За хигиената във връзката

• 20 729
  • 365
  •   1
Отговори
# 300
Чакай малко, къде казах че аз пуша?

А аз къде казах, че ти пушиш? Ти използваш безличната форма "когато пушиш", ползвам я и аз на свой ред.

# 301
Всеки организъм се адаптира- все пак съм отгледана в стандартно домакинство, със стандартна диета. Нормално е да се получават тия врътки с кръвната захар. После като минахме на Зоната, а в последствие и на ВМ-НВХ, нещата си отидоха на мястото.

Организмът се мени и адаптира, метаболизмът подлежи на обучение- за 21 до 40 дни зор, после се сменя всичко, и тип хранене, и какво ли не. Може и бактериалната флора да си смениш донякъде.

# 302
Приятно закръглен е човек/жена с 30-35% телесни мазнини. Закръглена, без да се тръскат. Може да пишеш в Гугъл, ще ти излязат снимки как изглежда човек при различни % телесни мазнини. Та мярката е процент телесни мазнини- приятно закръглено е, ако няма тръскащи се, свободно движещи се топки сланини, а всичко е общо взето стегнато.

За жената бих казала, че границата е 80 кг. - почти няма причина която и да е жена да тежи много над 80 кг., освен ако не е 200+ см. висока.

# 303
  • където ми харесва
Чакай малко, къде казах че аз пуша?

А аз къде казах, че ти пушиш? Ти използваш безличната форма "когато пушиш", ползвам я и аз на свой ред.
При положение, че ме цитираш и започваш поста си по този начин "Когато пушиш, е редно да се въздържаш от всякакъв коментар, засягащ грижата за себе си.", явно визираш мен.
Ако не, тогава винаги можеш да започнеш "ако човек пуши...."

Не се сърди, човече -почти две години вече.

# 304
Ако не, тогава винаги можеш да започнеш "ако човек пуши...."

А ти защо не си започна твоя пост така тогава  Simple Smile Явно си от хората, които смятат, че и говорителите в телевизора се обръщат персонално към тях.

# 305
  • София

За жената бих казала, че границата е 80 кг. - почти няма причина която и да е жена да тежи много над 80 кг., освен ако не е 200+ см. висока.

Стига, де!
Каква ли причина има да е 80 кила жена 160- 170 см., ако няма заболяване, освен прекаляване с храна?
В момента такъв случай наблюдавам- на 31, не раждала, 80 килограма.
Не е приятна гледка, а и целулита е силно видим и през клин.
Не е да не се движи, напротив, работата ѝ е физическа, но като седне да яде се забравя, а шоколади и тестени са ѝ настолни.

# 306
Има и слаби жени с видим целулит даже през панталон. Той не пробира слаби и дебели.
Относно килограмите - стоят на различен човек по различен начин. Тя каза горна 80, което значи под. Напълно съгласна съм, че много жени изглеждат нормално на 70-75 кг. И това си им е съвсем здравословно тегло, без да се тъпчат с вредни храни.

Не се сърди, човече -почти две години вече.
Браво!

# 307

Стига, де!
Каква ли причина има да е 80 кила жена 160- 170 см., ако няма заболяване, освен прекаляване с храна?
В момента такъв случай наблюдавам- на 31, не раждала, 80 килограма.
Не е приятна гледка, а и целулита е силно видим и през клин.
Не е да не се движи, напротив, работата ѝ е физическа, но като седне да яде се забравя, а шоколади и тестени са ѝ настолни.

Обикновено прекаляване с въглехидрати и невъзможност да се засити глада е болестно състояние.

Като цяло не разбрах идеята на темата. Май беше да се поддържаме повече, да ходим на маникюр и фитнес, да не ни оставят мъжОвете, ама всъщност се докара до диети и на кой как му седят килата.
Абсурдно е.

# 308
Аз имам много широки граници, не държа всички жени да са по 50 кг., но да кажем нормалната фигура е 60-65 килограма. Оттам нагоре вече си е лакомия- и пак няма причина жената да надминава 80 килограма, ако няма заболяване. Но и да има, може да търси решения и варианти.

Та за здравата жена, дори и с леко преяждане и раждания- пак би трябвало да се впише в 80 кг. Нагоре вече става странно и няма нужда, а и е нездравословно.

На мъжете за маникюр не им пука особено- жените се поддържат заради други жени най-вече.

# 309
Аа моят мъж винаги забелязва като си лакирам ноктити, което си е неудобство, защото трябва да му плакна очите чат-пат.

# 310
Сирен, не знам колко килограма си, но съм чела из форума, че не си фиданка, нито манекенка, и като цяло за мен човек с перфектни мерки, стегнат и наистина полагащ неимоверни усилия няма право да категоризира и въобще да коментира чуждите фигури. (нищо лично към теб, разбира се)

Разликата между 80 кила мазнини и 80 кила мускули е огромна. Също между жена 1,50 на 80 кила и жена 1.80 на 80 кила.
Това са много лаически мисли и разсъждения, за мен.

И да съм по темата, ноктите си ги правя сама, винаги са спретнати и лакирани, с камъни, стикери, рисунки и пр., просто ми се отдава. Косата си я боядисвам всеки месец сама , защото не е особено сложно, на фризьор ходя рядко-не за друго, просто ми е много далеч фризьорката, а по ред причини не искам да се доверявам на други. Движението ми не е под график, ходя когато имам време и желание, плувам, ходя на зумба от време на време и на скуош или тенис. Не съм с идеална фигура, но имам и заболяване, което дълго време си седеше "скрито" и в момента си го лекувам и се старая да се движа повече и да се храня правилно.

Като цяло, ако няма хигиена в емоционално отношение, ако ще и да изглеждаш като Мис Свят, връзката пак няма да върви. Та темата щеше да е хубаво да отиде в тая посока, ама нейсе.

# 311
Дори мускулеста жена- пак 80 кг. й стигат. Да, ще изглежда различно, спор няма.

Мярката 80 килограма е съвсем груба- включва всякакви причини извън заболяване. Имаш луфт и да попреядеш, и за бременности. Оттам нагоре вече не знам каква е причината една жена да е над 80 килограма, освен ако не е извънредно висока. Прочети пак, явно някои неща трудно ти се ОТдават...

Неимоверни усилия не полагам, ама знам няколко хитринки за човешкото тяло. Затова не излизам от норми.

Между другото, наскоро си мерих нива на витамини и желязо. Ей така, да проверя за липси-защото и това може да е причина, да има хранителен дефицит, който да причини нерационален апетит.

# 312
Сирен, не знам колко килограма си, но съм чела из форума, че не си фиданка, нито манекенка, и като цяло за мен човек с перфектни мерки, стегнат и наистина полагащ неимоверни усилия няма право да категоризира и въобще да коментира чуждите фигури. (нищо лично към теб, разбира се)

Разликата между 80 кила мазнини и 80 кила мускули е огромна. Също между жена 1,50 на 80 кила и жена 1.80 на 80 кила.
Това са много лаически мисли и разсъждения, за мен.

И да съм по темата, ноктите си ги правя сама, винаги са спретнати и лакирани, с камъни, стикери, рисунки и пр., просто ми се отдава.
То много хубаво за маникюра, но ти май нямаш деца. Защото чистенето, обгрижването и готвенето на децата хич не прощава на маникюра.
А и аз ако съм лакирана все ме е страх да не се обели лака и да не падне люспичка в храната. Така, че много рядко съм лакирана.
А това перлички и стикери да лепя, ами че те след 2 часа са отлепени целите.
Защо да не коментира Сирен? Както тези с перфектните мерки може да коментират, така и тези с не толкова перфектни имат право.
Тази хигиена не е само грижата за външният вид, ами и грижа за комуникацията, взаимоотношенията, грижа за децата.
Всеки има периоди, в които сваля гарда, после се оправя. Например след раждане. Но не трябва да се оставяме да ни налагат някакви рамки на външен вид. В трудни периоди- да си чист и спретнат е достатъчно, всичко друго е суета.

# 313
Да гледаш деца с издължени нокти- дори минимално издължени- е леко гнусно и опасно.

Аз не съм перфектна, имам малко целулит- обаче малко. Няма да бухне и да стане много. Нито пък ще се повредя от диети, за да сведа целулита до нулата. Както писах, гледам да постъпвам грамотно и да не запускам нещата, но и без да се пресилвам. Засега системата работи. Например след третото раждане нещата бяха много извън контрол, докато не постигнах хармоничен, регулиран месечен цикъл. Женските хормони са много, много важни за всичко- за апетит, настроение, интелект ако щете. Пазя си ги и се гледам, не ми е цел да съм кльощава, но болна.

И изобщо, раждането наистина може да разбрица нещата, но си има и начин да влязат в норма.

# 314
Да гледаш деца с издължени нокти- дори минимално издължени- е леко гнусно и опасно.

Бабата на мм гледа с презрение изрязаните ми до дъно нокти и отбелязва, че и деца, и внуци е отгледала с ей тези нокти и никога не е одраскала ни едно. Но тя има и други белези, че е вещица, така че само си кръстосвам пръстите зад гърба, когато ми говори, кимам и отговарям "Да, госпожо, много добре, госпожо". С вещици принципно не мога да се разбирам.
А мм се впечатлява, когато си направя маникюр и как няма, когато е толкова рядко. Последно се лакирах на сватбата на сестра ми, следващия път ще е на абитурентския бал на детето.

Общи условия

Активация на акаунт