В 8 клас съм вече зная - на ваканция да се порадваме накрая(10.07-16.07)

• 51 529
  • 385
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Не знам дали децата, които са били приети, но не са се записали, ще могат да подават онлайн.
Могат, нашият случай е такъв. Детето ми беше прието на първо класиране, но не се записа. Сега проверих профила му, за трето може да подаде онлайн.

# 136
  • в здрача
Чудя се аз защо не ще да се дозареди сайта, а той просто бил с нова визия. Всъщност ми е по-удобна за телефона и поне на първо четене предоставя повече възможности.
Е как да я пусна на трето класиране чак в София, заради един корейски език, при това интереса е заради музикалните им групи. Ако случайно се запази след 5 години ще го учи в университета. Поне беше безкрайно доволна, че в софтуерните паралелки в нашето си ПМГ няма нито едно свободно място. Научихме и един слух, че нейн съученик е приет и в София и цялото семейство се местят там. Не знаем дали е вярно, но ако е кандидатствал е бил приет където пожелае, беше със 100 мат и 97 БЕЛ, а искаше биология и химия. Ако наистина се местят ще тъжа за учителя по мат, че имам още едно диване.

# 137
  • София
Tsv, това за съученика лесно може да се провери. На сайта на НПМГ имаше списъци с приетите деца по паралелки, в случай, че е избрал там Биология и Химия.

# 138
  • в здрача
Честно казано малко ме вълнува къде ще учи съученика и, повече ме вълнува дали ще се преместят цялото семейство, защото това означава, че за малката губя страхотен преподавател по математика.  Те взеха наградите за учител на годината + още една грамота от училищното настоятелство (майка му и баща му) и ако са си намерили работа в софийско училище защо да не се преместят. То по-лесно ще разбера на сайта на нашето РУО - ако за бившето училище се търсят двама преподаватели...  Знам ли дали е избрал НПМГ, пък е имало списъци. Имало... То май с такива слухове хората си чешат езиците само, за да си попълват времето.
Не че не правя същото в момента. Децата казали, родителите повярвали...

# 139
  • София
Аз разбрах какво точно те вълнува, затова предложих евентуална възможност за проверка  Peace

Ако се погледне сайта на РУО София може да се види, че много училища, включително и от т.нар. "елитни" търсят учители. Така че смятам, че няма да е никакъв проблем да си намерят работа. Още повече щом казваш, че са толкова добри.
Много, много лошо е, че всичко се концентрира в София Sad

# 140
Момичета, ако някой реши да участва в четвърто класиране каква е процедурата? Пак ли се изтеглят документите от училището, където е прието детето и се подават в училището с обявяни свободни места за 4ти етап?

# 141
  • в здрача
Нали съм си тома неверни погледнах в сайта и на нашето РУО, и на сайта на училището - не са обявили, че се търсят учители. Понякога залепят на вратата на училището свободни работни места, та като отидем за инструктажа за летния лагер не ми пречи да хвърля един поглед. Иначе ще разбера на 15.09. То варианти много.  Но като срещнеш добър учител и много ти се иска всичките ти деца да се къпят в неговия извор на знание.

# 142
  • Варна
Познато дете има чуденка дали да се пробва за трето класиране, за Варна. Записано е на второ класиране на не съвсем желано място.
Та въпросът е - ако днес си изтегли документите и подаде за трето, какво става с мястото,което ще освободи. Въпросното хипотетично място към момента не е включено в местата за трето класиране, това място направо за четвърто ли ще остане или ще участва и в третото класиране?

# 143
  • София
Познато дете има чуденка дали да се пробва за трето класиране, за Варна. Записано е на второ класиране на не съвсем желано място.
Та въпросът е - ако днес си изтегли документите и подаде за трето, какво става с мястото,което ще освободи. Въпросното хипотетично място към момента не е включено в местата за трето класиране, това място направо за четвърто ли ще остане или ще участва и в третото класиране?

Мястото ще се появи като свободно едва на 4 класиране.

# 144
Сега опитах да подам онлайн за трето класиране , но дава грешка. От съобщението в началната страница става ясно , че явно онлайн ще могат да подават само тези, които не са участвали на 1-во или 2-ро класиране . newsm78  Всички останали - в училището гнездо с оригиналното свидетелство.

Уважаеми ученици,
тези от Вас, които сте записани на 1 и 2 класиране, но желаете да участвате за свободните места за 3 етап на класиране следва да изтеглите оригинала на свидетелството за основно образование, от училището в което сте се записали. Подаването на заявление за 3 етап на класиране се извършва в училищата-гнезда при представяне на оригинала на свидетелството за основно образование. Учениците, които не са приети на 1 и 2 класиране могат да подадат заявление за свободните места за 3 етап на класиране и on-line.

Къде дава това съобщение? Сега влязох и мога да заявявам свободно желания, където си искам. Класирана и на първо, и на второ, записана след второ класиране. Започнах да се притеснявам какво се е случило Cold Sweat

# 145
От снощи с приятелка бистрим казуса с онлайн подаването за трето класиране и стигнахме до извода, че децата, които са били записани след първото класиране нямат достъп до подредба на желания за трето класиране, докато записаните след второ - имат. Не знам дали е бъг на системата или още по някакъв начин не са отчели записването след второ класиране. Във всички случаи ще се изясни по някое време.

# 146
  • София
То май с такива слухове хората си чешат езиците само, за да си попълват времето.
Не че не правя същото в момента. Децата казали, родителите повярвали...
Но в случая от сайта на НПМГ проверката става бързо. Има списък с първо класиране, с второ класиране и друг списък със записаните от тях. Трите имена на ученика, бал и входящ номер, от който става ясно от коя област е детето. Единици са записаните извън София.
https://npmg.org/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-2017/

# 147
От снощи с приятелка бистрим казуса с онлайн подаването за трето класиране и стигнахме до извода, че децата, които са били записани след първото класиране нямат достъп до подредба на желания за трето класиране, докато записаните след второ - имат. Не знам дали е бъг на системата или още по някакъв начин не са отчели записването след второ класиране. Във всички случаи ще се изясни по някое време.
Хм, ми то в такъв случай всички, които са били на второ, сега могат да подават за трето. Anguished

# 148
  • Варна
Дъщеря ми е записана след второ класиране. Виждаме план - приема за трети етап, бутонът "въвеждане на желания" е активен, но когато се натисне, дава грешка "Възникна грешка. Моля, опитайте по-късно."

# 149
  • Русе
  Писах по повода на РУО
"Детето ми е записано след второ класиране в училището, където е прието.
Днес виждам в профила му в https://priem.mon.bg/home/plan че може да подава заявления за трето класиране.
Възможно ли е записано дете, да подава заявления за трето класиране"

И те ми отговориха това
"Здравейте,

в отговор на Вашето запитване Ви уведомяваме, че съгласно член 68. от Наредба №10 от 1 СЕПТЕМВРИ 2016 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДЕЙНОСТИТЕ В УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ
за участие в трети етап на класиране участват ученици, които не са приети или не са кандидатствали до момента."

Ама защо ми висят едни възможности в профила на детето не е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт