Неприятно ми е....?

• 84 195
  • 696
  •   1
Отговори
# 255
а аз обичам да режа лук. като люти - плача и подсмъчам няколко минути и ми минава, но са ми прочистени лигавиците.
обаче не обичам да го ям, нито чесън.

# 256
Неприятно ми е да слушам от даден човек една история по няколко пъти. Все едно съм малоумна и не съм я запомнила, че трябва пак да я слушам...

# 257
Това ми се случва многократно, при това с различни хора, но не ми е неприятно - разбирам ги. С тези хора сме колеги или познати - разговорите ни са по-скоро повърхностни и те не са длъжни да помнят дали точно на мен са разказвали историите си, или на някой друг.

# 258
Имам една леля, която всеки път като се видим и ме пита дали познавам еди коя си, която пък познава еди коя си, и не знам си какво още. Всеки път..и ми обяснява на дълго и на широко за другата. Точно както всеки преден път..

# 259
Неприятно ми е да разговарям с хора, които центрират разговора винаги върху себе си /семейството си, личните си постижения, тревоги и проблеми/, без да изразяват каквато и да било съпричастност, емпатия или дори бегъл интерес към останалите участници в разговора.
Неприятно ми е  и да слушам такива, които постоянно обсъждат останалите хора, най-често неприсъстващи в дадения момент, т.е. на прост език казано - клюкарстват по адрес на околните.

# 260
Неприятно ми е като се кача в градския транспорт да е по-топло от на вън и да усещам кои хора нямат баня. Sick

# 261
Неприятно ми е да разговарям с хора, които центрират разговора винаги върху себе си /семейството си, личните си постижения, тревоги и проблеми/, без да изразяват каквато и да било съпричастност, емпатия или дори бегъл интерес към останалите участници в разговора.
Неприятно ми е  и да слушам такива, които постоянно обсъждат останалите хора, най-често неприсъстващи в дадения момент, т.е. на прост език казано - клюкарстват по адрес на околните.

Първите са ми в пъти по-неприятни. На тях бих могла да отговоря рязко, макар че май няма смисъл.
Вторите ги подминавам просто.

# 262
Неприятно ми е като видя в големите супермаркети клиентите да си слагат децата с обувките в количките за продукти вместо на предвиденото столче за деца. Мисля, че хората трябва да се усещат, че в количката после други хора ще си сложат хранителните продукти и не е хигиенично детето да тъпче там с обувки. Аз самата никога не позволявах на детето си да седи така, а само в столчето, макар че то искаше като гледаше, че други деца са пъхнати така в количката. В някои магазини на количката си беше обозначено, че е забранено по този начин да се слагат деца, но доста хора не го спазват.

# 263
  • София
отвратително, и кошниците, дето вече не са кошници, а едни влачещи се легени по земята, не ползвам. Няма да си сложа хляба там, гнусно ми е. И сякаш никога не ги чистят.

# 264
Те родителите вече са на ново , по- високо ниво... Слагат децата си с да стъпват на лентата на касата. Видяхме такъв случай и мъжът ми не се стърпя и направи забележка на бащата.. няма да ви описвам каква беше реакцията..

# 265
Те родителите вече са на ново , по- високо ниво... Слагат децата си с да стъпват на лентата на касата. Видяхме такъв случай и мъжът ми не се стърпя и направи забележка на бащата.. няма да ви описвам каква беше реакцията..
Този цирк не съм го виждала. Мисля, че не биха го и позволили повече от касиерките. В големите магазини, които посещавам, с ленти преди касите, те не позволяват да се поставят на тях дори чували с картофи или друг зеленчук, които могат да изцапат, а съветват да си остане в количката и ти го маркират, като ти дойде редът, направо там. Чистят с кърпи лентата редовно. Ако някоя кофа позволи на чавето си да стъпи на такава лента, със сигурност първо касиерката ще й каже да го свали оттам. Попаднала си и на мърлява касиерка, щом ти се е наложило ти да се намесваш.

# 266
Всъщност, аз не виждам защо касиерките трябва да са падари. Родителите толкова вече нямат усет, че позволяват на децата всевъзможни неща само и само да стане на тяхната.
Но това е тема на друг разговор Wink

# 267
Всъщност, аз не виждам защо касиерките трябва да са падари. Родителите толкова вече нямат усет, че позволяват на децата всевъзможни неща само и само да стане на тяхната.
Но това е тема на друг разговор Wink
Защото човекът е стадно животно със стаден манталитет и се нуждае от контрол. Затова. Държавата ни е на това дередже, защото контролните ни органи не работят. Във всяка държава, където това се случи, положението ще е същото. Не е естествено и нормално да се вярва в идеята, че всички са възпитани и съобразителни. Този филм още не е измислен. Няма и да бъде.
В случая касиерката отговаря за касата си, вкл. и за опазване на чистотата й. Като не си я сложи на акъла някоя подобна леля - има си охрана - ще бъде извикана и лелята ще бъде принудена да се съобрази. 

# 268
  • Стара Загора
На мен пък ми е неприятно да си оставят разни боклуци и бележки в количките.
Също и докато чакам на касата този зад мен да се навре в мен направо.

Друго, което ми е неприятно е някой близък да пътува със самолет в днешно време, не знам все ми е напрегнато, все го мисля.
 Tired

# 269
Неприятно ми е нещо, което ми се случи вчера - плащам на касата с един куп дребни пари (имала съм - платила съм, няма правило, че не може) - касиерката започна да ги брои. Идва отзад някакъв тулуп (ако не знаете - означава тъпо изглеждащ, груб и дебел човек) и казва с обиден тон "До кога ще ги броиш тия стотинки?!" - при което касиерката му отговори - "Няма проблем, като не ви харесва, отидете да чакате на другата каса" - той изсумтя още нещо и отиде, но не можеше ли да се сети и сам - да не е вързан да стои, където не му харесва? На мен, а вероятно и на касиерката не ни харесва миризмата на пот, както и противното му излъчване, но не сме му сумтели - всъщност, нямаше да го коментирам въобще, ако той не беше реагирал агресивно. Всичко би било много хубаво, ако човекът беше размислил повече и направо беше отишъл на другата каса (на която също имаше опашка - но явно хората с много продукти в количката не го дразнят, а само дребните пари).

Общи условия

Активация на акаунт