Например тази тема Остров Тасос /Тема 9/. Първият пост е очевидно много информативен и полезен и заслужава да се маркира като такъв (това би заместило и многобройните благодарности за новата тема отдолу
)След него обаче има доста коментари без никаква информативна стойност. Но пък коментар №10 съдържа информация. И то такава, която може да е полезна не само и единствено за конкретния питащ, но и за други потребители, които сега или занапред ще търсят отзиви за хотели.
В един момент, когато ще може да се филтрира съдържанието на база полезност, ако аз ще пътувам до Тасос, вместо да чета как на 100 човека много им се ходи там или планират някой ден да отидат (каквито са по-голямата част от постовете в такива теми), ще мога да прегледам само информативните коментари с ревюта на хотели и заведения, полезни линкове и т.н.
В момента, търсейки информация, трябва да чета целите теми, а в малко постове откривам информация, която е точно по темата и която ще ми бъде от полза (както е в темата, дадена за пример от Адри́). И когато темата е 50 страници (например), я чета дни наред. Отличавайки съществените постове (т.е. тези, които съдържат някаква важна информация по темата, в която са писани), ще е много по-лесно търсенето на информация за каквото и да било. Поне за мен.
...

.