Мина първата година, Юнчето с охота повдига на мама адреналина

• 55 692
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Оказа се, че ще пътуваме с месец по-рано за морето и се притеснявам с тази глупава ваксина. Бихме я на 12.07 и реших да попитам, имам спомен че в по-дълъг период от време може да се прояви реакция.
Момичета, моята София пощурява, сериозно! Бие се по главата и то доста силно. Мен ме драска, щипе, хапе и скубе. Аз й казвам " нееее, не ", започвам да повишавам тон, да викам, пошляпвам я, но тя се мята от смях. Наистина, залива се от смях. Как да й обясня, да не го прави, като ми се смее и то с глас?Close

# 151
  • София
Марина беше свикнала на гърне, но от известно време отказва да седне на него. Някой друг със същия проблем? Вече нямам идея какво да я правя. Само като го види и започва да пищи, но за сметка на това го използва да си бута вътре в него маратонките и други неща Simple Smile
Магинка и нашата пощурява. И тя се удря по главата и си мислех че я боли, но педи каза че няма такова нещо. Хапе, драска, пищи, рита, но всичко това го прави на кака си. До такава степен е свикнала с Не, че ходи и вика "не, не, не, не" , размахва пръст и въпреки това пак прави бели. Поне не го прави всеки ден. Днес е на вълна откачане и реве за всичко, или може би свикна цялото внимание покрай болницата да е за нея. Че тогава подскачаха около нея таткото, баткото, каката и двете баби.

# 152
  • България
Милена,каката ми беше така.
Беше свикнала и към годинката отказа да сяда.Та до 2г.2м. беше с памперс,нищо че говореше.
Малките и те не се задържат-сядат,стават и търсят има ли нещо Simple Smile)

# 153
Моя като се ядоса или изкриви и си удря главата в земята по няколко пъти и мънка нещо.
А аз да питам, има ли други дечица които скърцат със зъбки??
Прави го всеки оът докато яде, чува се ужасен звук като гризане на хрущял...бррррр😦

# 154
Тези деца ще ни побъркат! Опитвайки се да напиша този пост, моята отново агресира върху ми Astonished
Маги, София така скърцаше около 10-11 месец, но отмина. По едно време обаче беше ужасяващо, толкова силно беше, че ми пилеше в мозъка.
Относно гърнето...срам ме е да си призная каква нежест допуснах. Започнах да слагам малката на гърне, едва от скоро. Нямам думи за себе си!!! Седя 3 пъти по около 10 минути, все едно е на столче и си играе, съответно без резултат.

# 155
И при нас с Йони има крачка назад при гърнето. Преди си седеше и си вършеше работата отлично,но сега само да пробвам да я сложа и започва да пищи да се дърпа и плаче. Съответно не настоявам,за да не го намрази. Една приятелка сподели,че при този случай слага на детска седалка на тоалетната чиния и няма протести...може да купя една седалка и да пробваме. Поне се справихме със запека-открих че е от кус куса и попарката със сирене.
Относно подивяването и сръдните при нас е по-различно-когато си се ядоса си скубе косата,но скоро се отказва и застава замислена как да преодолее проблема; когато се ядоса на друг или застава срещу него и започва да му се кара или го игнорира и не отговаря като я повикаме по име, сърди се и не иска да го погледне,но й минава бързо и пак се смее и му „говори” Simple Smile

# 156
Момичета, може ли да помоля тези от вас, които вече ходиха на море да споделите какви илачи е добре да взема за малката?

# 157
И при нас имаше отдръпване от гърнето, когато започнаха да се изправят, но сега пак започнаха да свикват. Слагам ги всяка сутрин след ядене и след вечерното ядене към 18 ч. Успеваемостта е различна, но няма ревове и тръшканици нито излизане от гърнето. Не знам на какво се дължи - не съм ги насилвала.
Не мога да кажа, че при нас има агресия - случвало се е да се наранят или мен да наранят леко без да искат. Никога не е било умишлено. Когато са ядосани пищят или ръкомахат с ръце, като се пошляпват леко. Момата се е научила да хапе, но това е нейният начин да се защитава и засега не създава големи ядове.

Юнакът също скърца със зъби понякога без видимо нещо да го провокира. Обяснявам си го с това, че го сърбят венците и го дразнят растящите нови зъби. Иначе за скърцането имаме някои притеснения, тъй като ММ скърца със зъби нощем и зъболекарят му не е във възторг от това. Даже му направиха специална протеза, която да слага преди лягане, за да не изпилява зъбите си. Надявам се млядежът да не е наследил този неосъзнат навик от баща си.

ПП. Отвратена съм от новите емотикони. Нито един не ми харесва и затова не ги ползвам.

# 158
  • Русе
Аз си пускам още старата версия, с хубавите емотикони. Но предполагам другите ги виждат от новите, грозни...
За лекарствата за морето - аз нося пълен несесер, за цялото семейство  Laughing За децата - пробиотик, витамин Ц, Нурофен и Панадол, рекомфорт, хидрасек и смекта за разстройство, натриев цитрат сироп при повръщане. Капки за нос и сребърна вода, сега се наложи да промивам с нея пълни с пясък очи и капки за очи Тобрекс. Фенистил на капки и за мазане и Ериус. Май това е за децата.
ЛЛ не може да каже защо не спират сополите на Йоана, но отложихме ваксината. Пък исках преди морето да мине време от поставянето....

# 159
Лелеее, Нинив , сериозна е работата 😂 пробиотик за коремчето ли вземаш? Аз от бебе не съм й давала, обаче имам наблюдения, че доста мами го дават.

# 160
  • Русе
Лелеее, Нинив , сериозна е работата 😂 пробиотик за коремчето ли вземаш? Аз от бебе не съм й давала, обаче имам наблюдения, че доста мами го дават.

Това е само за децата Simple Smile За нас също нося по някой алергозан, спазмалгон и парацетамол. Пробиотик давам само по морето и ако пият антибиотик. Уж да избегнем чревните вируси. Трета година с дете/деца успявам.

# 161
  • София
Аз пък за морето /всички пътувания/ нося лепенки Cool Patch, нурофен и фенистил. Само оглеждам къде има аптеки ако се наложи да купя нещо Simple Smile

# 162
  • Русе
Абе преди децата нищо не носех освен смекта, че да не се оцапаме пейзажа докато намерим аптека.  Mr. Green Сега нещо предпочитам да си нося. По-скъпо продават по морето аптеките нещо. Може да са 3-5 лв, ама...Наложи ми се в Равда да си взема нещо за гърлото, че адски ме болеше, 3 лв отгоре на цената на кварталната ни аптека. Нищо не е ама...нещо ми досвидя  Laughing И си влача един несесер със здравните книжки и лекарства. Пък дано не се налага! То само това да мъкнехме...пък то за легла, памперси, седалка за ВЦ, кофи, лопатки и т.н. Преди ходехме на палатка с малко дрехи и хладилна чанта...
Йоана много задобря в пълзене то Simple Smile Баща й каза, че ще й правим прощапулник, не прощапулник. Другите бебета това го правят на шест месеца, нашата сега.

# 163
  • София
Преди и аз мъкнех. Но като видя че от 2 големи карети не сме ползвали и половин та чак яд ме хваща. Вече на децата взимам по 3 блузи с къс ръкав, 2 с дълъг, 1 дънки /панталон/ и 2 къси панталонки Simple Smile Отделно са гащи, памперси, чорапи, джапанки и маратонки Simple Smile В една голяма карета събирам вече багажа на 5 човека. Simple Smile

# 164
Относно гърнето...срам ме е да си призная каква нежест допуснах. Започнах да слагам малката на гърне, едва от скоро. Нямам думи за себе си!!! Седя 3 пъти по около 10 минути, все едно е на столче и си играе, съответно без резултат.
Чудо голямо, аз пък не я слагам. Слагах преди морето по-редовно, когато я видех да се напъва. Сега си върши работата тихомълком в повечето случаи и не я хващам. Усетя ли я в самото начало, я държа над тоалетната или над памперса да се изака. Изобщо не ми е зор да махам памперс, единствено гледам да избегна изпражненията да докосват кожата, че се обрива, затова я дебна, иначе я смятам за твърде малка, за да разбира какво се случва, а тя няма точно определено време от деня, в което да пълни памперса, съвсем безразборно е и седенето на гърне е безсмислено.

Иначе и тя скърца с трите си смешни зъба, от няколко дни даже вече са 4 Smiley

На морето в Гърция носех Панадол и Стеримар, нито едното не се наложи да използваме. Аз съм от морето и нямам навик да очаквам разболяване, като отида на почивка, сякаш. С багажа винаги сме икономични при пътуване.

Общи условия

Активация на акаунт