91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - тема 2

• 108 885
  • 773
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте не мога да открия групата във фейса.Може ли да напишете името пак!

# 226
Здравейте не мога да открия групата във фейса.Може ли да напишете името пак!

Да, разбира се - ето я: 8Б НЕГ 2017/2018 родители
https://www.facebook.com/groups/286017728578917/

# 227
  • столицата
Русалке, не ни се смей. Явно още ни се иска да сме на ваканционна вълна, но реалността е друга.
8Б, дали не сте свръхнастроени срещу госпожата? Всички учители ще пишат ръкописна на дъската, нали и е възможно в стая с 30 човека да не чуеш някой звук на дадена дума? Simple Smile
Вероятно ако някоя дума е нечетлива или не са я чули като произношение, по-добре децата на момента да попитат, за да не заучават грешно.
А и ангажираността да ги подготвя за лайстунга /Русалке, поправи ме ако не се пише така/ също следва да се отчете. Това по принцип не влиза в задълженията на учителите по НЕ.
Пожелавам повече спокойствие и бърза адаптация на децата! Убедена съм, че нещата не са толкова черни.

# 228
  • София
Eй, Галимар, аз не се присмивам, помайтапих се с най-добро чувство, толкова е сладко това "муче" примерно. Simple Smile

Не знам  дали е ангажирана госпожата или не с подготовка за прием в лайстунг, но изказването й, че няма да ги готви за матура в края на годината, не показва ли към момента неосведоменост за промените... От тази година защо останах с впечатление, че  НВО по езика в края на 8 клас няма, а чак в  10-ти?  И ако наистина няма, дано не ги е подканила  родителите  да купуват помагала за НВО. Не че те не биха били всъщност много добро упражнение на финала, но все пак следва да се обясни какво има и какво няма...

Последна редакция: вт, 19 сеп 2017, 13:57 от пенсионирана русалка

# 229
Eй, Галимар, аз не се присмивам, помайтапих се с най-добро чувство, толкова е сладко това "муче" примерно. Simple Smile

Не знам  дали е ангажирана госпожата или не с подготовка за прием в лайстунг, но изказването й, че няма да ги готви за матура в края на годината, не показва ли към момента неосведоменост за промените... От тази година защо останах с впечатление, че  НВО по езика в края на 8 клас няма, а чак в  10-ти?  И ако наистина няма, дано не ги е подканила  родителите  да купуват помагала за НВО. Не че те не биха били всъщност много добро упражнение на финала, но все пак следва да се обясни какво има и какво няма...

Аз пък толкова се обнадеждих, че реших, че знае, че няма НВО и затова сега ще ги готви за лайстунг Sweat Smile
Поне за нещо да ги готви Simple Smile - както се казва по-добре за нещо, отколкото за нищо Smile

# 230
  • София
От написаното от Ина аз поне така разбрах изказването на учителката - има си НВО в края на 8 клас, но аз основно ще ги готвя за лайстунг. Може  при препредаване по трасето да е станал "развален телефонът" и тя да е добре информирана какво има и какво няма в края на годината. Би трябвало  на родителската това да е коментирано и обяснено.

# 231
  • София
.

В рамките на  майтапа само, някой да не се засегне - деца и майки са още ваканционно настроени явно и недочуват, я думичка на немски, я име на учител. На лични ми писаха за Гелеменова, тук имаме вече Метев и Муче Simple Smile Сладурски грешчици.
На 8ж също е Метев... Има такъв

# 232
Родители, защо не се обедините и не отнесете въпроса до РУО София град. Покрай първокласната кампания и чудесата в 51 СУ разбрах колко силни са обединените родители.

За г-жа Римпова - уникален преподавател. Държи нещата изкъсо. Много силно темпо. Много домашни. Много лексика. До нова година е ад. Като ви чета разбирам какъв невероятен късмет е имал сина ми да попадне в нейната паралелка. След нея само надграждаше без нито 1 час допълнителен урок. Децата я обичат, въпреки, че е строга. Не разтяга локуми, стегната и справедлива. Тайно се надявам да не се пенсионира поне още 9 години (за малкия ми син). Но като ви чета... малко се отчайвам.
Мисля, че един татко в предишната тема спомена, че има пусната жалба към тази госпожа, така че ако се стигне до там мисля, че няма да е прецедент.

# 233
От написаното от Ина аз поне така разбрах изказването на учителката - има си НВО в края на 8 клас, но аз основно ще ги готвя за лайстунг. Може  при препредаване по трасето да е станал "развален телефонът" и тя да е добре информирана какво има и какво няма в края на годината. Би трябвало  на родителската това да е коментирано и обяснено.
Не просто сърказмът ми се прояви, нищо друго вече не ми идва на ум Grin

# 234
  • където и да е,само да не съм сама
Момичета, сигурно по трасето наистина нещо се е пообъркало:)Simple SmileSimple Smile
Един чул едно, един друго, до мен стига трето...
Но учителите ги видях в бележника, а за грешки във фамилиите на учителите - ние сме със сбъркано име на директорката и съответно нов бележник, а щерката е на първия чин. Щом там не се чува и не всичко е ясно, то за последния не ми се и мисли.
Тихо говори госпожата им и малко хаотично им обяснявала, но това може с времето и да се поизчисти.
Лайстунг-НВО, може и грешката да е в мен и аз нещо да не съм разбрала. Ако съм ви подвела не е било нарочно - извинете ме.

# 235
  • София
Значи има нов учител по БЕЛ... на мястото на кого ли е? Astonished

Аз ще си позволя за малко да изляза от осмокласните емоции и да кажа нещо за  11 клас, профил Математика. На сайта  до  преди ден-два пишеше, че учебникът е  ПП на Анубис, тоест един черен. В час вчера са им казали, че е допусната техническа грешка с името на издателството и че си продължават с  Архимед, един червен на второ равнище. Аз тъкмо днес се бях насосала да им се карам на моите как не внимават и са си купили грешен учебник, а сега гледам, че и на сайта неточността е поправена. Тоест съвсем правилно са си чули единадесетокласничките ми.
Брей, заимах надежди някакви за сайта.. Качиха списъците на 8 клас, качиха учебниците още преди старта на учебната година, сега своевременно редактират допусната неточност Simple Smile Дали пък не ни четат?Rolling Eyes

# 236
  • София
Значи има нов учител по БЕЛ... на мястото на кого ли е? Astonished
...

Не е на мястото на Джалева Wink

Във връзка с тези, които са изтеглили късата клечка с г-жа по немски, ще се позволя да споделя нещо и от нашия опит, с риск да ми наскачат някои. В 8-ми клас и "ние" изтеглихме къса клечка, макар че като чета за г-жата на 8б клас, нашата не е била чак толкова къса... Както и да е, въпросната г-жа вече се е оттеглила в заслужена пенсия, няма смисъл да обяснявам случая. Искам да наблегна на факта, че нещата, които се учат в 8-ми клас, не се учат после, в 8-ми клас се полага основата и пропуските после трудно се запълват. Ние тогава не прибегнахме към частни уроци, от една страна и ученичката и аз бяхме на мнение, че не стига 4 часа учене в училище и още горе-долу толкова за домашните, ами и частни уроци... От друга страна, оценките й бяха далеч от блестящи, но и нямаше нещо особено драматично. Сега, от позиция на опита, отчитам това като грешка! В 9-ти клас девойката сама стигна до извода, че има пропуски, които без чужда помощ трудно ще навакса, сама си намери учителка и сама си решава кога ще ходи при нея. Но можехме да си спестим време и нерви, ако тогава, в 8-ми клас, бях оценила правилно ситуацията. Сега се готви вече за DSD, но вчера пак ми изсъска, че заради "оная г-жа в 8-ми клас" имала пропуски в граматиката.Thinking Много го мислете и преценявайте според ситуацията и детето. Не казвам, че от първия ден трябва да хукнете на уроци, но гледайте наистина материалът от 8-ми клас да бъде овладян.

# 237
  • София
Не мога да си представя да уча в немска гимназия и да ходя на уроци по немски... Вярно, че преди 25 години, когато аз учих подгответо беше целодневно, но немският ми е като имплантиран в паметта...

# 238
  • София
Хора, не искам да ви обезкуражавам, но това е днешната картинка... В темата за 7 клас чета, че деца от СМГ са записани на уроци по мат. Деца от немските гимназии ходят на уроци по немски (не всички, но достатъчно), явлението не подминава и френската, и двете английски.. Някога, magi_sveta,  времената бяха други откъм изисквания. Не се гонеха формати и нива, нямаше лайстунг... Тези неща  усложняват картинката. Подготовката в НЕГ например не е  съсредоточена в 8 клас  в посока прием в лайстунг. Затова много хора, които искат децата им да учат там (не всички, разбира се), дори и при железни учители в училище, пак ги пускат на уроци с идеята, че на тях ще се работи индивидуално по оттренирването на изпитния  формат. Същото е и с нивата нагоре... Обучението за ДСД е безплатно, да, подготовка за него в училище има. Много хора за за определени специалности гонят заветното С1 за прием в немски унита и си връзват гащите с уроци...А на всичкото отгоре понеже  резултатите идват късно, през март/април на годината, в която се кандидатства, евентуалното справяне на ниво В2 проваля плановете им, нямат  просто след това технологично време за реакция. Затова през последните години все по-масово в двете немски децата се явяват по-рано на ДАФ, примерно в  средта или в края на 11 клас. Да де, ама форматът там е различен и ето я новата "необходимост" от уроци за подготовка. Дори и деца от лайстунг, учещи от 9 клас нагоре все на немски, също прибягват до външна подготовка за ДАФ, ако са решили да кандидатстват с бг дипломата си. Та сравнението с някога не е съвсем уместно... Тогава само фактът, че си завършил НЕГ, било с 4 или с 6 по немски в дипломата, се считаше за показател, че знаеш немски.. Защо му е на човек да ходи на уроци? Но изненада, дори и през 90-те години на миналия век имах отделни  съученици в 91 НЕГ, които ходеха - за кандидатстване в немския факултет на ТУ, за немска филогия в СУ и т.н.. Към цялата  истерия със сертификати и нива  към днешна дата  се добавя и фактът, че за жалост все по-малко учители са отдадени като колегите си тогава.Но не се залъгвайте, че и всички деца са свестни, щом са в НЕГ, има сериозни мързеливци сред тях, с мотивация, кръжаща около нулата. И затова към причините за уроци се добавят вече и нуждата от запълване на пропуски заради некачествено преподаване или липса на интерес от страна на ученика, който в даден момент се събужда, разтрива очи и вижда, че е омазал пейзажа.. И хайдеееее - на уроци.

# 239
  • София
Не знам какви са били вреената "някога", но по наше време изпити се държаха в Гьоте институт, половината ми клас завършиха в Германия. Да нямаше сегашния лайстунг, пък и какво разбирам аз - учила съм само в немската в Пазарджик, във времената без сертификати... След години и без уроци взех сертификат равнозначен на С1... За мен истерията с уроците се преекспонира, но всеки си има мнение.

Общи условия

Активация на акаунт