С палатка на море - къде?

• 15 876
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
  • някъде ... тук ...
Bliznachkova, вземете си спирали с цитронела (от Джъмбо, а сигурно и другаде има) за комарите.

simmen,
Скрит текст:
проверих си записките - август миналата година са били:
4.50Е/човек, 3.50Е/дете, 3Е/кола, 4Е/малка палатка, 4.50Е/голяма палатка, 3.50Е/ток.
Чисто беше и се чистеше, макар и да са стари санираните възли.

# 46
ЕлиТ имаш записки? Супер !  Но пасва с другата организираност, която описваш . Аъ не бях се замисляла, но интуитивно слагах по неглиже хората и по хипи   бохем натурите за къмпинг. Явно тотално съм бъркала психологията на начинанието . Явно организираните се справят .

# 47
  • някъде ... тук ...
То и организираните трябва да разпускат някъде. В хотел не става Wink
Скрит текст:
Семейните ни пътуванията и почивки ги организирам аз след доста ровене и четене. Снимам и събирам всички листовки и брошурки от местата, където ходим. Пътуванията ни с кемпера са записани по дати, места, платени пътни такси, литри гориво, къмпинги и т.н. Такава съм си.
... професията ми няма нищо общо с туризма или организирането на почивки.

# 48
Здравейте!
Някой ходил ли е на палатки на Болата? Има ли място за бивакуване, къмпинг, ток?

# 49
  • Beyond the stars
Здравейте!
Някой ходил ли е на палатки на Болата? Има ли място за бивакуване, къмпинг, ток?

На плаж сме ходили само. Къмпинг няма, само за диво къмпингуване евентуално.

Аз да питам за отзиви за къмпинг Китен - санитарни условия и плаж основно ако някой има отзиви  Wink

# 50
Болата е защитена територия по Натура 2000 и къмпингуването е забранено. Имахм опит с кемпер за бивакуване там, но проблемът дойде не от властите, а от кемперджия - с лъскав кемпер, държащ заведение там. Мисля, че отдавна го няма, случаят е от преди мн години. Къмпинзите в Китен не ми харесват, окупирани от каравани, седящи там зелогодишно и заграбили сумата ти и територия, санитарните възли - кофти, без топла вода. Трябват дъъълги удължители за вода и ток. добри отзиви съм чувала за "Якото място".

# 51
Значи Болата отпада.
А Крапец? Ходила съм там само на плаж. Имам информация, че има къмпинг и зона за бивакуване, но не намриам информация в интернет. Езерец също ми е любима дестинация, но не сме ходили с палатки и отново не намирам дали е разрешено. Там също е защитена територия, всъщност...

Редактирам се. Намерих информация, не много подробна, но все пак е нещо.
http://camping.bg/4-%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD% … 0%BE-news413.html

Последна редакция: пн, 24 юли 2017, 14:09 от Грозното Пате

# 52
  • Beyond the stars
Якото място вчера го загледах, ама ме впечатли, този текст "Общите бани разполагат постоянно с топла вода, която се пуска от автомат с 1лв за 10 минути."  newsm78
Не стига, че ще им платиш 15-30лв на палатка, ами ще си плащаш отделно за топла вода - малко в повече ми идва  Thinking

# 53
  • Beyond the stars
Значи Болата отпада.
А Крапец? Ходила съм там само на плаж. Имам информация, че има къмпинг и зона за бивакуване, но не намриам информация в интернет. Езерец също ми е любима дестинация, но не сме ходили с палатки и отново не намирам дали е разрешено. Там също е защитена територия, всъщност...

Има си къмпинг в Крапец, http://krapecbeach.bg/%d0%ba%d1%8a%d0%bc%d0%bf%d0%b8%d0%bd%d0%b3/
Нямам отизиви, но ми изглежда новичко.

# 54
Значи Болата отпада.

Има си къмпинг в Крапец, http://krapecbeach.bg/%d0%ba%d1%8a%d0%bc%d0%bf%d0%b8%d0%bd%d0%b3/
Нямам отизиви, но ми изглежда новичко.

Имаше разкошни къмпинги с различни бунгала , кафенета, сладкарници, ресторанти и лятно кино. сега са рециклирали няколко от бунгалата, които не са се скапали тотално за 25 години занемаряване и ги дават .
Останалото или е окрадено и го няма или се вижда като паметник на безобразието.

Резерват е, но когато крадат пясък от дюните за местни строежи си и колите се разминават из защитена зона си затварят очите.

Още не е съсипа района тотално поради късия сезон, но чакаме да видим до къде ще доведе глупостта.

# 55
Вече сме напред с материала.
Бяхме 17 дни на ГРАДИНА. Аз останах много доволна - баните са чисто нови. Намерихме много приятели. Кофти е, че все беше ветрилник и се чудех дали няма да литнем. Но Декатлонската 5 местна палатка излезе железна. Даже и на 2те бури.
След това отидохме за 10 дни в Гърция на Керамоти (къмпинга). Пак съм доволна. Малък спретнат. Само пловдивчани. Дълъг километри плаж Simple Smile
След това 7 дни на о. Тасос. Там обиколихме всички къмпинги, но останахме на Golden beach. Много оси, които обикаляха и в палатката. Всички бяхме ужилени по 1-2 пъти. Но пък красиво. Чисто. Къмпинга много голям.
Възхитена съм и ще продължим и догодина в същия дух Simple Smile

# 56
  • Beyond the stars
Аз да похваля Крапец http://krapecbeach.bg/
Къмпингът е ремонтиран, санитарните възли са нови и поддържани, има изводи за ток на кратки разстояния, местата за палатки са между дървета т.е. на сянка.  Wink Има бар към къмпинга, където организират разни вечеринки - концертче, кино-вечер и т.н. Пред входа има магазин, тъй като селото е на около 2км от къмпинга. Единственото заведение за хранене в близост е на плажа и цените са малко ..все едно е единственото  Mr. Green Mr. Green
Огроооомен безкраен плаж  Heart Eyes Heart Eyes
В близост - Тюленово заслужава да се види, Айлата, Калиакра .. все красоти  Sunglasses

Ето нашият хотел с милион звезди

# 57
  • някъде ... тук ...
Bliznachkova, много ви се радвам Hug
Още много такива емоции да имате Simple Smile

Вълшебство, благодаря за инфото. Отдавна съм си наумила Крапец bouquet

# 58
Браво момичета, страхотно начало. Да си къмпингар е привилегия. Не е за всеки. Иначе ние хванахме уникално време на Градина, По-безветровито лято не сме имали, макар и на първа линия. По традиция разпъваме точно зад Сляпата скарида, тази година палехме свещи на ръчно скован бар, и те си светеха необезпокоявани от никакъв вятър. Беше приказно.  И двамата с мъжа ми сме на мнение, че в града сме само тялом. Духът ни си остана там, на брега.

# 59
бих си останала там и тялом и духом, само работното място няма как да си взема ... но съм се вързала на хорото градски живот ... да видим как ще успеят децата да се напаснат и къде ...

Общи условия

Активация на акаунт