 цигари... дано остана само с това. Получих един докторски съвет - ако ми се припуши да запаля по-добре , отколкото да се лиша , за да не стресирам излишно организма (всичко с мярка, разбира се).  Кафе не обичам и не пия  Peace 

# 109
Аз, ако трябва да сме честни, преди да забременея си попушвах бая. Като разбрах, че съм бременна в рамките на 1-2 седмици ги спрях постепенно. На мен така и не ми се догади нито веднъж, така че това не ми помогна, а просто страхът, че може нещо да се случи на бебче. Аз също подкрепям Симба, че всяко нещо с мярка и това касае не само цигарите и кафето, ами и храни, безалкохолни, бирички и т.н. Всеки си преценява и никой не може да съди никого, според мен Simple Smile А иначе кафенце много пиех, но от само себе си спря да ми се пие и сега пия от време на време (веднъж в седмицата) по някое друго с мляко Simple Smile

# 110
Ох тези цигари и мен много ме мъчат. Аз преди бременноста бях заклет пушач, последната я изпуших преди да върнем ембриончетата. Отначало не беше толкова трудно, но сега се усещам от време на време, че ми се допушва една, въпреки че миризмата ме отвращава. Кафенце пия по едно на ден, сутрин, че иначе няма ставане.
Алкохол няма да близна пари да ми дават, на приятели детето има Фетален Алкохолен Синдром. Като виждам, какви са последствията, без да е прекалявала с алкохола, не бих си простила ако аз съм отговорна за това. Но всеки знае най-добре за себе си.

# 111
Какъв е този синдром?

# 112
  • София
Уврежда се нервнаъа система на бебето. Дори ако не се консумира много алкохол.
Като цяло, алкохолът си е отрова, редовно пийване на нещо не е препоръчително по време на бременност, дори да е бира или вино.

# 113
Абсолютно може да се прецени, ако лекарите са добри специалисти по фетална медицина, а не са просто АГ. Дори е много по-точно и честно казано от всичко прочетено, се доверявам повече на лекарската преценка, отколкото на цифрите.  Peace
Напълно съм съгласна. Добрият специалит по фетална морфология може да открие евентуален проблем, другото е просто статистика.

# 114
Аз и без да съм бременна алкохол не вкусвам, но моите приятелки си пиеха всеки ден по чаша вино, не го одобрявах и в нас си го обсъждахме с моя мъж, че и той дори не докосва алкохол, че е глупаво, все едно не могат без .. то е ясно, че някои повече се вманиачаване, но това са си токсини...
аз да ви кажа въобще не усещам, че съм бременна освен по сланинките по корема ми, които не са бебе и така ме дразнят.. от това не усещане се притеснявам ... нито някакви мърдания, нито гадене, нито нищо... само гърдите дето са чувствителни, но те са си постоянно така

# 115
  • Асеновград
Ох, мамчета кога ще спре това непрекъснато ходене по малка нужда? На обяд понякога се опитвам да поспя, но след 10мин трябва да ставам. Вечер също. Сутрин рано също, после не мога да продължа да спя. Ужасно.
Относно ФМ, кажете някой толкова добър специалист, който да може да направи добро изследване?

# 116

Има хубава, научно обоснована статия за синдрома в фамар.бг, ама нещо не мога да копирам линка. Пробвай през гугъл с *Фетален алкохолен синдром (дисморфичен) МКБ Q86.0*
Не искам да внасям паника в темата тук, да четат само тези които искат.

# 117
Благодаря, аз затова не съм се притеснявала, но с други хиляди неща компенсирам..
Относно ходенето до тоалетната, аз помня, че с напредването ставаше нещо ужасно. Уж ми се пишка, отивам и само 2-3 капки. По-големият ми проблем беше, че въпреки че родих секцио, това продължава ... пишкам по малко, но много много често..

# 118
  • София
С пишкането става по-зле.
След раждането е трудно да се стиска(не че съм се изпускала, просто като ми се допишкаше и хвърчах), а при естествено раждане май в началото е по-трудно. За сметка на това пък със секцио си има други болежки.

# 119
Аз до сега съм си позволявала 2-3 глътки бира.. Не ми се пие.. Сигурно, ако беше зима, щеше да ми се пийва червено вино, голям ценител съм, но сега не..

Истината е, че имам познати, които пиеха по време на бременността си и то не говоря за биричка или  малко бяло вино, а за уиски, което причислявам към твърдите алкохоли.. Родиха здрави и хубави дечица, нека са здрави разбира се, децата им не са виновни за слабоумието им.. Имам и близка приятелка, която водеща блестящ за мен начин на живот, здравословен, без капка алкохол и с добра храна, но пак е болно детенцето... Казваме си "Пази Боже" и се надяваме на здрави дечица  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт