20 години брак и после???

• 26 568
  • 188
  •   1
Отговори
# 165
И що го отписвате този  нов ерген?Може пък да си плаща каквото трябва.Поне ще има къде да допълзи един ден.Защото е рядкост да намери  каквото мечтае.Вярно,че  омръзва след години един и същ партньор,не  е както гаджета цуни-гуни мляс на улицата.
Имам позната ,душата си изви да до изучи  и  двете си деца и то в чужбина.Милото отиде при някаква ,дето му съсипа  и  работата, и живота,та се промъкна  по бельо дето се вика обратно,пусна го под покрив,дори храна му подхвърля.Стъпаха си на краката,но поне ипотека нямаше.Гледа сега  и се радва на деца и внуче,а  той  у маминото жилище,след като я изгледа.Като попикан.
Много рядко на стари години  и силен (задължително)финансово мъж се справя с ново  семейство.Жените обикновено,движени от нужда да защитят деца  и бъдещето им правят невъзможното и оцеляват.

Щом той  носи ипотеката,ще мине време да  я налазят за пари.Понякога и господ помага.
Колко е важен само ,любов срещнал.Като на 20 години.

Допълвам-ясно каза,че  ипотеката  е на мъжа,тя е съискател,нещо такова.Може да са внесли  повечко начална вноска ,може да е поносимо.За  мен не е пързалка.Дори  ме впечатли едно момиче,зарязани тотално,изплатили на гордия  татко половината дял,по пазарни цени, и неговото участие  било нулево,детските влогове от баба и дядо били в основата.И оцелели.То  живота такива пързалки прави,свят да ти се завие от случаи.
Жената иска да си изкаже болката .И писа няколко пъти гледам.Какво развитие  за ден-два.

# 166
Форумът е пълен с изоставени мизерстващи жени с деца. Казвам "под наем", защото това е временно положение. Малко да се поокопити, да види как ще се оправя финансово сама, да бъде мобилна. Ако утре й се отвори възможност да замине за чужбина или срещне голямата любов в друг град или новият мъж си има апартамент или....една камара неща може да се случат. Дай сега да мизерува ( в случай, че ипотеката е по-голяма от наема, разбира се) и да стиска зъби за скапания апартамент. И на това отгоре той е на имаето на двамата - прекрасен начин за изнудване и извиване на ръце от страна на мъжа й.

# 167
О, да наистина пише че е на негово име кредита. Въпреки всичко, много невероятно ми звучи тази история.
Както вече казах, ако е истина-консултация с адвокат е моят съвет.

# 168
  • Sofia
Доста тъпи доводи за пързалката. Какво пречи да са си купили апартамент?

И аз се разведох две години след покупката на апартамента.
Най-доброто, което авторката може да направи, ако има възможност, е в случай на развод да прехвърлят апартамента изцяло на нея, а после в банката да го премахне като кредитоискател.

# 169
Скрит текст:
Бих посъветвала авторката да уреди децата да стоят половината време при него - седмица за седмица. Така той ще се принуди да си вземе жилище в близост и ще участва активно в отглеждането на децата си. И авторката ще има свободно време за себе си - да срещне друг човек. Животът продължава - остават й поне 30 години, които трябва да изживее на макс. Ипотекираният апартамент се продава и това решава много проблеми.
Но доколкото познавам българската жена - ще се гърби да плаща сама великият ипотекиран апартамент, ще се гърби да гледа сама деца, ще си трощи нервите за издръжки и леки кални номерца и ще остарее неудовлетворена и сама. Дано да греша!
Зелено мохито ,а къде ще живеем с децата,ако апартамента се продаде.На квартира ли.Заем се изплаща,наем не.

По-добре на квартира с поносим наем, отколкото 25 години гърч и мизерия за единия кирлив апартамент.

Това е най-лошия съвет.
По-добре да изплаща дом, отколкото цял живот под наем. Като се пенсионира как ще си позволи да плаща наем с мижава пенсия.

И аз мисля, че това с продажбата на апартамента и наема е много лош съвет. Ако вноските са високи, има вариант да си предоговори кредита с банката. И да се опитат всички законови възможности мъжът да си поеме поне финансовата отговорност.

# 170
  • София
Не бих продала апартамента с ипотеката, защото така тотално освобождава кандидат ергенина от всякаква финансова отговорност. Тя ще се мьчи да сьбира пари за наема и да се чуди дали ще може да го плаща, а господиньт ще се пудри дали да плати 100-те лева на дете или не. В този апартамент е вкарана сума за самоучастие, за ремонти, никаква отстьпка не бих направила в това отношение. Единствено да се консултира с адвокат какво се случва след развода, ако тя плаща вноските и може да го докаже, дали той ще има равен дял и дали трябва нещо да се уговаря в бракоразводното споразумение.

# 171
  • Стара Загора
Ама разбира се, защо си взел кредит, че после пак под наем да се връщаш... (безсмислено е, ще си плащат ипотеката). И стига това за децата жилище та за децата жилище да остане, тя е още много млада, живот и здраве докато стане то за децата жилището, ехеее... то и като се подели, пък и някое ново дете може да излезе, пък и либовницата може ръка за там да гласи, стана тя широка с разпределянето на апартамента. Всички сме били свидетели на разни "имотни" разправии- не са красиви.
Ако е мъж на място ще се погрижи за децата си... баща ми въпреки пороците си го направи. Нищо, че имота му беше наследство и мама нямаше никакви права над него.
Иначе относно изневерите много песимисти има тук, странни изказвания, всеки искал ама на някои не им стиска, други скришом го правили поне 1 път, не знам си какво. Според мен жена с щастлив брак никога няма да изрече такива неща. Simple Smile

# 172
И аз мисля, че при вече наличен апартамент, макар и с ипотека, да се откаже от него и излезе под наем е много несериозно и рисковано. Проблемът е, че не се знаят плановете на господина какви са за имота. Щом е толкова "спонтанен" и безотговорен, като нищо може да поиска продажба на апартамента и своя си дял. Или дори всичко вложено досега в жилището, независимо че и жената под някаква форма е участвала във финансирането му. Знаете, семейни пари - не се знае от кого идват...
Затова към този момент най-належащото е да се направи консултация с адвокат, за да е наясно с всички евентуални възможности или капани около жилището и да е подготвена за сериозен разговор с мъжа си. В никакъв случай не трябва да губи покрива над главата си и на децата си! А какво ще стане после, никой не знае. Може и размисли благоверният, може "новата му любов" да размисли, може тя самата да размисли... Но да не се отказва от жилището с лека ръка!

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 12:19 от птица

# 173
Когато аз се развеждах, имахме потребителски кредит от 10 000лв
кредитът беше на мое име, а бившият ми съпруг беше съдлъжник
толкова бях прибързана тогава да се разведа, че адвокатът въобще не уреди този въпрос и аз изпих една студена вода
след време разбрах,че е можело да го задължа и той да плаща
затова тези неща се проверяват много добре, непременно читав адвокат,защото моят не беше такъв
аз започвам да си мисля,че темата е една голяма пързалка, не знам защо
дадоха се толкова смислени съвети, а авторката като че ли всичко й  е на шега
дали пък темата не е пусната от мъж,който иска да избяга от отговорност Thinking

# 174
Авторката преди ден е пуснала темата, наистина ли очаквате за 1 ден да вземе решение по такъв важен въпрос!
Най-вероятно още осмисля случилото се и се надява мъжът й да размисли и се прибере при тях.

# 175
  • София
Това са сериозни проблеми и отношения, така че надали ще намерят разрешение и в близките 6 месеца. Авторката трябва много хубаво да си обмисли нещата, да направи консултациите, да си изготви стратегия, така че няма как за 1 ден всичко да лъсне, ясно като бял ден.

# 176
  • при късмета
У нас, все пак не е като в някои арабски страни, където като кажеш 3 пъти "разведох се" и хоп, готово. Какви решения и действия очаквате?

# 177
Когато аз се развеждах, имахме потребителски кредит от 10 000лв
кредитът беше на мое име, а бившият ми съпруг беше съдлъжник
толкова бях прибързана тогава да се разведа, че адвокатът въобще не уреди този въпрос и аз изпих една студена вода
след време разбрах,че е можело да го задължа и той да плаща
затова тези неща се проверяват много добре, непременно читав адвокат,защото моят не беше такъв
аз започвам да си мисля,че темата е една голяма пързалка, не знам защо
дадоха се толкова смислени съвети, а авторката като че ли всичко й  е на шега
дали пък темата не е пусната от мъж,който иска да избяга от отговорност Thinking

съвсем не мога да разбера Вашето изречение.Това със шегата имам предвид.Пързалка било.Аз в такава центрофуга се въртя в момента,че свят ми се вие.И съм от женски пол.Иначе до сега да съм си била шута от всички тия случващи се не по моя вина случки.

# 178
Седни и проведи един последен разговор с него-но слагайте картите на масата- какво смята да прави, без да го обвиняваш,без да го нападаш
ако не си готова за раздяла с него, се приготви да гълташ много жаби
ако той затвърди позицията си,че иска да живее с друга жена, направи се,че приемаш това и гледай да го накараш да поеме отговорност чисто юридически
без сълзи,без молби,без упреци
обичаш го още,не че го заслужава- ако имаш сили да се бориш за него,направи го умно
колкото повече му се молиш да остане,толкова повече ще го дърпа навън
има шанс да е мимолетно увлечение, но помисли готова ли си да продължиш след това с този човек без да натякваш и без да си вгорчите живота
успех

# 179
  • София /Абсурдистан
Ще доприпка до няколко месеца обратно, ти си решавай дали ти трябва такъв. Не всяка любов иска да поеме ангажимент с мъж с 2 малки деца, кой знае как я е налъгал. Не се отказвай от жилището. Потърси добър адвокат, за да го подпука навреме, а и ти да си наясно какво точно следва. Ако нямаш такъв, пиши ми на лични. Моята адвокатка би му стъжнила жалкия животец. А пък любовта ако го иска без пари, да си го прибира,то и на теб за какво ти е.

Общи условия

Активация на акаунт