91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - тема 2

• 108 874
  • 773
  •   1
Отговори
# 195
Честита нова учебна година на всички ученици и техните родители. Дано да е ползотворна и спорна, а децата дано да са мотивирани да учат независимо от присъствието на къси клечки, които ги има във всяко училище. Лошо е когато родителите си мълчим за нередностите, но понякога става още по-лошо когато се опитаме да се борим с тях.
Та чета нещо за родителска среща в предищния пост, а пък при нас нищо не се знае за това. Дали нещо не пропускаме или тя е само за 8те класове.

# 196
  • София
Златев, винаги тази ранна родителска на самия старт на учебната година е само за осмите класове и то най-вече заради немския.  За по-големите  по спомени са през октомври родителските.  

# 197
Добре де, аз само не мога да си обясня следния факт имат по 19+1 часа немски на седмица, как тази жена съумява 20 часа да не преподава нищо (говоря за г-жа Георгиева), децата не се ли усещат, не споделят ли, не я ли питат? Не го проумявам просто ....Това са горе-долу 800 часа немски за уч. година и да има пропуски просто невероятно...RageOpen Mouth Ще видим днес на родителската среща и след първата редовна седмица на училище как ще вървят нещата и ще пиша с отзиви и за препоръки.
Хубав ден на всички и успешна седмица.

Първия час сутрин не е преподавала нищо, после преподава някакъв материал, но според мен и според детето ми напълно недостатъчен за нивото на немската гимназия. Опитахме и ние, и предния випуск да направим нещо, но нямаше ефект. А на децата със сигурност така им беше добре - като не се изисква много от тях, те съответно и не се стараят. Частните уроци при някои може би са помогнали, при други недостатъчно. Няма как да се навакса с 1-2 частни урока пропуснатото от 20 часа седмично.

# 198
  • София
Здравейте, може ли да споделите впечатленията си от г-жа Антоанета Римпова?

# 199
Честита нова учебна година на всички ученици и техните родители. Дано да е ползотворна и спорна, а децата дано да са мотивирани да учат независимо от присъствието на къси клечки, които ги има във всяко училище. Лошо е когато родителите си мълчим за нередностите, но понякога става още по-лошо когато се опитаме да се борим с тях.
Та чета нещо за родителска среща в предищния пост, а пък при нас нищо не се знае за това. Дали нещо не пропускаме или тя е само за 8те класове.

За осмите класове със сигурност знам, че имат родителска среща днес в 19:00 часа.
Ами това не го разбирам много как да си мълчим като единственото право на ученика е да бъде научен и ако то не се спазва или се нарушава, защо трябва да си мълчим и ние и учениците. Лошо е ако "става по-зле", ако се сигнализира за проблем, който пряко касае децата и то добронамерено, просто трябва учителката да си изпълнява по-съвестно задълженията, нищо друго.

# 200
  • София
За Римпова съм чувала единствено и само позитиви. Simple Smile

Преди доста години, 5-6 някъде, в НЕГ имаше пак такава учителка по немски като коментираната тук В.Г.  Дали си е тръгнала заради пенсия или са се преборили за махането й (предполагам е първото), това не знам. Според познати деца А.К ядяла в час,  не си давала зор да преподава, рядко давала контролни, децата изоставали спрямо другите класове. Не мога да гарантирам кой прав и кой крив, ама при инициативата въпосната дама да бъде критикувана за ставащото при директорката, някои родители скокнали и споделили, че са доволни и че без излишен напън децата им се справяли отлично. Та пожелавам, ако има проблем, родителите в класа да са единни и заедно да се борят. Понеже винаги има разминавания и в преценките на родителското тяло.. Ставала съм свидетел на родителски как  едни искат повече домашни по даден предмет (ставаше дума конкретно за мат), а други желаят последните да бъдат редуцирани, понеже децата им били в НЕГ да учат немски, та не им трябвали задачи от сборник.

Последна редакция: пн, 18 сеп 2017, 11:18 от пенсионирана русалка

# 201
Добре де, аз само не мога да си обясня следния факт имат по 19+1 часа немски на седмица, как тази жена съумява 20 часа да не преподава нищо (говоря за г-жа Георгиева), децата не се ли усещат, не споделят ли, не я ли питат? Не го проумявам просто ....Това са горе-долу 800 часа немски за уч. година и да има пропуски просто невероятно...RageOpen Mouth Ще видим днес на родителската среща и след първата редовна седмица на училище как ще вървят нещата и ще пиша с отзиви и за препоръки.
Хубав ден на всички и успешна седмица.

Първия час сутрин не е преподавала нищо, после преподава някакъв материал, но според мен и според детето ми напълно недостатъчен за нивото на немската гимназия. Опитахме и ние, и предния випуск да направим нещо, но нямаше ефект. А на децата със сигурност така им беше добре - като не се изисква много от тях, те съответно и не се стараят. Частните уроци при някои може би са помогнали, при други недостатъчно. Няма как да се навакса с 1-2 частни урока пропуснатото от 20 часа седмично.

Те сега са следобед ще видим дали ще й се спи, може да изпада в някаква следобедна дрямка, знам ли .... Вече на ирония ме избива ....
Абсолютно не могат да се наваксат тези часове ..., няма начин освен ако не ходи и сутрин с някой от другите 8 класове на немски ...

# 202
  • София
.........

Благодаря, Русалке Simple Smile !

# 203

Преди доста години, 5-6 някъде, в НЕГ имаше пак такава учителка по немски като коментираната тук В.Г.  Дали си е тръгнала заради пенсия или са се преборили за махането й (предполагам е първото), това не знам. Според познати деца А.К ядяла в час,  не си давала зор да преподава, рядко давала контролни, децата изоставали спрямо другите класове. Не мога да гарантирам кой прав и кой крив, ама при инициативата въпосната дама да бъде критикувана за ставащото при директорката, някои родители скокнали и споделили, че са доволни и че без излишен напън децата им се справяли отлично. Та пожелавам, ако има проблем, родителите в класа да са единни и заедно да се борят. Понеже винаги има разминавания и в преценките на родителското тяло.. Ставала съм свидетел на родителски как  едни искат повече домашни по даден предмет (ставаше дума конкретно за мат), а други желаят последните да бъдат редуцирани, понеже децата им били в НЕГ да учат немски, та не им трябвали задачи от сборник.

Абсолютно съм съгласна, ако не са единни няма никакъв смисъл - получава се обратния ефект, ако някой изрази по-различно мнение се превръща в претенция, рефлектира върху детето, особено ако е по-малко и накрая излиза черната овца, защото иска детето му да получи качествено образование.

# 204
Много не приятна ситуация, след толкова учене и богат избор при висок бал, да се падне учител, на когото не му се работи. При нас имаше един месец и нещо титулярката да е болна. Заместничката беше "пълна скръб"... При оплакване,
директорката беше ходила един час да присъства. Коментара на детето " ами това беше единствения час, в който госпожата преподава!" Та мисълта ми е, че като искат, въпросните учители могат, но трябва изискване и контрол .
Как ще го направите е вече трудния въпрос .

PS
Може и това да е била, нашата заместничка Rolling Eyes , защото отговаря на "Според познати деца А.К ядяла в час,  не си давала зор да преподава, рядко давала контролни, децата изоставали спрямо другите класове."

Последна редакция: пн, 18 сеп 2017, 12:14 от ROKI_MAKI

# 205
Много успешна година  на всички !
Зайците да намерят своите приятелства, предизвикателства и забавления.

julika, не се отчайвайте в никакъв случай. Класът на сина ми имаше ужасна класна в начален курс. Ужасна до степен истински шок във всяко едно отношение.
Въпреки нея (а може би благодарение на това че беше такава) класът израсна много самостоятелен, силен и беше най-страхотният от випуска. Във всяка случка винаги има и по нещо положително.
Вярвам, че децата са страхотни, а това е гаранция за успех. Дори и да има пропуски в първата година, те ще бъдат изгладени за 5 години немски със сигурност ....

В "бившия" 8б клас стана нещо такова - децата много се харесаха още от първите дни, не искаха да се разделят и впоследствие някои дори се чудеха дали да изберат руски или английски език, за да останат в същия клас.
И освен това госпожата по математика имаше прекрасно мнение за класа (за разлика от класната), което ме навежда на мисълта, че при малко повече късмет децата щяха да постигнат много повече по езика.

# 206
  • София
Да, Роки Маки, това е проблем в много училища. ПодадЕ се сигнал срещу даден учител, ама проверката (дали само от директор или от по-горна иснтанция като РУО или МОН както в  една друга езикова) се назначава в  известно за него време, а не ей така  изненадващо, което я обезмисля на практика.  Разбира се, че при такива обстоятелства  учителят ще е  отлично подготвен, активен, изискващ и  видимо заинтересован от ефективното протичане на часа. Затова и назад споделих, че натискът, изискванията от родителите  трябва да са регулярни и единни и че по мое мнение биха имали по-голям ефект от оплаквания и последващи пародийни проверки на нашите образователни институции. Което е толкова жалко... Няма освободени доктори за лекарски грешки, не се махат учители, които не могат или поне не искат да предадат знанията си на децата.

# 207
Не ме притеснява толкова факта, че им е класна, защото тя все пак ще е само за една година и децата, ако се харесат ще си създадат социален живот и с нея и без нея (подобен класен, който не ставаше за класен за съжаление дъщеря ми вече е имала е предишното училище), повече ме притеснява факта, че не става за преподавател и това ще се отрази на основната причина детето и всички други нейни съученици да кандидатстват в НЕГ, а не в някое друго училище, ще се отрази на тяхната мотивация като цяло и на принципа, че който полага усилия, те ще бъдат възнаградени. Тя вече ми зададе този въпрос: "Защо толкова много учих в 7 клас, като можех с по-нисък резултат да отида в 73-то хем нямаше да си давам толкова зор, хем сигурно по-добре щях да науча езика". Ето на такива въпроси да не ви казвам от колко кладенеца нося вода, за да я уверявам, че усилията й не са били напразни и че все пак си е заслужавало. Disappointed

# 208
Между другото направих група за родителите на децата от 8Б клас във ФБ. Ако има мами и татковци, които четат тази група, имат дечица в 8Б и искат да се присъединят да заповядат Simple Smile Групата се казва "8Б НЕГ 2017/2018 родители" Simple Smile

# 209
  • София
Довечера на родителската среща на 8-ми клас ще организират групово закупуване на учебниците по немски.
ПП ново издание се оказва

Последна редакция: пн, 18 сеп 2017, 23:52 от ЗаСлон

Общи условия

Активация на акаунт