Първи клас 2018/2019г - набор 2011

• 75 218
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • София
На родителската среща поискаха или без телефони или макс часовници myki. Дъщеря ми има телефон от около половин година, но взехме и часовник. Ми изобщо не съм доволна, пада му батерията бързо, чува се лошо, и аз чувам зле, и тя трябва да си е плътно до часовника, с тъч скрийн е и не зацепва като хората. На всичкото отгоре му трябват мобилни данни, за да работи, нещо което бях резнала в плана на девойката.

# 226
  • София
Ми изобщо не съм доволна, пада му батерията бързо, чува се лошо, и аз чувам зле, и тя трябва да си е плътно до часовника,
+1. В допълнение часовникът е обемен, лично аз (а и детето) не харесахме  закопчаването и след около десетина дни  вече се носеше в предното отделение на раницата. За мой срам, не знам колко пъти забравяхме да го заредим.

# 227
  • София
Не харесвам майки, дори само защото не може да се проведе нормален разговор с детето без да ме чуват всички. Взех телефон с копчета, план ще взема без нет. Няма начин родители да ми определят дали ще й дам телефон или не.  Ако училището има такова правило за всички, нямам против, но родители на деца няма да ми налагат подобни ограничения. Вместо да им забраняваме носенето на телефони, по-добре да ги научим как да ги ползват възпитано.

# 228
  • Sofia
Няма шанс да пусна детето без телефон. Ще бъде инструктиран кога и как да го ползва. Пробвала съм вече дете без телефон и резултатът беше, че учителката я качила на грешния автобус и побелях от притеснения, докато се прибере. Сега училището е близо, но предпочитам да си осигуря спокойствие, доколкото мога.
Имаме подходящ телефон вкъщи, няма да давам излишни пари за Майки, а и така ще го ползва по-дълго време.

# 229
Обмислям да е без телефон. Предупреден е да не замрънка, я за Майки, я за смартфон като види при другите! Ако все пак се наложи имам един с копчета и ще е без нет. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 230
  • София
Vache, намини към Младост на 12ти септември Simple Smile Не можах да обясня, че това, че някой не може да си научи детето кога може, кога не може и кога трябва и не трябва да си ползва телефона не е причина аз да се треса и да нямам комуникация с дъщеря ми. Но реших да не съм зла от ден 1 и склоних на майки, да видим до кога ще се съобразяват, едно да се появи с телефон, моето ще е второто.

# 231
  • София
Бубче.. миналата година бях на родителска на първокласник. Там родителите решиха децата да не носят  телефони. Т.е. 3-4 майки го решиха, останалите си мълчаха, вкл. и аз, но защото все пак бях само представител Simple Smile След срещата една майка се приближи до класната и обясни, че нейното дете не може да е без телефон, защото с бащата са разделени и ще се налага той да го взима понякога и трябва да има връзка. Явно на жената й беше неудобно да се обяснява пред непознати, а 3-4те майки бяха достатъчно напористи да обясняват как няма нужда от телефони. Ама моето дете ще ходи на занималня и има една дупка по обяд, в която бих искала да имам контакт с нея. Аз знам кога да не звъня, просто защото знам програмата на децата си, интересувам се Wink Голямата ми дъщеря беше с телефон и то по време когато много деца нямаха в 1 клас. Е, никога не го е вадила по време на час, просто е спазвала елементарни правила. Пък който смята, че детето му няма да може да ги спазва сам му налага забраните и толкова.

# 232
  • София
Същата работа с джобните пари - да не сме давали пари на децата! Голямата имаше навика до преди година да ми звънне да ме пита дали може да си купи нещо, което не сме обсъдили, че е ок. Но това, че имаше в нея пари винаги е било успокоение - имало е случаи, в които се оказва, че е забравила, че трябват пастели, или й е свършила тетрадката и нямаше драма от това, защото просто отиваше в книжарницата и си купуваше. По същия начин и с телефона, никога не съм й звъняла в час и никога не ми е звъняла в час. Веднъж ми се наложи да я потърся, когато не бяха в междучасие, и се обадих на класната с извинение и въпрос дали е може да излезе в коридора, за да говорим, защото имаше неотложна ситуация.

# 233
Ох,май ще ме откажете от това myki.
Моето дете е много расеяно и ме е страх ,че ако й взема телефон ще го изгуби или откраднат.
От по горните класове разбрах,че малките ги заключвали в тоалетните и там едва ли ще е с тел. и викам ако е с часовника ще е в нея ще ми звънне да се оплаче и ще реагирам по някакъв начин.

Хич не знам какво да правя.
Живеем близо до училището ,но бих искала да подържам връзка с нея
Аз пропуснах родителската и хич не знам какво са говорили. Предполагам на първия учебен ден ще преговорят какво и що пък и пари за униформи и помагала ще искат.
Ще го помисля още и ще измисля.

Вчера ни пристигна раницата и аз и малката сме много доволни. С нея бях поръчала и моливи ,флумастери,акварелни бои ,гумичка ,острилка и пастели.
Остават ни още куб неща.
Искате ли да направим списък с нужните неща за един първокласник и да го качим на първа страничка като информация?

# 234
  • София
За телефона си зависи от училището и от класа. При батко уж се реши без телефон, а още на ден 2 половината клас беше с телефони. Че и с интернет. Хленченето как Х ходи до лавката на всяко междучасие и как на У телефонът му е н'ам какъв си вече дори не го забелязвам. Получи прост телефон с копчета и без интернет в момента, в който, макар и предсрочно, се наложи да се прибира сам от училище...
На настоящата първолачка нямам намерение да й връчвам телефон. Тя ще е сутрин с класна, следобед с възпитател от занималнята и ако чак пък толкоз нещо фатално важно се случи, ще ми се обади учител. Нямам нито време, нито желание да я притеснявам всяко междучасие, че да я питам как е минало, пила ли е вода и прочие. И без това свободното от "слушайте и седете мирно, деца!" време е толкова малко, че грехота да й го заемам. По-добре да се раздвижи малко.

# 235
  • София
Приемам позицията на родителите, които не желаят децата им да имат телефон, макар и да не я разбирам, но не схващам защо това трябва да се налага на всички. Аз като искам детето ми да има телефон, адекватно ли би било да го изискам от всички родители? Свършвам работа в 5.30 и преди 6.10 през зимата нямам шанс да съм в училище. Това обикновено е около 20 мин - половин час след като са приключили със занималнята. Голямата ме чакаше при охраната, като говорехме по телефона през цялото време, защото иначе й беше гадно и я беше страх, особено когато се стъмваше рано. Схемата сега с малката няма да е по-различна. А това, че има телефон категорично не задължава родителя да звъни и да пита за вода или храна Wink Отново опираме до възпитание и самосъзнание и на родителите, и на децата.

# 236
  • София
В училището на дъщеря ми няма забрани за телефони, имат в класната стая направена къщичка за телефони под номера и ще ги слагат там на без звук. Могат да ги взимат в междучасията само. Мисля да и дам старият телефон, без интернет на брат и, като съответно ще и обесня, че може да звънни когато и се налага.

# 237
  • София
Зелено човече, защо на втория ден половината клас е бил с телефони? Simple Smile Точно защото 3-4 майки-активистки са скокнали на родителската, а на останалите не им се е занимавало да спорят Simple Smile Тая работа става на най-високото ниво. В училища "Дружба" е забранено да се ползват телефони в училище изобщо. Ако щеш! Но това е на училищно ниво решено и ако моето дете учи там ще се съобразя. Но и там условията са такива, че до минимум са сведени всякакви прояви на агресия и кофти отношение. Организацията е направена и няма тън-мън. В държавните училища за съжаление не е така.

# 238
Здравейте,

Записвам се с първокласничка тази есен, но 2012 набор. Притеснявам се, че не е съвсем готова и малко ще я бухна с главата напред в дълбокото, но и аз съм тръгнала на 6г. на училище и не си спомням да съм имала съществени проблеми с ученето. Освен това имахме късмет и се очертава да съм си вкъщи от декември, така че ще мога да помагам долкото е възможно. Единствено ще се боря с абсолютното неумение на девойката да приема загубата на каквото и да било, ама това са си всекидневни неща.

В момента търся раница и удобни кутии за обяд. Всичко друго ще снабдяваме преди да започне учебната година. И без това ще трябва да подновя комплектите и за каката.

Телефоните в нашето училище се събират сутрин в една кошница и се връщат следобед на децата, когато си тръгват, така че не мисля да взимам за малката засега. Няма и лавка, така че и джобни няма да давам. GrinningSunglasses

# 239
  • София
Зелено човече, защо на втория ден половината клас е бил с телефони? Simple Smile Точно защото 3-4 майки-активистки са скокнали на родителската, а на останалите не им се е занимавало да спорят Simple Smile Тая работа става на най-високото ниво. В училища "Дружба" е забранено да се ползват телефони в училище изобщо. Ако щеш! Но това е на училищно ниво решено и ако моето дете учи там ще се съобразя. Но и там условията са такива, че до минимум са сведени всякакви прояви на агресия и кофти отношение. Организацията е направена и няма тън-мън. В държавните училища за съжаление не е така.

Мне. На родителската среща в крайна сметка уж всички бяха съгласни: децата без телефони, евентуално гривни Майки. И на другия ден... Аз също знам за училища, където просто не са разрешени телефони до определен клас. И толкоз. Ако щеш.
Както и да е, вече съм го играла това хоро, та исках просто да кажа, че освен всичко друго, наистина е много важно да имате късмет и да случите на среднонормални родители. Защото каквото и да е училището, каквато и да е класната, някои зрънца просто опропастяват всички общи усилия :/

Общи условия

Активация на акаунт