BG-Mamma се променя. Запознайте се с новата визия и функционалности

• 216 108
  • 4 118
  •   1
Отговори
# 2 040
  • Телиш/Плевен
Изобщо не разбирам на кого му е нужно да има списък с полезни мнения. Полезни за кого? Ако нещо е полезно за мен, може изобщо да е без стойност за някой друг.
Цитирам поста на Адри́, понеже е обяснено много добре и е даден хубав пример:
Скрит текст:
Идеята зад бутона е по-скоро да се използва в информативни, а не в дискусионни теми. Не е необходимо да се ползва винаги и на всяка цена, а само когато наистина има смисъл.

Например тази тема Остров Тасос /Тема 9/. Първият пост е очевидно много информативен и полезен и заслужава да се маркира като такъв (това би заместило и многобройните благодарности за новата тема отдолу Wink )
След него обаче има доста коментари без никаква информативна стойност. Но пък коментар №10 съдържа информация. И то такава, която може да е полезна не само и единствено за конкретния питащ, но и за други потребители, които сега или занапред ще търсят отзиви за хотели.
В един момент, когато ще може да се филтрира съдържанието на база полезност, ако аз ще пътувам до Тасос, вместо да чета как на 100 човека много им се ходи там или планират някой ден да отидат (каквито са по-голямата част от постовете в такива теми), ще мога да прегледам само информативните коментари с ревюта на хотели и заведения, полезни линкове и т.н.
За мен това е една много хубава опция, а когато се разработи по начина, по който казва Адри́, смятам, че ще е наистина от голяма полза за повечето потребители.
В момента, търсейки информация, трябва да чета целите теми, а в малко постове откривам информация, която е точно по темата и която ще ми бъде от полза (както е в темата, дадена за пример от Адри́). И когато темата е 50 страници (например), я чета дни наред. Отличавайки съществените постове (т.е. тези, които съдържат някаква важна информация по темата, в която са писани), ще е много по-лесно търсенето на информация за каквото и да било. Поне за мен.

Да, видях. И сега много внимавам с този бутон.
...

Ако някой път по погрешка кликнеш на „Полезно“, просто кликваш пак на бутона, мнението ще се „отмаркира“ и съответно няма да излиза като полезно в профила на потребителя.

# 2 041
Нищо няма да докладвам . ...и по големи гнусутии е писал, но не е получил още бан , което за мен е загадка ...
Милена , благодаря ти много ...гуш

# 2 042
  • София
Има, отговорих ти.

# 2 043
  • Варна
Изобщо не разбирам на кого му е нужно да има списък с полезни мнения. Полезни за кого? Ако нещо е полезно за мен, може изобщо да е без стойност за някой друг.
Цитирам поста на Адри́, понеже е обяснено много добре и е даден хубав пример:
............
Този пост не обяснява кому са нужни списъци с полезните мнения, изказани от отделните потребители във всевъзможни теми.

# 2 044
На мен по-полезен би ми бил списък с мнения, които АЗ съм намерила за полезни. Във всички други случаи за мен бутонът е безполезен. Peace
И аз съм на това мнение и даже писах в темата за "Полезно"-то. Това, че едно мнение за мен е полезно не значи, че останалите потребители го приемат като такова и затова при наличието на такъв бутон би трябвало аз да виждам мненията, които съм преценила за полезни за мен. В противен случай и за мен този бутон е безсмислен.

# 2 045
  • Сандански
Искам да питам има ли опция да забраниш всякакви лични съобщения .
Също искам да знам кога ще спрат да пишат такива индивиди които си размятат атрибутите
сред женски форум .... Същия индивид ме притеснява на лични и искам да знам как да блокирам напълно
някой да ми пише . 

пост 12 238
http://www.bg-mamma.com/?topic=951793.12225;topicrefid=20
Информирай модератор отдолу има един триъгълник!

# 2 046
Да, видях. И сега много внимавам с този бутон.
...

Ако някой път по погрешка кликнеш на „Полезно“, просто кликваш пак на бутона, мнението ще се „отмаркира“ и съответно няма да излиза като полезно в профила на потребителя.

Благодаря ти. Това го знам. Имах предвид, че понякога по инерция ми се иска да "харесам" нечие мнение с този бутон, а после се усещам, че натискането му има друг смисъл.

# 2 047
  • Телиш/Плевен
Този пост не обяснява кому са нужни списъци с полезните мнения, изказани от отделните потребители във всевъзможни теми.
В другата тема ти отговорих на мен конкретно с какво ми е нужно в момента - за по-лесно откриване на постове с отговори на вече задавани въпроси. За някой друг пък може да е важна статистиката или просто да иска да вижда, че мненията му са полезни за някого. В старата версия многократно имаше предложения да се направи така, че всеки да вижда кой му е харесал поста, та ето, в новата версия има нова опция и такава възможност към нея.
Съгласна съм, че би било най-добре да има списък с мненията, които всеки от нас е оценил като полезни, казах го още първия път, когато стана дума за това. И се надявам, че ще има такъв списък след време.

# 2 048
  • София
Нямам сили да изчета всичко назад, ама да си питам (не ме застрлвайте!), ако изобщо някой от админи/разработчици чете:
Автор съм на една отчетна тема, на която първия пост се налага да се редактира, за да се добавят имена и т.н.. В старата версия имам възможност за редакция и в момента (темата е от март месец), а в новата версия нямам възможност за редакция. Това окончателно ли е или ще подлежи на промяна?

Проблемът е отстранен и вече е възможна редакцията в новата версия.

# 2 049
  • Испания
Точно затова попитах преди време какви санкции се предприемат освен триенето на подобен пост. Дали се изпраща някакво персонално предупреждение. Татти ми отговори, че изтриването е наказанието.

Когато определени потребители отправят многократно лични обиди към други, след сигнал изтривате поста. Въпросните потребители получават ли някакво предупреждение? /Не става въпрос за отношение към мен, а за мои наблюдения./ Питам, защото ако това се прави, може би, не биха си позволили да продължат по същия начин.

Премахването на публикации само по себе си е предупреждение.
Когато се налага се отправя и конкретно, лично предупреждение.

Премахването невинаги се забелязва и не е предупреждение, затова и за някои потребители това е линия на поведение във форума.

Благодаря за отговора.

И някои потребители "си позволяват лукса" да се държат неадекватно /меко казано/ във форума.

# 2 050
Да, за това е по-правилно да посочвате линк към конкретен пост, а не само номера му.

# 2 051
  • Испания
Да, за това е по-правилно да посочвате линк към конкретен пост, а не само номера му.

Винаги използвам бутона. Посочването на номера не е в мой пост.  Hands V

# 2 052
smileys, нямах предвид Вас с отговора за линка към публикация, отговорих на MoiraineD, постът й остана последен на предишната страница.

# 2 053
  • България
smileys, нямах предвид Вас с отговора за линка към публикация, отговорих на MoiraineD, постът й остана последен на предишната страница.
Да, благодаря!
Точно такъв извод си направих.
Сигурно и Василена е мислела, че всеки пост получава уникален номер в темата и изтриването на предходни не влияе.
Както предполагах и аз  Grinning.

# 2 054
Точният адрес на конкретен пост се взема, като се цъкне с десен бутон на номера на поста или на надписа преди него (горе вдясно), от падащото меню избирате опцията Копиране на адреса на връзката, после paste и сте готови. Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/?topic=985958.msg35343750#msg35343750

Общи условия

Активация на акаунт