91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - тема 2

• 108 388
  • 773
  •   1
Отговори
# 675
  • София
До колкото се разбира от драсканиците с червено по списъка с приетите за Лайстунг, отказват се 4 деца (2в, 1д, 1ж) и се записват 3 деца (1ж,1е,1г), като на едно дете от "е" му предлагат, но то за сега не иска. В този смисъл съм склонен да се съглася с твърдението, изказано по-горе от русалка, за нивото и разпределението на децата между ДСД и Лайстунг и да поднеса извиненията си.

# 676
  • София
Ами значи се сбъдна желанието Ви за лайстунг, честито.  Само дано  утре някоя дама като  СуперМонстър да не се нахвърли с баснята за киселото грозде върху майката на някое от отказалите се деца, на чието място влиза Вашето и  другите... Понеже отказалото се може да е много по-напред в списъка и според  ширещата се тук логика, че изпитът е неоспорим показател за знания и умения, е по-добро в частта с немския в сравнение с приетите резерви... Подчертавам, че не споделям  горното мнение, само показвам колко нередно е да се обобщава на кого какво му е  гроздето, когато не знаеш кой стои насреща..

Последна редакция: вт, 26 юни 2018, 08:00 от пенсионирана русалка

# 677
  • София
В подкрепа на горното: Сред децата, които бяха приети с много висок бал има дете, на което немският му е страхотен и което го е учило години наред. За съжаление оценките по останалите предмети, до колкото те са мярка за знания, не са на такова ниво и е напълно възможно да не е само това дете. В същото време имаше дете с отлични оценки по всички предмети, които постигна с много труд, но което се е притеснило на изпита.

# 678
Тази година имаше деца, които показваха стабилни знания цялата година и на тестове и на изпитвания, но на самия изпит не се справиха. Може би стресът да се е отразил. Може би не са убедителни на устен, може да не са разсъждавали така както очакват изпитващите. Важното, че мина. Едни успяха, други се видяха къде са в цялата схема... Дано всички са щастливи и успешни.

# 679
  • София
Ново 20! Ако си в Лайстунг не можеш да пееш в хора !?! Явно се предполага, че като учиш химия и биология на немски не се очаква да станеш певец/певица.

# 680
  • София
Ако нещо не се е променило от  съвсем скоро, в хора винаги е имало деца и от ДСД, и от лайстунг. Въобще не ми се вярва горното да е  вярно. Хорът пътува и до Германия, тук гостуваше миналата година и немски хор, никой не би допуснал подобно разделение.

# 681
  • София
В хора имаше дванайсетокласници от лайстунг , които познавам лично.

# 682
  • На планетата Земя
Ново 20! Ако си в Лайстунг не можеш да пееш в хора !?! Явно се предполага, че като учиш химия и биология на немски не се очаква да станеш певец/певица.

Познавам дете в Leistung, пеещо и в хора на училището.

# 683
  • София
Благодаря за обратната информация! Класната на дъщеря ми й е казала, че не може, което ми се видя странно. Ще питаме директно учителката по музика и ще пиша дали няма промяна.

# 684
  • София
Спретнах една статистика за изпита за Лайстунг за 2018 г., за да остане следа и за следващите години, ако някой се интересува:

Общо ученици в 8 клас: около 182
Заявили участие в изпита: 163
Успешно положили писмен изпит: 161 ( 2 са закъснели и не са били допуснати)

Минимален бал за допускане до устен изпит: 28.25
Допуснати и явили се на устен изпит: 87 (А:12, Б:4, В:12, Г:18, Д:11, Е:10, Ж:20)
Среден бал след устен изпит: 46.47 (А:48.38, Б:47.75, В:44.61, Г:44.90, Д:45.96, Е:48.40, Ж:46.91)

Минимален бал на одобрените за Лайстунг: 45.50
Одобрени за Лайстунг: 54 (А:8, Б:4, В:7, Г:10, Д:6, Е:6, Ж:13)
Среден бал на одобрените за Лайстунг: 49.68 (А:51.38, Б:47.75, В:48.22, Г:48.58, Д:50.77, Е:51.67, Ж:49.46)

Отказали се от Лайстунг: 4 (В:2, Д:1, Ж:1), записали се на тяхно място резерви: 3 (Г:1, Е:1, Ж:1), отказала резерва 1 (Г:1)

Минимален бал на резервите: 45.25
Записани за Лайстунг:  53 (А:8, Б:4, В:5, Г:11, Д:5, Е:7, Ж:13)
Среден бал на записаните за Лайстунг: 49.55 (А:51.38, Б:47.75, В:48.80, Г:48.27, Д:51.12, Е:50.06, Ж:49.44)

Допълнение: На нас ни се обадиха от Лайстунг паралелката в странен час (20:45), за да ни питат дали детето иска да се запише, защото не се било подписало на списъка (което не е вярно). Ние решихме, че някой, който изобщо не е виждал списъка, си прави шега или има и друг списък. След като им върнахме обаждането след няколко минути казаха, че са се объркали, но все пак искали потвърждение от родителите за записването. Подобно нещо направиха и миналта година при записването за 91 НЕГ, когато пак казаха, че не намират документите ни за записване и се наложи лично да ходя до училището. Там казаха, че няма такова нещо, всичко си били намерили, колежката им се била объркала. Явно им е практика, като нещо не си намират на момeнта да звънят, което все пак е за предпочитане от това, да не те запишат изобщо.

--------------------------
Познавам дете в Leistung, пеещо и в хора на училището.

Оказа се, че класната й я е заблудила и да, вече сме записани. А учителката по музика твърди, че дори и да си мислят, че не могат, накрая всички пропяват.

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 11:35 от Uprising

# 685
  • На планетата Земя
Поздравления за всички приети в НЕГ зайчета.

И нашата дъщеря е от приетите, за нас гимназията се получава семейна традиция в годините  Mr. Green

Ето информация от миналата година относно необходими документи за записване, аз ще се водя по нея.

http://91neg.bg/dokumenti-za-zapisvane-v-91-neg/

# 686
  • София
Да не бързаме, Миле! Свалиха класирането Persevere Все съм вярвала, ама чак такова чуде не предполагах, че може да се случи...

# 687
  • На планетата Земя
Belinda, не ми го побира главата.  ooooh! ooooh! ooooh! Mein Gott, wo hast Du mich verlassen ....

Да не бързаме, вярно .... да не се наложи да дадем път на други  Joy hahaha

# 688
  • София
Аз лично за нашите деца не вярвам да настъпят промени, но надолу по веригата...Балът за ТУЕС е смятан изцяло погрешно - не са утроили математиката...В НПМГ май са взели за балообразуваща друга оценка от дипломата, вместо обявената...Аз просто не знам какво да кажа...Колосален гаф, гигантски Sad Горките деца!

# 689
  • На планетата Земя
Горките деца, това ще са гигантски промени по цялата верига ... Confused

Общи условия

Активация на акаунт