Мина първата година, Юнчето с охота повдига на мама адреналина

• 55 739
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Нинив супер. Поне гладни няма да останат и това е една страхотна професия Simple Smile

# 286
Честито, Нинив ! Готвач гладен няма Grinning И аз се вълнувам към какво ще посегнат нашите на прощъпулника.

# 287
  • Русе
Благодарим! Simple Smile Ще видим какви ще станат, но явно няма да са библиотекари като майка си Laughing
За мен, майка ми не помни какво съм хванала.... Или дали изобщо да ми слагали нещо, проходила съм на село, но дали бабите са гладки нещо... newsm78 Аз исках да ставам археолог, ама ей на Simple Smile Ровя се , ама в стари книги Joy
След вчера Йоана съвсем се отприщи да ходи! Днес бяхме на рожден ден на братовчедче, голямо обикаляне, вря се в краката на другите деца, пък те все по-големи... Ама вече не се спира!

# 288
Юхуууу, здравейте мами Simple Smile не съм писала сигурно от месец. Ние сме добре, бяхме на о. Тасос  за 10тина дни, след това останахме в Сандански. Малката влиза в морето, седя и в басейнчето си, вечер пък заспиваше супер късно и то в количката си, което направо ме учуди. Не очаквах, че малката София ще остави мама и тате да купонясват 😀
Честито на проходилите! Ние не сме от тях все още, дори ми се струва много далеч това време. Софи не иска да ходи, а да тича и сякаш е на 5-6 големи водки. Плете краката здраво, не ходи в права линия, ами малко като раче. Обмислям да я заведа на ортопед.
Отделно на очето й излезе нещо като ечемик, вече сигурно от 2 месеца и нещо, но не виждам да й причинява дискомфорт и така я оставих. Уж да мине от само себе си, но май сглупих много.
Относно килограмите, тя също е слабичка , около 8, 600кг. Ака по около 2 пъти, папа добре, но уви. Дори от както сме в Сандански я записах на кухня и тя папа. Крачетата също са ни мънички , номер 17. Само на ръст не знам колко е. Сега септември сме на консултация и последна ваксина и ще разбера.
Мами, имам нужда от помощ. Тъй като ще се местим в нов дом и трябва да избера цвят за боя. Дайте някакви свежи идеи, мн ми е трудно. Още повече ме затруднява и фактът , че стаите не са в идеална форма. За спалня единствено се сещам за някакъв нюанс на лилаво, но кухнята, трапезарията, хола....които са отделени, но няма врата по м/у им?! Коридор?! Хич ме няма по тези неща 😯

# 289
У нас всички стени са бели. Спалнята ни е изцяло монохрмна - черно, бяло и сиво. Кухнята ни е със сребристо-сиви шкафове, а дневната е с цветни акценти - шарен килим, цветен тв шкаф и един от диваните. Ако някога пребоядисам стените, ще ги направя светло сиви. Не бих си сложила цвят, който да ме ангажира с мебели и аксесоари в един тон, защото много бързо ми омръзва всичко и искам да имам възможност да преобразя само със смяна на аксесоарите (пердета, възглавнички, кувертюра).

Тази седмица трябваше да сме на ваксина за морбили, но и тримата сме понастинали и май ще съчетаем с консултацията през септември.

# 290
  • Русе
Ние сме на морето. Не мога да извадя Йоана от водата (то вярно, че загова исках тук да сме- плитка и чиста вода), ама тя само там иска да стои Simple Smile Няколко пъти заби глава под водата, ама хич не и пука. Преди малко падна и на стълбкге в ресторанта, а аз съм забравика арнигела, та е и с цицина (мазах с олио, ама...).Голям е бяс и се започна с тръшкането по земята като не стане по нейната.
За боя май не мога да помогна, с тапети сме навсякъде, стените не са много равни, пък сега точно няма кой да се занимава с ремонт. Но и аз съм за неутрални стени и цвят от аксесоари, завеси и т.н Тук във форума има една тема за интериорен дизайн, Магинка, виж и в нея, може да ти хрумне някаква идея.

# 291
Благодаря момичета .* Нинив, ще погледна в групата, не знаех, че съществува такава тема.

# 292
Ние боядисахме спалнята 2 стени червено и 2 коралово още преди да родя защото като напече ми харесва какъв уют придават цветовете и излъчват топлина.  А хола е в черно със сребристо.
Но сега както мислим за ново жилище съм си харесала за детската стая в Домко едни страхотни тапети на Esprit бели напръскани със различни цветове и с цветни отпечатъци на ръчички. Защото кошарата и мебелите са в цвят антик  и ще подхождат.

Вкъщи имам един дивак! Днес беше наистина ужасен, така се събуди крив и през целия ден не е спрял да се тръшка(буквално) свлича се на земята и се опитва да се удари и плаче на сила. Че и по този повод се скарах с една касиерка, защото той ревеше и пищеше и аз вече незнаех какво да го правя и просто си го оставих да се нареве, та седи и ме гледа въпросната и я попитах дали има някакъв проблем. Отговора беше - Как може детето ти да реве и ти да не му обърнеш поне малко внимание, имало и други хора и не им било приятно
да слушат ..😠😬. Страшно се вбесих и и казах , че един  ден като има дете ще разбере и да не филосовства много и че грам не ми пука на кой пречи. ( приличаше на 18 годишна максимум!!) То и аз съм на 22 но никога не съм си позволявала преди да държа тон и сметка на някоя майка .Това са деца бе мам.а му, ми нормално е да плачат. И те имат емоции.
Водих го на лекар , че от 3 дни ака доста чесно ,но пък си изглежда нормално , видя 4 избиващи наведнъж зъбчета😮 и каза че и тръшканиците са от това и пълненето на памперса.
В петък предстои ваксина и пак съм със смесени чувства и нямам търпение да мине и замине.
Моля ви дайте ми идея за подарък за кръщене на момиченце на 10месеца.Обикалям по магазините и нищо немога да избера а има 3 дни само ..

# 293
Ей Маги, звучи много арт! Черно със сребристо, интересно.
За подарък не мога да помогна. Ние скоро бяхме и дадохме пари, но тя и майката така предпочиташе. На нашето кръщене 90% от подаръците бяха пари. Напоследък все по-често чувам, че е модерно да се подарява ваучер за фотосесия. Аз лично не бих подарила, не защото не е хубав, ами е по-ангажиращ от към време.

# 294
Мерси Маги : ) .
Детенцето има всичко, наистина всичко от към играчки за възраста, както и дрехи. И май ще и подаря ваучер за някой детски магазин и те да си изберат. Не харесвам даването на пари , защото подаръка остава а парите могат да заминат за друго .Естествено ако майката се съгласи ще са пари, но тя не иска такъв подарък. А така ще си изберат сами подаръка.
Мамите на младежи, забелязали ли сте като ги подстригвате да имат места с по-малко косичка? Митко е с прическа от модерните сега с голяма коса (перчем😆) само отгоре, а отстрани 1ви номер  и днес докато го стрижа забелязах че на места е  доста незабележима косичката където е бръснато. Все едно я няма или е по светла. Досега не се бях заглеждала.

# 295
  • София
В нас стените са много бледо розово, почти не се разбира цвета, но поради криви стени няма как да сме без тапети. В интернет клуба стените ни бяха различни - една синя, една зелена, една оранжева, една жълта и нито една бяла Simple Smile Беше много яко.
На нашето кръщене казах на всички вместо да се чудят какво да купуват, да ѝ дадат пари. По тоя повод сега в сейфа има 850лв, 100 евро, и 50 долара Simple Smile
Маги, нашия батко също има едно петно със бяла коса, но направо прозрачна /все едно там няма коса/, а е вече на 12. Но пък това им е чара. Знаеш ли колко девойки се завъртат около него заради това Simple Smile

# 296
Милена, тя не е бяла ами просто е светло русичка и сякаш е по къса там, хем вече 4 месеца го постригвам а сега забелязах и се попритесних малко. Митито е с голееееееми очи и мигли и горко им на девойките един ден.. Хем не ми се ще да съм свекървище хем трудно ще го дам този хубавец. 😦 Добре че няма да е скоро този ден😅

# 297
  • София
Милена, тя не е бяла ами просто е светло русичка и сякаш е по къса там, хем вече 4 месеца го постригвам а сега забелязах и се попритесних малко. Митито е с голееееееми очи и мигли и горко им на девойките един ден.. Хем не ми се ще да съм свекървище хем трудно ще го дам този хубавец. 😦 Добре че няма да е скоро този ден😅
И на баткото му е по-русо петно от другата му коса, но той и без това е много светъл Simple Smile Затова изглежда бяла. И Марина е с големи ококорени сини очи, дълги и извити мигли /чак и завиждам, понеже моите са дълги но прави/. Направо нямам идея какво ще ги правим тия деца един ден.

# 298
Милена, и аз съм се ориентирала към малко по-шарено 😁 луд на шарено се радва!
Аз какво да кажа, Софи няма коса, не виждам и да й расте и ми е много тъпо. И двамата с баща й сме с гъсти коси, но...
Сетих се да питам, колко пъти давате мляко? Ние сме на сутрин и вечер,та се чудя дали да не махна едното?! Нали си имаме много готина педиатърка, която нищо не казва, дори когато я попитам нещо 😬 в тази връзка и фонтанелата й е много голяма все още... При вашите бебоци как са?

# 299
  • България
Нинив, браво за морето Simple Smile
И моите са така ,все искат във водата.Ще споделиш ли, къде е тази плитка вода.Аз съм се замислила за Поморие.
У нас сме с тапети.Но и аз обичам шаренко Wink
Мляко все още си пием вечер и през нощта.
Тедито изкара един вирус с разстройство,повръщане и Т, но вече са добре!Изкара и един кътник,не знам има ли връзка.Нищо,че отдолу има само 3 зъбчета от месеци.
Много са големи -като играят навън ,често са по-едри от 2-2,5г.деца,особено Стела Simple Smile Тя е като фурия -бяга,катери се по пързалки -отпред и отзад Simple Smile,докато Теди е по-спокойна-тя предпочита да се люлее или да се рови в пясъка.
Много странно как напълно се смениха-Стела,която плачеше само като я доближи непознат,сега ходи и общува със всички, а Теди,която се смееше на всеки,сега като ни доближи някой се вкопчва за мен и казва "мама".Един вид да предупреди човека,че това е майка й и да не я закача.
За фонтанелата и на Стели не е съвсем затворена,но покрай другите проблеми все пропускам да обърна внимание нс консултацията и изобщо не знам гледа ли я.Сега ще гледам да не забравя на 15м.
Кога беше следващата ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт