В 8 клас съм вече зная - на ваканция да се порадваме накрая(10.07-16.07)

• 51 575
  • 385
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Искам да задам въпрос, изпреварил времето си... Някой може ли да разясни какви са тези матури след 10 клас, за които разбрах вчера.

Нали разделят средното образование на две степени. 10 клас е край на първа степен и затова ще има НВО.
Но явно още не сме се задълбочили в подробности, някои едва изплуваха от наредбите за прием след 7 клас и не са се задълбали още в тези, свързани с 10 клас.
А пък някои не ги засяга понеже децата им са по-големи и тях тези промени не ги "ловят".

# 211
  • с/у ОколоМръсТното
Темата рязко замря Simple Smile....

Ако/като стане като предишните теми с първоначалните участници ми свирнете.  Whistling

УСПЕХ на 3тото класиране за всички  Hug

# 212
  • София
Моят син вече ходи на среща със съучениците от 22-ро училище. На срещата присъстваха той и 16 девойки. Wink

# 213
  • София
А моят син ходи на среща със съученици от стария си клас! Той миналата година е ходил на кино с тях един или два пъти, а пък сега голяма комуникация тече.
С новите съученици срещата ще е през август. Май повечето деца липсват сега. Иначе група си имат във ФБ.
Имам чувството, че миналата година повече деца от форума чакаха трето класиране или поне темата за него беше доста оживена. Следях я оттук-оттам.

# 214
  • България, София
Моят син вече ходи на среща със съучениците от 22-ро училище. На срещата присъстваха той и 16 девойки. Wink

Сигурно е бил много доволен Wink

# 215
Ехааааа, уредил се е! Моя си контактува с новите съученици във фейсбук групата Simple Smile На гости на баба и деде е в момента, заедно със сестра си, а там има бебе буба братовчедка, само за мачкане (той и това прави постоянно де!). Доприбутва Дон Кихот (библиотека за ученика) и се кани да почва Троянски цикъл от древногръцките легенди Wink а да видим!

# 216
  • София
Поръчах нова раница, отново на Дайкин. Щерката си хареса това http://www.sportdelivery.com/bg/product/42995-dakine-PROM-25L-20 … %B0/10748-Inkwell.

Много е готина с мерак да си я ползва   Hug
И моя иска и съм му дала точно на тази марка някакъв линк да си избира , дано успее да си хареса нещо до септември, че сега е много зает на село и не му остава време да види  ooooh!

Крайно време е темата да си върне нормалното състояние  Mr. Green

# 217
  • Русе
Светослав пък се е закрастил и иска https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQKmve_MWH0 … KJYp__iDvRlPJ5tIA
Но аз не мисля, че е добре за кръста му

# 218
С резултатите от тях учениците, завършили първия гимназиален етап на средно образование от обединените училища, могат да кандидатстват за местата, обявени в допълнителния план- прием  в  профилираните гимназии и в професионалните гимназии, както и  в паралелките за профилирана подготовка или за професионална подготовка в средните училища.
А могат ли да изгубят мястото си в гимназията, в която са учили, или тук идеята не е такава?

# 219
  • София
Моят син пък не иска нова раница. Последните три години беше с Дайкин и вече е поизбеляла и поизтъркана. И едното мрежесто джобче за шише от страни се е позакъсало, но иначе става за носене. Здрава е. Мисля да си спестя разхода засега, докато реши друго. Иначе в Ориндж има и по-бюджетни модели на Дайкин, от старите, ако някой се интересува.

# 220
Скрит текст:
С резултатите от тях учениците, завършили първия гимназиален етап на средно образование от обединените училища, могат да кандидатстват за местата, обявени в допълнителния план- прием  в  профилираните гимназии и в професионалните гимназии, както и  в паралелките за профилирана подготовка или за професионална подготовка в средните училища.
А могат ли да изгубят мястото си в гимназията, в която са учили, или тук идеята не е такава?
Не. Обединените училища осъществяват обучение само до Х клас. След това техните ученици трябва да продължат да учат някъде ( ако искат, разбира се). Началникът на РУО на базата на анализ на броя на тези деца и профилите или професиите, по които се обучават, утвърждава допълнителен държавен план-прием, ако в гимназиите няма достатъчно свободни места за ХІ клас.
Учениците, които са приети в гимназии след седми клас, не са засегнати по никакъв начин.

# 221
  • България, София
Росита, много хубава раница сте избрали. Със здраве да си я носи госпожицата.

И ние трябва да търсим раница / чанта. Досегашната е още здрава, но наборката вече не я иска, че й била бебешка, защото има щапма на едно русокосо момиченце на най - външния джоб.
Иначе е много хубава, с анатомичен гръб и презрамки.

# 222
  • София
Светослав пък се е закрастил и иска https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQKmve_MWH0 … KJYp__iDvRlPJ5tIA

Ооо, това ми се струва екстремно, ще има ли къде да го ползва?
Пък моята, откакто минаха изпитите се е омързеливила много - не ходи на плуване, не кара колело или ролери, не иска да излиза, само спи и чете книги. Ходеше по 2 часа на танци и после сама у нас.. Оставям я за сега, но от Септември започва отново с плуването .

# 223
  • гр. София
Здравейте, мами  Grinning
За раници пишете, гледам...
Ето я нашата раница от миналата година - запазена е, въпреки че няколко пъти я центрофугирах в пералнята... Наборката не иска друга - хубава ми е, казва...

Колкото до спортуването - две посещения за канго-джъмпс са й останали в картата, може двете заедно да отидем с нея. През втория учебен срок три месеца практикува този спорт - хареса й  Heart Eyes

# 224
Със сигурност не е добре за кръст с проблем (протрузия ли беше или дискова херния?), ама да не си ти лошата - покажи на лекар при следващ преглед, директно да му забрани! Ей на тия тийнове морето все им е до колене! Моя сладур с халтавите стави, беше си изкълчил (този път) глезена, до посиняване. но можеше да стъпи... Както ми ревеше да съм го водела до спешното в 21ч, така на следващия ден следобяда поритал "мъничко само!", "Ма то не ме болеше и аз затова!"... Пак се поду, аз пак го навиках и му обясних, че ако не остави да почине поне седмица, до края на май и юни няма да види топка и бутонки! (беше около 10 май). Вироглава работа!
За раница - директно изхвърлих старата, одрана отвсякъде, "неугледна"!
Купихме тази http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/images/Gabol-Loop … f90885c5fc3252c73
Аз бях избрала друга, подобна...

Общи условия

Активация на акаунт